Ranko Cuvrk
Član
Hidrol 46 u hidraulik , u mjenjac i reduktore sae 90 , ni on nije 100% siguran da li je to ispravno , ali on to ulje dospa,navodno mu je rekao neki mehanicar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
nije mi hitno zasad dok nekrenu radovi-samo mi curi iz hidraulika malo na donjem semeringu od poluga pa rekoh da znam šta da dosipam jer nevalja ulja baš mešatipanonstib je napisao(la):@miroslavjovanovic78@gmail
Ako Vam nije jako hitno, sacekajte koji dan treba da pronadjem taj podatak pa cu javiti.
Panostib hvala ti puno jer stvarno nisam imao iskustva sa tim traktorima,ako imaš tu katalošku sliku pošalji kad budeš imao vremena da vidim baš me zanima jer hoću to da saniram.pa jel i ti imaš taj 844?panonstib je napisao(la):@miroslavjovanovic78@gmail
Evo pronasao sam podatke:
u menjac (diferencijal, bocne reduktore.prednji diferencijal) ide ulje 80W-90 MIL-L-2105B sto bi odgovaralo API GL5.Sto se tice hidraulika, e tu morate videti, ako imate jos neki traktor koje on ulje koristi u hidrauliku pa da i u ovaj traktor to sipate. Inace ako budu vukli iste masine koje imaju niku hidraulicni pogon moze doci do mesanja ulja.Inace moze da se koristi hidraulicno 46 ili 68 , ali je jako bitno da bude HV, nikako HM.Razlika je u jednom aditivu koji regulise viskozitet hidraulicnog ulja na promenu temperature a taj aditiv se nalazi u HV ili po DIN 51524 tip 3 (HVLP).Nesto od toga bi trebalo da pise na ambalazi.Ako curi na donjim polugama hidraulika onda curi iz menjaca i najverovatnije Vam je otisao semering.Ako Vam treba kataloska slika tog dela javite mi pa cu poslati.
svaka ti čast-sad znam 100% da ima semering,verovatno zato i pušta,kad rasklopim pa ću i videti.još jednom puno ti hvala na pomoćipanonstib je napisao(la):