Jesi računao koliko će to koštati odprilike sve i jednom ako ti nije teško napiši ako hoćeš šta je sve urađeno i zamenjeno mimo majstorovog posla,i šta sve ulazilo u 4500 i šta si još morao ti da odneseš od delova???
Uuufff, ajde ovako... Što se kaže sa vrha mozga, ako se nečeg setim kasnije dopisaću....
1. Koliko će koštati sve - Neka moja računica da će sve ukupno sa traktorom izaći oko 9200-9300 eura.
2.Šta je urađeno mimo majstorovog (Ivan) posla - Prvo sam ga preveo i registrovao na svoje ime, onda sam zamenio zadnje široke gume za uzane. Pre nego što je otišao za Padinu izremontovan mu je razvodnik za hidrauliku i papučica od vazdušne kočnice. Nije odvajao drugi stepen kvačila, ali to smo sredili od dole na lameli i sad je ok. Promenjeno par bakarnih platni, ulje u motoru i filteri ulja i goriva. Zamenjeno ulje u menjaču i diferencijalu. Kupljena original gornja i donja poteznica. I ja mislim da je to to što se tiče radova pre Padine...
3. Šta ulazi u cenu od 4500 - U cenu ulazi: pravljenje nove kabine i haube, Pravljenje novog rezervoara i kutije za alat i akumulator, prednji blatobrani, izrada nosača tegova, izmeštanje svih komandi u novu kabinu, prepravka hladnjaka i nosača hladnjaka (da stoji u koso) i prepravka usmeravajućeg lima oko ventilatora, izmeštanje vazd. filtera na drugo mesto i usis uz stub kabine, pravljenje auspuha uz stub kabine i montaža na izduvnu granu, ugradnja drugog volana (u mom slučaju od golfa 3) i celog sistema prenosa do orbitrola, izmeštanje papučica kvačila i kočnice da idu od gore, Izmeštanje ručice menjača na stranu, nabavka i ugradnja polovne klime, nabavka i ugradnja radio uređaja i zvučnika, nabavka i ugradnja drugog sedišta, izolacija i tapaciranje kabine, nabavka i ugradnja stakala,nabavka i ugradnja cilindara za vrata, kompletno farbanje celog traktora, kompletno nova elektro instalacija sa svim prekidačima i farovima, ugradnja prednjeg brisača stakla, izrada i postavljanje nalepnica... Sigurno sam još nešto zaboravio!

Evo, nabavka i ugradnja retrovizora...
4. Šta sam ja odneo od delova - E ovako, što se tiče radnih satova, Ivan ugrađuje one što su bili u traktoru. A kako su kod mene svi satovi bili neispravni ja sam kupio i odneo nove za ugradnju... Dalje, u tu cenu od 4500 ulaze radni farovi ali halogeni, a pošto sam ja hteo LED ja sam kupio koje hoću a odbićemo cenu halogenih farova... Rotaciju isto ugrađuje onu koja je bila, ali ja sam hteo novu, tako da sam i to odneo... I što se tiče klime, u tu cenu ne ulazi instalacija (cevi) klime i punjenje, to je još plus na cenu... I još sam mu odneo registarske tablice i pločicu sa brojem šasije da ih odma namesti...
To bi odprilike trebalo da je to. Kažem ako sam nešto zaboravio slobodno pitajte, rado ću odgovoriti...