pocerina
Član
Koliko je kostala kompletna prepravka ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ajmo vasa misljenja,imao taj traktor ali nisam orao sa njim,bilo je to davnooo a i zemlja se utabala i promenila u medjuvremenu.Uz IMT 560 koliko coli plug najbolje lezi.
Komšo,IMT 560 kakav ti hoćeš može vući i 2x16 ili 3x12Ajmo vasa misljenja,imao taj traktor ali nisam orao sa njim,bilo je to davnooo a i zemlja se utabala i promenila u medjuvremenu.Uz IMT 560 koliko coli plug najbolje lezi.
E to je vec ona varijanta sa S44 o kojoj smo pricaliKomšo,IMT 560 kakav ti hoćeš može vući i 2x16 ili 3x12
Ako nemoze vuci veci od 2x12 odma cu ga zapalitiPa ja vucem sa 540 2x12 na 20-25cm.Inace kod nas nemoze dublje,mislim moze ali to je vec izoravanje zute ilovace za vinograd.
Valjda moze klasican 560 u dobroj kondiciji sa gumama 16,9-28 vuci 3x12coli.
Nisam napisao da je trenutno u trgovini jedan 560 stari tip sa kabinom,lomimo se jos oko cene.
- - - - - - - - - -
E to je vec ona varijanta sa S44 o kojoj smo pricali
Znaci nista bolji i napredniji u odnosu na moj traktor i 542,549 samo sto ce vise goriva da proguta.560 sa 3x12" može samo da ugari! Više od toga ne može. Probao sam, doduše probao sam samo prva brza, a sporohodne nisam probao (za moj pojam u sporohodnim je jako sporo za kvalitetno oranje).
ni bih se bas slozio da su traktori od 60-65ks neentabilni. Pricaju kako 560 vili da popije malo vise nafte, ali Rakovica i nema neku veliku potrosnju. Meni imr 65 trosi 20+- 2l lozike u oranju po hektaru. Mislim da to nije mnogo, ali kad uporedis fergu koji vuce plug 10 cola i 560 (Rakovicu) koja vuce 12 ili redje 14 cola, zbog veceg ucinka dodje nekako na isto. Ali ako su plugovi isti, a snaga traktora razlicita za 20ks, zasto ne vuci sa jacim traktorom(ako vec moze) i veci plug?Znaci nista bolji i napredniji u odnosu na moj traktor i 542,549 samo sto ce vise goriva da proguta.
Ja sam naprimer orao napar sa Rakovicom 60,i ja sa 540 i burazer sa rajkom isti plug 12 coli,ja ga šišam u oranju samo tako na istu dubinu,jedina razlika je u tome sto ja potrosim 15 litara na hektar a on 25 litara.
Koliko vidim ta klasa traktora od 60-65ks je nerentabilna i nesposobna klasa traktora.