putin
Član
Друже поштујем ја твоје мишљење о страним машинама и све то стоји,али реци ти мени јеси ти кад упоредио мењач од МФ од 90 коња и од Имт 590,јеси ти то кад видео отворено унутра да видиш како је ? И још нешто ти тражиш трактор да купиш до пар хиљада евра ? Неког торпеда ил универзал...Знаш ли ти да је само пар зубчаника за МФ кошта као укупно новца колико ти можеш да издвојиш за цео трактор?Recimo motor je svaki manje vise isti,menjac takodje i to mogu samo neki kvazi majstori da pricaju da bi ljudima uzimali pare.Ja sa traktorima nemam nekog iskustva,ali recimo motor iz auta od pre 30 godina i od pre 10 godina isto sranje.Elektronika jeste dodatna komponenta koja moze da pravi probleme,ali nije ni to bauk,a ima dosta i zapadnih koji nemaju elektroniku.Pa neces ti neki najnoviji da uzmes pa da ima 300 cuda.Eno u temi o Reno traktorima kolega sredio problem u menjacu za 100e,bas sam ga pitao za cenu jer mnogi prenapumpaju cene.U principu svasta ima i treba otvoriti 4 oka i dobro promisliti.Mada za svoje pare na kraju svako moze da kupi sta hoce.
У оваквој држави и временима једноставно 90 посто пољопривредника ЈЕДНОСТАВНО НЕМА новца да одржава стране тракторе који су иначе брат брату 90 посто гробље чим су овде дошли,реално...Не кажем да нису бољи кад се нађе добар и све то,ал немамо услове и шлус..Нисам мислип ништа лоше наравно и мир Божији,Христос се роди...
ПС.комшији је цркао мењач на 3070 МФ,поправка 3000е.тек што га је купио...Ето чисто да упоредиш,зупчаници половни.