Odg: Informatika u ovcarstvu i kozarstvu
kako neznan kako direkt prenit access formu ili tablicu ili bilo sto iz accessa ovdi to san slika formu koju san napravija pa cete valjda nesto razumit.
Za rad te forme upotrijebija san slijedece tablice Osnovni podaci u kojoj su polja Redni broj ID, Matični broj, MB majke, MB oca, Datum rođenja, Status, Porijeklo, Prestanak uzgoja, Razlog prestanka. Polja su podesena na slijedece vrijednosti ID je auto number, matični broj je text, MB majke i oca takodjer tekst, datum rođenja je date/time a status, porijeklo i razlog prestanka su tekst sa podesnenim vrijednostima i unesenima u combo box, dok je prestanak uzgoja takodjer date/time
Za pod forme sam koristio tablice reprodukcija i mlijecnost. Nadam se da nije potrebno navoditi koja polja je tu potrebno upisati.
Sad me zanima buduci da san ove tri tablice povezao nekoliko stvari.
1. Kako mogu u subform reprodukcija prikazati samo jedno polje koje ce se odnositi na jednu ovcu/kozu, a ne da mi prikazuje cijelu tablicu?
2. Isto pitanje za subform mlijecnost?
3. Bez obzira sta cu dodavat nove mogucnosti ovoj aplikaciji zanimalo bi me kako gornje navedeno primijenit na sve sta bude stvoreno. Znaci sad imam podforme reprodukcija i mlijecnost ali bit ce jos koja. Znaci kad mi prikaze jednu ovcu recimo xyz kako da svi podaci u subformama budu prikazani samo za tu ovcu/kozu.
I jis nesto zelio bih otvorit odmah ispod naslova Osnovni podaci jedan box u kojem bi uvecano bio prikazan samo maticni broj radi boljeg pregleda. Ima li kakv nacin za to napravit?
Ajde pomagajte ko zna
PS namjerno nisam stavio relationship (veze) da vidim ima li boljih rjesenja ( a sigurno ima)