Izdavanje državne zemlje u zakup

Izgleda da smo svi mi koji smo do sada na posten nacin radili i placali bili budale i da cemo sada samo na ovaj nacin moci da radimi drzavnu zemlju!Ja sam uvek gledao prvi da uplatim arendu kod nas u opstini i jesanas mi stigne opomena da nisam platio odem ja do opstine i ovi u cudu kaze mi lik ajde ovi sto jos nisu platili njih i treba da opominju i da kazne ali mi ne ide uglavu sto njega(mene) kad je prvi platio arendu u celoj opstini!Sada kad razmislim mozda bas zato sto sam budala posten i prvi platio hteli da me kazne da ne trcim vazda pred rudu!

Ne znam šta planirate ali baš nikome ne bih savetovao da uzurpira državno zemljište kao što je navedeno "u zaključku vlade"(koja još vlada na svetu preporučuje kršenje sopstvenih zakona?!). Mislim da legalizacija uzurpiranja važi samo za odabrane a ostali će završiti u mardelju kao kolege iz Sombora i nad njima će se primenjivati sasvim drugačiji aršini iz različitih zakona. Novi i stari zakon se očigledno mogu upotrebljavati "prema preporukama"(što nema veze sa mozgom i pravom) te za svaku pojedinačnu situaciju imaju izbor izmedju više rešenja i sva su po njima legalna. Protivpravno razume se ali na gaženje zakona se svakako više niko ni ne osvrće. Zaključci i preporuke nemaju nikakvo pravno dejstvo i koriste se samo u ovakvim slučajevima kada nešto treba sprovesti mimo zakonske procedure uz žmurenje na oba oka. Postupanje po osnovu zaključka nije obavezujuće i lako se može desiti da se nad počiniocima uzurpacije primene zakonske sankcije ako nema ko da ih od njih zaštiti razume se. Pravna država itekako postoji i deluje kada je treba demonstrirati nad sirotinjom. Sa državnom zemljom je gotovo da vidimo kako sačuvati svoju. Ničija imovina nije sigurna dok zakonodavac još uvek zaseda.

Nije drzava neka imaginarna licnost koja eto postoji i treba da radi po nahodjenju.
Drzava su gradjani ove zemlje koji su se generacijama borili, izgubili krvi i krvi da bi zadrzali ovu zemlju. I sta onda treba neko iz Bg da gazduje i komanduje iz solitera ?

Kao što si i napisao Država su građani ove Države ali svi građani pa bi po nekom pravilu trebala da se podeli tim istim građanima a ne nekolicini ( par desetina ljudi)

Posle svakog državnog sloma nastaje grabež. Setite se filmskih scena

Da se zemlja u džakove pakuje, jedni drugima bi džakove prosecali, zar ne ?

Ajde pričajte malo pikanterija, verujem da ima parcela koje spremači u prah sitne, a ? Po pet, šest puta?

Plug i idi ori, bori se za svoju porodicu. Ako se ne boris ti niko nece umesto tebe. Kod nas je bilo slucajeva gde bukvalno samo rat sto nije izbio. Tajkuni zauzeli sve sto valja, ostalima ostali coskovi i slatina. Nisam isao da orem i da uzurpiram, ali potpuno razumem mestane Gakova, Ridjice, Rastine.

U uuu ne mogu dabse nacudin cudu. Mnogo ste drcni da bi shvatili da ne moze vise kao sto je bilo.Sve me dovodite do razmisljanja

- - - - - - - - - -

Pa viste do sada radili tu drzavnu zemlju po sistemu ko ima jacu pesnicu veci pajser i dtrica u opstini.Iz postova se moze zakljuciti da je vazelo nepisano pravilo zakaci plug i opi dok ti je volja.Ocete u evropu pa stim moracete u zakonske okvire da svoje ponazanje uvedete.Al ste se navukli na drzavu,daj zemlju daj za istu sub(po mogucnosti sto vece) i sve je potamane.Bese lepo ako se ne varam bese.

- - - - - - - - - -

Pa viste do sada radili tu drzavnu zemlju po sistemu ko ima jacu pesnicu veci pajser i dtrica u opstini.Iz postova se moze zakljuciti da je vazelo nepisano pravilo zakaci plug i opi dok ti je volja.Ocete u evropu pa stim moracete u zakonske okvire da svoje ponazanje uvedete.Al ste se navukli na drzavu,daj zemlju daj za istu sub(po mogucnosti sto vece) i sve je potamane.Bese lepo ako se ne varam bese.
Da li je posteno otici na licitaciju, izlcitirati, platiti unapred izlicitiranu cenu i raditi drzavnu zemlju??? Jeste?? Da znas da tako radi 99% posto ljudi. Tvoj post je bezobrazan jer vredja vecinu. Pojedinaca ce uvek biti, ali nemoj stavljati sve u isti kos.

- - - - - - - - - -

Kao što si i napisao Država su građani ove Države ali svi građani pa bi po nekom pravilu trebala da se podeli tim istim građanima a ne nekolicini ( par desetina ljudi)
Gledam da ne komentarisem tvoje postove, ali ne bavis se istinom. Prvo i ja pripadam tim desetinama ljudi koji ZAKUPLJUJU drzavno zemljiste. Ove godine 13 ha.Tebe nisam video ni na jednoj licitaciji za ovih desetak godina koliko se drzavna zemlja izdaje, tako da nisi ni mogao da je dobijes. Za sve ove godine ko god je izlazio na licitaciju nesto je i dobio. Nekad vise ili manje ha, ili po visoj ili nizoj ceni, ali ako ne izadjes na licitaciju niko ti je nece doneti na kucni prag.

Isto je to za malog ko radi 20-30 jutara i ode na licitaciju onda ovi veci od 100 i vise jutara krecuda kajluju tog malog sto hoce da uzme jer parcelica od 5ha gotovo i da nema,a da uzme 10-2ha ne moze jer je vec neko radi. Trebalo se boroti sa vecima od sebe nabijanjem sto je za malog bilo nemoguce da pouplacuje depozite na vise parcela.
Sad je dosla velika riba i pojela srednju. Sit gladnom ne veruje.

Nazad
Vrh