Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mozda bi imali vece prinose u Srbiji, a u Vojvodini sumnjam. Mozda bih umesto 3 ovcice drzali 12 do 15, pa bi to bilo 4 do 5 puta vise. Ovde se postizu evropski prinosi svih kultura, pitam se kolioko je to onda 5 puta vise. Da se mene pita, nebih im dao ni da zavire u Srbiju. Setite se samo kako su slali svoje mudzahedine, da kolju nevin narod po Bosni. Sta mi da radimo bez oranica, a sta ce tek nasa deca?
Samo cu kratko reci, sramota i propas Srpskog seljaka. Treba to sve pogledati van stranacki pa videti sta nas ceka.
Srbija još nije u EU a Hrvatska jeste pa još uvijek ne dozvoljava kupnju poljoprivrednog zemljišta strancima,
seljaci su u Srbiji izgleda u gorem i nezaštićenijem položaju od hrvatskih seljaka mada je i u Hrvatskoj loše za poljoprivrednike.
U stavci 1.1 ste dali pitanje,a kasnije(stavka 1.2) i odgovor tako da je to svima nama jasno.1.1 ...šta mi, a šta naša deca da radimo bez oranica?? pitaš se....tebe starino niko ne tera da prodaš svoju njivu i livadu...a bogami ni pašnjak....a isto tako ti ne brani ni da dokupiš još i njiva i livada i pašnjaka....
1.2ja vidim recimo nestanak otkupa žitarica od individualnog poljoprivrednika...ugušiće ovdašnju kvazi industriju stočne hrane...nateraće državu da kontroliše promet i upotrebu pesticida i herbicida...opasnije će se igrati sa regulativom da li je nešto GMO ili nije....ozbiljnije će oboriti nivo podzemnih voda....itd itd...
2 ...to što vam zinule gaće pa mislili da ćete moći ugrabiti državne zemlje dal badava, dal ni za toliko, počešaćete se...drešite kesu pa kupite i gazdujte...
3 ...5 puta više će imati prinosa mereno u novcu...zato što će ih baš boleti qur da seju i prodaju žito...no će isto prerađivati i prodavati gotov proizvod...
4 ...bolje je da kupe arapi ili kinezi nego evropljani...evropljani su kupili ovdašnje mlekare, pa ćemo se zbog viška mleka u njihovim matičnim državama svi mi vrlo brzo počešati za otkup mleka...arapi ili kinezi će ovdašnji proizvod ili koristiti za svoju populaciju ili uvaljivati tim istim evropljanima...
5 ...što je udaljeniji kupac, to će u većem stepenu sirovinu ovde prerađivati...
Pametujes bez potrebe! Videces jednog dana ako dolaze ovi talibani ili mudjahedini sta li su vec, da nece imati nista sa ovom drzavom vec sav proizvod ce izaci vani a njih ce zaboleti ona stvar za tebe za ostale i za drzavu.
2 Nek drzava prvo da sto je oduzela,a Vucko nek prodaje svoju dedovinu,a ne NASU!