IMT

Za generalku na S44 motoru dao sam zaa neke Nemacke karike 12.000din!!!!!!!!!!!! MAjstor u Masinskoj radionici mi je njih preporucio i pokazao ali postao sam sumnjicav jel nigde na forumu da se pominju tako skupe karike.. Sve neke indiske i nase koje kostaju MNOGO manje...

Taj motor je ODMAH posle generalke bacao ulje na auspuh da te bog sacuva!!!!! Hteo sam ga vratiti u masinsku radionicu,ali mi je majstor rekao da ga ja slobodno opteretim i da ce prestati... Prvog dana kad je pocela sezona vrsaja (posto je taj s44 motor u ZMaju 132) on je PRESTAO da baca ulje na auspuh...

Sad sam prezadovoljan kako taj motor radi.. Ali kazem ti za karike me odrao 12.000din.. E sad dal me odrao ili stvarno toliko kostaju te Nemacke karike nema veze vazno je da je motor odradjen ODLICNO!!!!!

Ali poceo sam da sumnjam u to da me odrao jel se karike koje pomnjete su MNOGO jeftinije....

- - - - - - - - - -

Kolega ja mislim da je bas ta marka stavljena u moj S44 mnogo mi poznato zvuci.. Ali cena kao sto kazem oko 12.000din koliko se seca,.. Toliko mi naplatili...

Evo malo o npr biće da su najači..
Nemačka filijala japanskog proizvodjača motorskih delova NPR-NIPPON PISTON RING CO.LTD.
Poseduju više od 30 godina iskustva u oblasti prve ugradnje(oe)i tržišta rezervnog dela,a pored setova klipnih prstenova za sve tipove vozila(od malih dvotaktnih pa do velikih kamionskih dizel motora)odnedavno proizvode i distribuiraju i klipne sklopove(klipove i košuljice cilindra),kao i klzne ležajeve radilice za najrazličitije vrste vozila,a proizvodi NPR-a se koriste u prvoj ugradnji sledećih proizvodjača delova:
BMW,DAIMLER,SMART,DEUTZ,FEDERAL MOGUL,MAHLE,KOLBENSCHMIDT,DUCATI,MERCEDES-AMG,RENAULT,VW,VOLVO,FORD,FIAT,FERRARI,MASERATI...
Pored gore navedenih proizvodjača asortiman NPR-a je mnogo širi i bukvalno je teško pronaći vozilo za koji NPR ne proizvodi klipne prstenove.

Ja sam morao kupiti karike u Kolbensmitu jer su mi je na MF65 jos uvek original engleske Hrom kosuljice, a u njih se moraju ugraditi karike bez hroma inace bi se napravilo cudo.
U Nemackoj su mi kupljene karike za 65€ za Hrom hilzne. Inace te Hrom hilzne se mogu staviti i u IMT ove traktore i na zapadu se bez problema nabavljaju. Navodno traju dvostruko duze od gusanih, odnosno dozvoljavaju dva karicenja.
Sto se tice lufta na prvom kanalu klipa, ja sam prosirio na strugu prvi kanal i stavio ispod glavne karike jednu tanku uljnu kariku. Mirko 015: misljenje?

- - - - - - - - - -

Sto se tice Indijskih delova za nase trziste: u septembru sam bio na sajmu u Frankfurtu i u Indijskim katalozima se ladno nalaze IMT sifre delova i tako se i nude direktno iz Indije.

Malo krupniji za nasipanje taj mi se nekako svidio biće da je išao za remont pruge pa sam ga uzeo u kavi.

Ahahhaha to čuvam za neka bolja vremena ...
Država prava svake godine sve gore....::novac::
Neznam deću s parama....

Vise vam ni pruge ne trebaju od kada ste usli u eu. Sada ce svaga kuca imati privatno avionce. :ideja: Drug od kog kamiona je ova prikolica napravljena?

Ne od zastave ali onaj om prvi šta su bili ..
Hebeno je teška ima 2 tone okruglo ali je jaka...
I kipa morat cu ju radit na atest i kočnice kasnije pošto sad i regat treba ..
Ma pruge i željeznice su gotove raspada sistema sve uništili.
A što se tiče eu nikad gore sranje šta se mene tiče .
Ne smiješ niš sad moraš sve živo polagat nećeš dobit poticaj , moći kupiti otrov atestirat šprice i tako.
Drva radit po šumi a ljudi glasali neka im.
Uvoze smeće od hrane više nemoš zaradit i prodat da si kupiš nešto prva godina eu katastrofa...

Propusta mi ulje iz motora u zvono, kad budem mijenjao sta je bolje staviti: azbestnu spagu ili semering?

Pitanje je isto koje marke ja sam kupio ako se ne varam od top spider i prvu godinu procurio na 33.
A na sedmici ni kapi ulja ne kapa baš me zanima što je tamo stavljeno.

od cega pase zglob prednje vuce na 577? kod nas polovni nemogu nac,a lokalni trgovci kazu da ovi novi i nisu neke kvalitete,nakon 2 mj se raz*ebu.. na ovom mom je pukla ona kao kucica u koju dolaze bolcnice

Imas puno njuskalo razno-raznih poluosovina... Ako su zglobovi kao na breni, to onda imas kod mene. Ako ti je pukao onaj "medjuzglob" sto spaja poluosovine u cjelinu? Lezajeve namam, osovinice su zajedene ali kuciste je zdravo.

Uslikaj zglob da vidim o cemu se radi i ako je to TO dam ti ga dzabe, samo dodjes po njega, to ti je 45 minuta posla.

Video sam danas IMT 549 sa odvojenom kabinom,nekim sirim prednjim gumama servo volanom ma traktor izgleda PREDOBRO.. Sto ih sve nisu tako radili....

Nazad
Vrh