IMT

Kolege forumaši, par pitanja za one koji imaju neka saznanja ili iskustva..
Kako se ponašaju serije 577,560 i 565 u brdima i na nagibima i jel se može tu bez prvog pogona postići neki napredak ili baš moraju biti dv ?
 
Zavisi jel manji nagib ili veći. Ako je veći nagib ili brdo samo dv. Isto tako zavisi šta ćeš vući od priključaka. Za teže priključke kao berač balirka razgrtač teško bez dv u brdu. Posjedujem 560 radim imam brda al blaži uspon može sve poslove odraditi.
 
Prva vuča fali dosta nažalost u brdu i kile na 560 ide on i u velika brda ali to je već umjeće.
Ako su blagi ide bez brige sa svime.
Najgore je oranje
 
Pa dosta je veći nagib, a trebo bi jači traktor za oranje, tanjuranje i za vuču samoutovarne prikolice, za sada to sve SAME rješava, ali jako teško ili sporo, evo par slika da se stekne dojam o čemu se radi
83e644dfb6b9b0d8354ecc4eab5d62e5.jpg
e387c44a4413fd627171d426b40224ed.jpg


Poslano sa mog WAS-LX1 koristeći Tapatalk
 
Kako si rešio to?
Skinuo ploču i naštelovao kako treba
Vratio ga gazdi a on ne veruje već je odma kačio berač i kipovao
Iskipovao je par puta, platio i zakačio 2 Našičanke pune soje da ide na silos da kipuje
Zove me i kaže ovaj kipuje a nije hteo zadnjih 20g ni da kipuje ni da ore bez točka a sad hoće
Ludaci


Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora
 
Pozdravljam Vas drage kolege forumaši, potrebno bi mi bilo hitno radionički priručnik za IMT 539.
Ako ima neko skenirano ili link sa kojeg se može skinuti, molim da mi pošalje u poruci preko forum sajta .

Hvala lepo, pozdrav...
 
Na IMT 558 mi ulje u hidrulici jedva cak i na minimumu. Odavno sam primetio da je mastan na menjacu, kod rucice menjaca gde je onaj gumeni zglob ali mi ne ide u glavu da tu moze da mu iscuri ulje odozdo na gore? Jel ima neko iskustvo sa curenjem ulja tu na menjacu. Odozdo je traktor suv.
 
Ako kipuješ sa njim, tu se izgubi dosta ulja.... Uključi-isključi crevo, pa malo cure cilindri, pa ne valjaju spojnice.... Ali izgubi ulje i na taj zglob (koji inače nije gumeni. samo je gumena zaštita, zglob je metalni) kad se traktor dooobro zagreje i kad ga peglaš pun gas u transportu (3 b.h.)
 
Nisam kipovao nikada, bas malo i radi, cak sam onu cev za kipovanje odvio i tu stavio sraf jer je ona bila malo vlazna pozadi. Ali kad sam je skinuo merio sam ulje i bilo je tada na pola. A ovo peglanje u transportu je bilo. Do duse ne duze od 2km ali kad mu zalepim gas peva ko Lepa Lukic, milina kako se cuje onaj motor :) sad ako je tu izgubio ulje onda da se smirim. Koliko mu staje L ulja u hidrauliku?
 
Nazad
Vrh