Ishrana muznih krava

Pa ima efekta, dosta bolje reaguju na koncentrat nego na prekrupu, za proteine starno ne znam.

- - - - - - - - - -

Jesu li proteini u tom koncetratu na biljnoj bazi ili su nerazgardivi i koncentrat je jeftin?
Koncentrat je 1300 dinara 50 kg, a pravi se od pojedinacnih komponenti koje on prodaje takodje.

Ratko, izadje 26 din/kg, sto je za dobar konc jeftino, ali opet, ako je fizicko lice, a ne firma, ne verujem da bi se bakcao sa nerazgradivim proteinima.. I mislim da taj koncentrat nema vise od 16% proteina i to je znak pitanja..

Ja ovde nemogu da napravim 18% proteina za manje od 27 dinara a ne da ga kupim.Normalno mislim da stavim sve kvalitetne sastojke,kod nas je kukuruz 17 dinara a koliko je tamo?Kolika mu je zarada?

Pa i ja mislim da je ovaj oko 15-16% proteina, na pakovanju nema nista jer ga pakuje u obicne dzakove od 50kgu kojima dolazi najcesce kukuruz i prekrupa a i ostalo. Uzimam jos i Cantavirov koncentrat, neki sareni papirni dzakovi, ne znam kakva su vam iskustva sa njim?

Osrednji kvalitet, i on je jeftin.
Moje krave pozitivno reagovale na Sto Posto, ali sada su na mesavini kukuruza i psenice.

druze ja sam juce kupio gebiev 18 posto energo milk crven dzak.narednih dana napisacu dali daje vise mleka.kada sam uporedio ovaj 18 skuplji za 200., i onaj 18 posto plav dzak istok gebi .razlika velika ,u plav dzak crn koncetrat a u crven zut.pa ce vidimo nardnih dana .

druze ja sam juce kupio gebiev 18 posto energo milk crven dzak.narednih dana napisacu dali daje vise mleka.kada sam uporedio ovaj 18 skuplji za 200., i onaj 18 posto plav dzak istok gebi .razlika velika ,u plav dzak crn koncetrat a u crven zut.pa ce vidimo nardnih dana .

Koliko su gebijevi konc i koliki su dzakovi.

Kupio sam gebijev kocentrat iz zutog programa sa 15 % proteina. Dodajem mu suncokretovu i sojnu sacmu posto to imam. Zanimaju me vasa misljenja. Posto nemam kukuruza ova mi je varijanta isplativija. Inace kocentrat placam 24 din kilogram

to je oziii imu oni to odavno. ja sam probo crveni i dobar je krava je davala na moj zob 8 kila.kad sam dao 3 kila gebi bez moje vrti se oko 12 kila.

Nazad
Vrh