Izdavanje državne zemlje u zakup

Ovi zakoni za licitaciju zemljista se kreiraju iskljucivo da odgovaraju velikim poljoprivrednim gazdinstvima. Npr. moj cale koji radi oko 12 jutara zemlje hteo zimus da ide na licitaciju da proba da uzme oko 10 jutara (nije alav), medjutim posto nija placao pio a prestao je sa radom pre 13 god. u firmi traze da poveze ceo staz tj. tih 13 godina odnosno da uplati DRZAVI oko 10000e da bi imao pravo da licitira. SRAMOTA. Inace ceo zivot se bavi sa poljoprivredom. Sta reci osim samo bezati glavom bez obzira iz Srbije!!!

Evo pocela kukunjava onih koji sebe nazivaju poljoprivrednicima a 100 puta vise vremena provode na internetu nego na njivi

Evo pocela kukunjava onih koji sebe nazivaju poljoprivrednicima a 100 puta vise vremena provode na internetu nego na njivi

Ti svakodnevno kukas na temama: izdavanju drzavne zemlje ili na temi o subvencijama, PDV-u i slicnim temama, nisi napisao ni jedan jedini upis na nekoj temi vezanoj za rad u poljoprivredi...

Poslednja izmena:
Ti brate svakodnevno kukas na temama o izdavanju drzavne zemlje ili na temi o subvencijama, nisi napisao ni jedan jedini upis na nekoj drugoj temi.
Ja drzavne zemlje radim jako malo i kakav god pravilnik da donesu imacu pravo na tu ili cak vecu kolicinu zemlje,a sto se tice subvencija neka nasa dryava pocne da se ponasa onako kako se ponasaju sve dryave u okruzenju .Koliko hektara toliko subvencija.

Mozemo tupiti kolko ocemo nema tu nista da se poboljsa za mali poljoprivrednike jer nece jer da oce davno bi se nesta uradilo npr.jesenas su bile licitacije ,sta vi mislite da li je inspekcija i jednog proveravala ,jes moj krivak,bitno da si popusio kaznu za nemanje kocnica na presi i slicno,pa sta ti mislis kad bi poceli kaznjavati i murijasi koji su na svoje zene za druge licitirali tu je otkaz momentalni pa gle sranja kad u ime takvih dodje na licitaciju sa punomocjem pa licitira kao ti iz opstine ne znaju ko je i sta je .
Tako ja cenim da kakav god zakon bude ja kao mali poljprivrednik cu i dalje da ga fasujem.Meni je samo zao sto placam taj usrani pio,kolko sam para vec bacio mogao sam dobru tanjiracu kupiti ili traktor promeniti, a od toga nemam nista.Kaka penzija kaka sranja,ja sam ogorcen do bez svesti::jako_besan::

@boban71
Nasa drzava da se ponasa domacinski, nikada ne bi dozvolila formiranje malih latifundija, podstaknutim zakupom jeftine drzavne zemlje. Naterala bi poljoprivrednike na progresivno oporezivanje da spreci formiranje vlasnistva jednog coveka (ili porodice koja zivi zajedno) od 1000+ jutara. Medjutim ovo nije drzava, vec skup ljudi iz vlasti koji zarad licne koristi i prave zakone.

Ne, samo će da žive,kupuju,napreduju,......otimaju,iznuđuju velike gazde ,a mi ostali treba da tražimo drugu državu za nas i naše porodice.

Sta se tebe tice kako ce taj da pokosi?
Po tebi on ne zasluzuje da zivi ili sta?
ma zasluzuje da zivi ali se meni okaci o vrat za vrsidbu

- - - - - - - - - -

Ne, samo će da žive,kupuju,napreduju,......otimaju,iznuđuju velike gazde ,a mi ostali treba da tražimo drugu državu za nas i naše porodice.
a sta ja to iznudjujem i otimam

- - - - - - - - - -

pa ti funkcionisi ja ti ne branim

ma zasluzuje da zivi ali se meni okaci o vrat za vrsidbu

Pa sigurno mu ne kosis badava. Verujemo ti da si veliki gazda i ne moras to stalno ovde da ponavljas.

Citat:

quote_icon.png
Citiram: diklofen
otimaju,iznuđuju velike gazde ,a mi ostali treba da tražimo drugu državu za nas i naše porodice.

Boban71

"a sta ja to iznudjujem i otimam"

Ja tebe nisam ni spomenuo nigde već velike gazde.Ti ako si veliki gazda što ti predstavlja problem da nekome pokosiš parcele i zaradiš 3rsd na 1rsd uloženog.Otimaju zemlju na licitacijama,dižu cene zakupa,dižu cene kupovine na večito.....što se praviš lud kad sve to znaš.
Posle puste priču kao oni rade zemlju 50 godina.E vidi kurca ali pre 50 godina su radili 10-15kj,a sad?Došao šverc nafte pa se ofajdili,došla inflacija pa se ugradili,došla demokratija pa predsednici opština imaju vlast bogova.....
Sve to ti znaš samo se malo praviš lud u sve tri teme gde se jedino i pojavljuješ.

@boban
Ako ti se okaci o vrat za vrsidbu ti lepo reci ne radim usluge i uputi ga na nekog ko radi usluge kombajniranja. Ali jbg kad volis novce pa ti i tih 2000-3000din/kj sto zaradis cisto od nekog ko ima 10kj znace. Jos kako se predstvaljas ala gazda poput Miskovic/Matijevic verovatno imas neki Claas Lexion koji pokosi 1kj za 5min.

Kako je pocela drzavna zemlja da se izdaje u zakup, pocela je da stize mocna mehanizacija, da se za 10 godina stice bogatstvo od vise miliona evra.

@boban
Ako ti se okaci o vrat za vrsidbu ti lepo reci ne radim usluge i uputi ga na nekog ko radi usluge kombajniranja. Ali jbg kad volis novce pa ti i tih 2000-3000din/kj sto zaradis cisto od nekog ko ima 10kj znace. Jos kako se predstvaljas ala gazda poput Miskovic/Matijevic verovatno imas neki Claas Lexion koji pokosi 1kj za 5min.

Kako je pocela drzavna zemlja da se izdaje u zakup, pocela je da stize mocna mehanizacija, da se za 10 godina stice bogatstvo od vise miliona evra.
takvi koji su u vojvodini stekli vise miliona eura za 10 g preko drzavne zemlje se mogu nabrojati na prste i ovaj predlog da se onima koji imaju malo zemlje u vlasnistvu za cilj ima upravo da se sprece manipulacije sa drzavnom zemljom ili bar da se smanje ali vama i to smeta.Sto se usluga tice kupite ljudu kombajn pa ga isplatite uslugama tad ce te shvatiti da nije samo nafta ulog da bi se pokosio hektar zemlje.

Nazad
Vrh