slobapatrola
Član
Naravno a ne samo isprskas i uzivas celo leto sve setiri u vis.Nikog ne zaposlis i blokiras po potrebi.Ovako neko svako uzme po neku kravu,neku kosnicu , neka seje luk i sargarepu i neka primi po nekog radnika.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
...verujem da ima zloupotreba...siguran sam da ih ima....
...ali i dalje ne vidim razlog za ukidanje tog prava...???!!!...
....sprečiti zloupotrebe, trajno sankcionisati prekršioce...a povećati broj hektara po uslovnom grlu u cilju povećanja stočnog fonda...
... i da, naravno, ne vidim smisao davanja tog prava privrednim društvima...to ograničiti strogo na individualne poljoprivrednike...
Po meni je ovo razuman predlog. Stocari ne mogu u trku sa ratarima jer nisu konkurentni. Ratari su odskocili zadnjih godina to je evidentno, U stocara ne ubrajam farme tipa Matijevic i kompanija. 5000 krava, a 15000 hektara u posedu. Izem ti agrarnu politiku....ne treba ukidati to pravo, samo treba par promena. ...ako obradjujes 70ha i imas 20 krava i jos 20 uslovnih grla ne slduje ti nista, jer mozes da ih nahranis sa te povrsine. Ako imas samo 30ha onda dobijas jos 10 da nahranis stoku...a ne da se utrkujes sa ratarima....
Moje misljenje da bi to bilo posteno prema ratarima i stocarima
...ne treba ukidati to pravo, samo treba par promena. ...ako obradjujes 70ha i imas 20 krava i jos 20 uslovnih grla ne slduje ti nista, jer mozes da ih nahranis sa te povrsine. Ako imas samo 30ha onda dobijas jos 10 da nahranis stoku...a ne da se utrkujes sa ratarima....
Moje misljenje da bi to bilo posteno prema ratarima i stocarima
Srazmerno potrebama treba dodeljivati u zakup. Napravi se lep pravilnik pa svako da dobije šta mu treba. Još mislim da zadnji kriterijum mora biti i godina proizvodnje onog što licitira. Neko od 60god će da licitira kako bi mogao da zaradi da isplati decu narkomane po gradovima dok će za to vreme neko mlad jedva sklapati kraj sa krajem. Realna situacija je to.
Podrzavam ali stocarima kojima fali zemlja na osnovu brojnog stanja stoke a ne kao do sad npr. ima 50 krava + druge kategorije a vec ima 100 ha registrovano pa na mamu pa na tatu pa jos sad i za stoku da ima prednost e krivana malo kome fali u redu a ne ovaki izvolte na licitaciju ko svi drugi.Ako si stocar i terba ti rana za stoku otkud ti 20 vagaona zita.30 vagona kuruza ili kojecega drugog na prodaju ili si prodao zar ti nije trebala hrana za stoku ,ovako su klasicni ratari....to nije u redu....za pravna lica i da podržim...ali bilo kakvo ograničenje za porodična gazdinstva nikako...prvo stočarima koliko treba, pa što preostane ratarima...