Mihailo78
Član
I jedno i drugo, u toku je pretapanje. Ovo na slikama su uglavnom 50% idf ( mada imaju i više od 50 % ) koje se ovih dana pare sa novim idf ovnićem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sa par originalnih cistih grla idf uz to postojece stado vrlo brzo bi imao stado cistog idf, kako jedne uvecavas druge smanjujes, pretapanje je dug proces i opet je na kraju to pretapanje.I jedno i drugo, u toku je pretapanje. Ovo na slikama su uglavnom 50% idf ( mada imaju i više od 50 % ) koje se ovih dana pare sa novim idf ovnićem.
Mislim da bi trebao barem reducirati, a ja skroz izbacujem kukuruz kada je na programu silaza, iz prostog razloga sto je kukuruz dominantno energetsko hranivo kojem nedostaje proteina. Zbog toga, kada ovce hranim silazom, uz obavezno fino sitno stocno brasno koje ima i znatnu kolicinu brasna, dodajem jecam i/ili zob (ja dajem u zrnu). Psenicene mekinje su sa oko 10, 11, 12, a ove moje sigurno sa 12 i vise % proteina uz zitarice (jecam, zob) koje sadrze znatno vise proteina od kukuruza, pokusavam ovcama uspostaviti nutritivni balans, kada su u pitanju najvaznije komponente. Bojim se kolega da je kod vasih grla veliki disbalans u pogledu ugljikohidrati-proteini.Trenutna ishrana se sastoji od silaze,sena i zrna kukuruza. Dnevno dobijaju oko 2 kg silaze, 0,7 kg sena i 1 kg kukuruza. Ovce su u jagnjenju.
ja vec jedno 15-k godina imam pecenjaru za soju ipecemo stalno bez ikakih problema hranimo svinje sa sojom pecenom,stim da malim prasicima do jedno 35kiligrama dajemo sacmu pa polako uvodimo pecenu soju.godinama sam trazio podatak o temeraturi .i naletim na podatak da je potrebna temperaturaod 95stepeni.ja licno pecem od 95-105stepeni kako koja tura i nisam imao problema kod svinja.Kolega kako ste pekli soju i suncokret ? Sirove uljarice je najbolje termiči obraditi, ali tu treba obratiti pažnju na T, pisalo se o tome u temi o ekstruderima. Mislim da kod ovaca prevelika količina masti može da napravi problem sa jetrom, zbog toga nije preporučljivo korišćenje većih procenata sojinog griza. Pisao sam o premiksu, ali nisam dobio odgovor. Ubacujem ga u koncentrat jagnjadima, 4%.