Ishrana kunića peletima

vladan-kico

Kupujem ih u Podgorici u maslinama ne znam sad tacno kako se zove prodavnica mislim da pishe neshto eco tako neshto nije bitno tu imaju sve zitarice i kupio sam granulu za zeceve 10 kg cetiri ipo eura mislim da nije skupo,a da li ih ima u Beranama da se kupe.Veliki pozdrav od dina :ppozdrav: :ppozdrav: :cao:

Kolji palete kog proizvođača savetujete, ne da je u pitanju reklama,nego čisto iskustveno koje su se najbolje pokazale?

Meni su se najbolje pokazale Gebijeve palete odusta sam zbog visoke cene (sad neznam koja im je cena) posle sam koristio Dem palete ali oni su poceli svake nadelje da nesto menjaju te manje te vece te ovakve te onakve a to se mojim kunicima nije svidjalo, sad sam uzo od Farm comerc-a a ni sa njima nisam nesto zadovoljan i sad planiram da se vratim na 100% provereno a toje Gebi

P.S. ovo nije reklama ovo je moje iskustvo sto se tice paleta koje sam koristio recimo zadnjih godinu dana

Ja sam kupio na Becejka ali bio je previshe prasina. Inace vec 2 godine koristim pelete koi uradim po moja receptura....

Kod nas u Jagodini gebijeve pelete koštaju 390 dinara.Prošle godine 310,ali mic po mic.Mada u sebi nemaju kokcidiostatik niti b vitamine koliko mi se čini.Moji kunići se nisu žalili,ali pretpostavljam da ima i jeftinije i bolje.

Molio bi cenjene kunicare da pri spominjanju granule zaborave proizvodace jer mi ne reklamiramo niciji proizvod nego ishranu kunica granulom. Dali im dajete ili ne dajete, mesate sa nekim dodacima itd.....

Ubuduce ce se takvi postovi brisati bez milosti. Imate PP ako ocete da se reklamira neka firma.

Prvo da vam cestitam n ovu svima,sve najbolje,imam jedno pitanje,zivim na selu pa samim tim imam zitarica svih vrsta,zecevima dajem,psenicu,kukuruz,soju,jecam,ovassuncokret,detelinu mlevenu,dali je to dovoljno posto mi se cinini da sporo rastu ili da pocnem da mesam sa granulama inace imam panonske i novozelandske bele,hvala unapred

Vlada86!!
Kao prvo moje neko misljenje je da psenicu treba izbaciti iz ishrane iz razloga sto hoce da izaziva zatvor kod kunica.Suncokret i soja u nekim neznatnim kolicinama 5% a to da mesas sa granulama bilo bi dobro ali ponavljam to je samo moje misljenje ,mislim da nema potrebe to ti je samo dodatan izdatak.Sto dajes mlevenu detelinu daj im kao seno jel kad je mlevena onda im ulazi u nos i nerado je jedu.Ove ostale zitarice mozes davati u nekim srazmerama a to je neko pametniji vec negde zapisao.
Pozdrav

Gajo hvala na savetima,negde sam procitao da mlevenu detelinu valja devati sa krupnom jarmom zita,kukuruza i soja e sad samo da nadjem koliko posto cega ide,da probam da nadjem tog pametnog sto je zapisao negde?

vlada86!
30% kukuruz
30% jecam
30%zob
5%suncokret
5%soja
Ja tako! Plus na sve to detelina , sargarepa,jabuka(velika vecina se nece sloziti ali moj ti je savet da probas!
Pozdrav

U mom kraju nema da se kupi granula za kunice pa im ja dajem granule za jagnjad... Meni se nisu lose pokazale,kunici dobro napreduju a i nisu pokazali do sada nikakve znake smetnji (koristim jagnjece granule vec 2 godine)... Ali interesuje me da li mi neko moze reci misljenje o tome i da li je to u potpunosti zdravo za kunice?!

Moj jedan prijatlj hrani sa granulama od Gebija ona jeftinija plava varijanta za svinje i kaze da je to i za svinje i za kokoske i za kunice, dzak od 25kg kosta 540 dinara

Dr.Djapa - moj ti je savjet da im to ne dajes ni slucajno !! ni u mom kraju nema da se kupi ali narucujem iz Podgorice ..vrati se nazad u ovu temu pa ces da vidis da sam i ja postavio isto pitanje kao i ti i uprkos tome sto su mi govorili da im ne dajem ja sam davao sve dok mi se jedan kunic nije razbolio ali na srecu raznim preparatima sam ga spasio ..bio se mnogo razbolio ! fino je Megi negdje tu napisao da je davati kunicima granule za jagnjad isto kao bebi od pola godine da dajes kulen i kobasicu!! moj ti je savjet da im ne dajes ..

Dr.Djapa je napisao(la):
U mom kraju nema da se kupi granula za kunice pa im ja dajem granule za jagnjad... Meni se nisu lose pokazale,kunici dobro napreduju a i nisu pokazali do sada nikakve znake smetnji (koristim jagnjece granule vec 2 godine)... Ali interesuje me da li mi neko moze reci misljenje o tome i da li je to u potpunosti zdravo za kunice?!
Nije bas zdravo al zavrsava poso.

Hvala na savetim... Ja im vec neko vreme dajem te jagnjece granule i dobro napreduju od toga a i do sada nije imalo posledica... Ali citao sam da nisu bas dobre pa reko da se posavetujem i sa vama... :) Danas sam od odtakovog oca sto se bavi prodajom stocne hrane narucio da mi dotera 150 kg koncetrata za kunice... Pa da probam i sa tom ishranom... A covek mi je inace ispred nosa a do sada mi nije palo na pamet da ga pitam a od njega kupujem jagnjeci koncetrat... :D

E ovako posto sam procitao skoro cijelu ovu raspravu i nisam nigdje nasao ono sto me interesuje. ja bih imao pitanj da li moze neko dati najjednostavniji recept za pravljenje smjese koja slicna peletima, tj. koja ce barem priblizno zamjeniti pelete.

Nazad
Vrh