IMT

Eto ja ću stavit npr pa cemo vidit utisak a košuljice nezz čije su poto je orginal na novom bloku..

A jel koristio neko Mahle, nemacke karike, klipovi? ovde ih albanci dosta koriste , skuplje skoro pa duplo od indiskih ali kao duplo vise traje motor

MAHLE djelovi su dobra roba, samo sto kazete, problem je naci pravi original kad sad svatko udara zig kakav god hoces na sta god hoces...

Kako se pokazao IMT 577 ovaj noviji tip.Ako moze neko ko radi sa njim da mi malo blize opise kakav je u radu i tome slicno. Tj. kako je zadovoljan i kakvi su utisci Hvala unapred.

Uopste nerazumem ove sto pisu da indijski delovi nevaljaju,naprimer hilzne,klipovi,karike i slicno a nikad nisu ni probali da ugrade u svoje traktore vec su culi od ovoga i onoga.
Ja sam uradio mnogo motora na traktorima i na svaki na koji su ugradjene indijske lisnate karike radi kao sat i ne trosi ulje.Na moj 540 su ugradjene indijske karike,motins klipovi,Petar Drapsin hilzne i evo traktor ne trosi kap ulja posle 4 godine teske eksploatacije.

Upravo osvezavam motor na 560.
Karike Indijske lisnate 1945 din za sve klipove
Ventili Prvi Partizan 0,5 pojacani 230x8 1840din
Vodjice P.Partizan 140x8 1120din
Dihtung glave Tesnila 560din
Dihtung kartera Tesnila 260din
Caure male pesnice klipnjace Brix-Indija 180x4 720 din
Filter ulja Pionir 290 din
Ulje Nis sae30 8x235 1880din
Leteci lezaji radilice 1.specijala Bimite-TAFE Indija 880din
Masinska obrada,ubacivanje i obrada caura u klipnjacu 4x300 1200din
Masinska obrada,zamena vodjica ventila i frezovanje siceva glave za nove ventile 1500din.

Eto pa sami racunajte koliko kosta,da napomenem da su hilzne odlicne.

Inace najlosije karike su Motins a prva ugradnja u rakovica motore je Petar Drapsin i Prvi Partizan Uzice!!

Poslednja izmena:
Evo ja cu reci da ne valjaju turski delovi... Recimo regler... Bolje je zastavin nego turski... A da kukaju na indijske kukaju, licno probao nisam, Turski jesam i iz Licnog iskustva kazem zabodijite Tursku...

I ja kazem da turski nevaljaju a znam da vecina prodavaca gura turske delove kao indijske.

Ja vecinom ugradjujem indijance,kupujem u proverenim prodavnicama i nemam problema,vise nego zadovoljan.Odnos cena-kvalitet.

Postoje Bepco,odlicne karike,astronomska cena u odnosu na ove indijske,ja ugradio na dva motora a burazer na jedan,sva tri izbacuju zivo ulje na auspuh.Gazde tako zahtevale pa se sad cesu gde ih ne svrbi.:ppozdrav:

Sad malo ozbiljnosti,dobre su NPR ako su orginal a Mahle se proizvode u Poljskoj i Kini,inace jako dobre karike.E sad ima tu drugi faktor,ko se razume u ove motore zna da je klip cist aluminijumski i nema ojacan celicni deo gde ide kompresiona karika(prva)to je boljka ovog klipa,tu je dzabe supersonicni kvalitet karike kad klip zna da pukne izmedju prve i druge karike ili da se previse rasiri kanal prve kompresione karike sto se redovno desava na ovim klipovima cije god su proizvodje.

Mirko za mene nisu nista narocito, vise mi vuku na bofl.Evo navescu sta sam ja ugradjivao sebi a i rodjaku, nesto sam ja licno radio a nesto majstor.
Klizni kamenovi, kulise,jedno kuciste, glavni ventil hid. pumpe i gumice_sve za 560. Gumice sam brzo ponovo morao mijenjati, a pumpa se pocela ''cuti'' relativno brzo, znaci da su kulise i kamenje dobili medjusobni luft, a to opet znaci da su sranje.
Vijenac zamajca od 539_probao sam ga rezati turpijom i ide dosta lako, dok onaj domaci prve ugradnje_leti turpija po njemu k'o po ledu.Znaci materijal, kaljenje, cementacija ili sta znam vec, takodje sranje.
Cijev koja spaja hid pumpu i poklopac hid._imala malo viska duzine_teski bofl.
Poklopac hidraulike za 539_rub mu je 18mm (dok je na domacem, originalnom 12mm) sto automatski znaci da ti trebaju duzi srafovi da zavrnes poklopac, a i onaj navoj unutra za sraf koji drzi onaj sistem poluga nije ok._mora se nanovo urezati.
Traktormetar na 539, istina radi evo vec 1500 rh, ali nema unutrasnje osvjetljenje.
Istina ja nisam ugradjivao sklopove ili radilicu njihovu, ali mi je i ovo dosta. E sad neko moze reci pa sto kupujes Indijsko, ali kod nas je dosta tesko pronaci odredjene dijelove odredjenog proizvodjaca, uglavnom je to ova Indija ili PRC. I da se razumijemo nemam ja nista protiv dijelova koji su kvalitetni pa da su sve iz Tunguzije, imam na fergi dosta toga fabricko iz Indije, ali iz 80 ih godina kada se pazilo sta se uvozi.

Postoje li Nemacke ili neke strane ( ne Indiske i Turske) karike za IMR motore???? :sta:

NPR njemačka jedan od boljih proizvođača na netu.
A in dija niš ne valja više a šta god sam kupio njihovo bacio u kantu na 33 je indija i neće da pali čim je ladnije moš ga hebat.
I ne vuče nešto posebno nema kvalitete jednom su mi ga stavili i nikad više.
Daj radje potražiš dijelove pa se složi.

Jaoj dobro me podseti, meni isto traktormetar na imt 539 ne radi, skazaljka crkla, svetla ne rade, ni na manometru za ulje sa leve strane... Sta moze da bude??? Nov trkator metar kosta oko 30-40 evra,....

Otkad je teleoptik crko nemoš ni sat da kupiš pravi ovi parametar indija ne vrijexe spomena ulazi voda u njih i raspadaju se

KOmsiji iz sela je radio ISTI majstor kao i meni s ISTIM djelovima kao i meni. Kod mene je 539 kod komsije je 540. moj je 1981, njegov je stariji godinu dvije. Moj 539 je uvijek radio vise zemlje od njgovog 540 i to u dosta gorim uvjetima rada posto je otac poslije posla isao orati i tanjurati pa je nerijetko bio pun gas u svakom poslu. 539 je do generalke nosio na odusku glave 2l plasticnu flasu da kupi ulje kad ide uzbrdo DVIJE GODINE. sprdali se ljudi ali je i po zimi palio dosta dobro i bez grijanja i pucao je od snage. Komsijin 540 je cjeli rat mal te ne stajao u supi i samo je paljen tu i tamo da proradi malo, njegov kad je jednom poceo bacati ulje ni dva oduska mu nisu pomogla, urednije s traktorom radjeno urednije i odrzavan nego nas...

Eto, dva traktora na istoj zemlji s istim prikljuccima, pribliznog godista a tako razlicite trajnosti. Sve ovisi na sta naletis, tako je s IMT-om oduvijek bilo i bit ce dok god je IMT-a

Odlutao sm od onog sto sam htio reci. moj 539 je poslije generalke ODMAH isao s roto-malcerom raditi, na 20 sati je cak isao i orati i ni kapi ulja nigdje bacio nije, komsija je radio generalnu motora dvije godine poslije nas i njegov je 80 radnih sati na suspuh bacao zivo ulje, kako mirko kaze... Mastan i da ga bog boguje a ovaj se samo vozikao i po preporuci majstora tu i tamo da se proveze pod punom turazom uz neko brdo il da provuce tanjurace malo po njivi da ga s vremena na vrijeme optereti.

Isti djelovi, isti majstor a opet razliciti rezultati.

Evo i njegov 540 i moj 539 rade bez greske...

Postoje Bepco,odlicne karike,astronomska cena u odnosu na ove indijske,ja ugradio na dva motora a burazer na jedan,sva tri izbacuju zivo ulje na auspuh.Gazde tako zahtevale pa se sad cesu gde ih ne svrbi.:ppozdrav:

Sad malo ozbiljnosti,dobre su NPR ako su orginal a Mahle se proizvode u Poljskoj i Kini,inace jako dobre karike.E sad ima tu drugi faktor,ko se razume u ove motore zna da je klip cist aluminijumski i nema ojacan celicni deo gde ide kompresiona karika(prva)to je boljka ovog klipa,tu je dzabe supersonicni kvalitet karike kad klip zna da pukne izmedju prve i druge karike ili da se previse rasiri kanal prve kompresione karike sto se redovno desava na ovim klipovima cije god su proizvodje.

Za generalku na S44 motoru dao sam zaa neke Nemacke karike 12.000din!!!!!!!!!!!! MAjstor u Masinskoj radionici mi je njih preporucio i pokazao ali postao sam sumnjicav jel nigde na forumu da se pominju tako skupe karike.. Sve neke indiske i nase koje kostaju MNOGO manje...

Taj motor je ODMAH posle generalke bacao ulje na auspuh da te bog sacuva!!!!! Hteo sam ga vratiti u masinsku radionicu,ali mi je majstor rekao da ga ja slobodno opteretim i da ce prestati... Prvog dana kad je pocela sezona vrsaja (posto je taj s44 motor u ZMaju 132) on je PRESTAO da baca ulje na auspuh...

Sad sam prezadovoljan kako taj motor radi.. Ali kazem ti za karike me odrao 12.000din.. E sad dal me odrao ili stvarno toliko kostaju te Nemacke karike nema veze vazno je da je motor odradjen ODLICNO!!!!!

Ali poceo sam da sumnjam u to da me odrao jel se karike koje pomnjete su MNOGO jeftinije....

- - - - - - - - - -

NPR njemačka jedan od boljih proizvođača na netu.
A in dija niš ne valja više a šta god sam kupio njihovo bacio u kantu na 33 je indija i neće da pali čim je ladnije moš ga hebat.
I ne vuče nešto posebno nema kvalitete jednom su mi ga stavili i nikad više.
Daj radje potražiš dijelove pa se složi.

Kolega ja mislim da je bas ta marka stavljena u moj S44 mnogo mi poznato zvuci.. Ali cena kao sto kazem oko 12.000din koliko se seca,.. Toliko mi naplatili...

Alo ljudi vi svi mislite ako je prodavac rekao da je to indijsko da je to tacno.Kao da ste s marsa pali,pa sad je najveci hit u prodaji rez.delova za traktore govoriti Indija i Perkins.

Ja sve sto sam ugradio indijsko kupljeno u Juselu,Tafe proizvod nije bilo greske,kod mene i kome sam ugradio sve radi.Kupujem i RTD i evo i to radi.

Malo pogledate na Alibabi i videcete u ponudi more delova za nase traktore sa indijskim kutijama(znaci kopije)proizvodjac koji nudi Kinez industrija.
Takodje na Alibabi mozete da kupite i Super Bosna svecice,Unico filtere,Npr karike.....sve ima u kopija varijanti.

I ja sam sve uzimao u Juselu, a smatram da bas i nisam mutav.
Zaboravio sam i Amrep lamele i pracne koje se i nisu bas pokazale.

Ja sam se pre par godina bas detaljno informisao oko sklopova za IMT(IMR) i zaključio sam da je nemoguće naći kvalitet kakav je bio prilikom prve ugradnje.
Nasi proizvođači su na kolenima, a strani proizvode po Turskoj(Kolbenschmidt i Goetze) i Indiji(Mahle). Za NPR nisam uspeo da saznam gde se proizvodi.
A možda i mi greške tražimo na pogrešnom mestu, tj. u kvalitetu delova, a u stvari veliki deo odgovornosti je na mašinskoj obradi. Džaba vrhunski materijal kod sklopova ako je obrada loša, pogotovu honovanje hilzni.

Svi ste primetili da motor 15-ak godina radi kao nov, a onda za par godina dogura do generalne. Glavni razlog za ovakvo ponašanje je poliranje hilzni, čime se izgube efekti honovanja što prouzrokuje loše podmazvanje karika i hilzni, pa se onda brzo pohabaju.

Nazad
Vrh