Tacno problem je zimi u kontinentalnom dijelu , ja zivim na primorju tako da svjeze trave ima uvijek a uberem ponekad za 3 dana i treba trava da uvene malo bolja je . i nema nikakvih problema, a da nece da jedu sijeno to nije istina posto im uvece dajem sijeno sa zitom , u podne travu a ujutru zito - tj mjesavinu . ponekad po par dana im dajem samo sijeno ako nemam vremena za travu . Uglavom na konstatacije da je trava stetna kazem da nije tacno, isto tako , jabuke , tikva , sljive , smokve , kore od lubenica , sve vrste voca i povrca daju se iskoristiti bez problema , naravno uz sijeno i zitarice koje dajem i do 60 % u ishrani ,
Svako po svojim mogucnostima moze da kombinuje ishranu , ja imam basticu od 300m2 plus vocke samo za porodicnu upotrebu i nista se ne baca sve oni prerade.
Lakse je 100 puta samo hraniti na pelete i sijeno to se slazem ali mnogo su zdravi i imas manje problema sa okotima i mlecnoscu zenki to je sigurno ako im u ishranu ubacujes svjezu travu , a kvalitet mese se nemoze porediti ......
Post je spojen: [time]1298984714[/time]