ni ja nepomislam na silazu,nekada davno smo je pravili kad sam ja bio djecak,otac i majka su imali 12 krava sto ja zahtijevalo dosta hrane na malo zemlje.tacno je da su krave rado jele tu silazu koja je pravita u prisustvu strucnjaka ali moram i ovo da azem mlijeka je bilo vise ali sa puno manjom masnom jedinicom i naravno da smo posle 2 godine prestali sa silazom jer kada smo to izracunali bolje je bilo daati manje masnijeg mlijeka nego dosta posnijeg.sto se tice sijena u foliji to je slicno silazi ali kvalitet je pretpostavlja daleko bolji jer su sve prirodne komponente jos uvek oko 90% prisutne..odlucio sam se na prirodnu primjenu svega tako da nezelim da dajem vjestacko djubrivo na moje parcele,pokusacu sa osokom da pomognem rastu trava,i naravno prinosima.inace moje koze dobijaju koncentrat koji se pravi od svih mojih proizvoda,soju koritim koju moj prijatelj proizvodi,sa mojih njiva koristim djetelinu,,trecakinju i sedmakinju,,kukuruz sam sijem mada cu promijeniti vrstu(savjet strucnjaka),i sad zelim da pripremim zemljiste za lucerku koju je tako reci nemoguce kod nas proizvesti.uzorci zemljista su na ispitivanju....zelim da vam kazem da po mom misljenju svim prezivarima a posebno nasim kozama treba sto prirodnija hrana ako zelimo da dobijemo mlijeko da ga bez razmisljanja piju i djeca.to je ono pravo