IMT

Ima još jedna caka za kućište volana 533-539.
Ako su segmenti dobri, poravnaju se osovine tj nalegajuće površine gde idu čaure, prave se nove čaure na te nove mere s tim da se pri obradi izbace iz centra (podmetanjem lima ispod pakne strugarske glave) za oko 0.5-0.8mm (nažalost ne može se izmeriti nego se ide na osećaj). Obeleži se svaka čaura gde je izbačena iz centra i onda se tako obeležene ubacuju u kućište i to tako da obeležja "gledaju" jedne u druge. Takoreći približavamo-teramo segmente volana da užljebe više jedno u drugo.
Ako se pretera sa utezanjem, dovoljno je izbaciti jedan par čaura i napraviti nove koje nisu u ekscentru.
Ovde bi majstor uzeo za caure pola kućosta novog

Pozdrav drugari jedno pitanje imam u vezi spojnickog vratila kardana (na kojem stoji kardanska lamela ).Trebao bi mjenjati posto su se nutovi pojeli nakon 46 godina.Traktor je IMT 533 de luks znaci pase od 539 kakva sj iskustva sa indiskim ,i da li to ima da neko proizvodi u srbiji kakvog je kvaliteta.Posto sam cuo od jednog kolege da ima i domaca verzija nesto skuplja.

Koja je razlika u zupcanicima za prednju vucu na imt 577 u starijim i novijim modeljma gde stariji nose fabricki 9.5 gume, a noviji 12.4?

Uglavnom se odgovara ako neko zna. Za tvoje i Filipovo pitanje (pogotovo njegovo) ja nemam siguran odgovor tj nemam povratnu informaciju od vlasnika kako se spojnička vlada. A realno, retko ko to i menja uopšte pa još i da je član foruma koji je aktivan.....
Indijski Tafe i Sunspares delovi bi u globalu trebalo da su dobrog kvaliteta. No name kao indijske delove zaobiđi. A domaći proizvođač... Pa jedino ako Metalac iz Šimanovaca proizvodi, drugog nema.

Pozdrav drugari jedno pitanje imam u vezi spojnickog vratila kardana (na kojem stoji kardanska lamela ).Trebao bi mjenjati posto su se nutovi pojeli nakon 46 godina.Traktor je IMT 533 de luks znaci pase od 539 kakva sj iskustva sa indiskim ,i da li to ima da neko proizvodi u srbiji kakvog je kvaliteta.Posto sam cuo od jednog kolege da ima i domaca verzija nesto skuplja.
A zasto bi rizikovao sa novim upitnog kvaliteta kad za pomenut model traktora ima polovnih delova?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Uglavnom se odgovara ako neko zna. Za tvoje i Filipovo pitanje (pogotovo njegovo) ja nemam siguran odgovor tj nemam povratnu informaciju od vlasnika kako se spojnička vlada. A realno, retko ko to i menja uopšte pa još i da je član foruma koji je aktivan.....
Indijski Tafe i Sunspares delovi bi u globalu trebalo da su dobrog kvaliteta. No name kao indijske delove zaobiđi. A domaći proizvođač... Pa jedino ako Metalac iz Šimanovaca proizvodi, drugog nema.
Jeste metalac iz Šimanovaca moram je mjenjati ova je dobro istrosena kad stavim novu lamelu klapa dobro na samoj osovini a i zljebovi su poderani.

A zasto bi rizikovao sa novim upitnog kvaliteta kad za pomenut model traktora ima polovnih delova?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tesko ovde kod nas ,bila mi je to opcija trazio sam kod dvojice iz okoline sto prodaju .Ono sto sam video ostecene su a traze za njih malo manje nego za novu.Kupio sam tu što prave u šimanovcima kosta 115 eura.Vidjecemo kako ce se pokazati.

Nazad
Vrh