IMT

E, trebaju i meni ti "jako spori" zupcanici... Pasu mi spore brzine za rotodrljacu a brze za ove teze radove. to je TO sto se trazi. Hvala kolega! Jos cemo se mi cuti kad ovo dodje na red.

Samo ti uzmi navigaciju pa izmeri, ja bih rekao da 1. brzom usporena Brena ide kao 5. sporom ili za nijansu sporije.

Evo snimka pa procenite sami. Ja sam orao 5. sporom sa 577 a 5136 usporen na opisan nacin 1. brzom na 3/4 gasa:

Ne znam kako kod vas, ali ja ne mogu svuda orati 5. sporom. 4. spora je zakon za jesen i uz brdo.

4. spora: (jednom potanjurano strniste poslije zetve zobi

5. spora: zitno strnjiste tanjurano odmah poslije zetve jednom i drugi put nakon nekih 20 dana i tako docekalo jesen

Oranje sojinog strnista na nekih 20-25cm za sjetvu psenice, 4. spora:

Isti dan, ista njiva samo iz drugog ugla:

Ja sam brzinom koju u 4. sporoj super zadovoljan i sve mi pase, samo me ubija saltanje na kraju njive kad treba okretati traktor...

Žicu koja ide na indikator temperature na motoru spojiš na masu.
Sat mora pokazivati maximamlnu temperaturu

Problem sa satom sam pokusao resiti i za veliko cudo desava mi se nesto sto me jako zbunjuje,kabal sam spojio na masu i nista se ne deava medjutim kad upalim kratka svetla kazaljka od temperature skoci na max, znaci reaguje i jos sto je zanimljivije sve mi se to desi kad sat nije pricvrscen na instrument tablu a kad ga pricvrstim sa onim srafovima tad se nista ne desava kazaljka se ne mrda.
Da li bih sta postigao da kupim onaj termodavac i da ga potopim u vrucu vodu da li bi tad kazaljka trebala da reaguje ili taj sraf mora biti povezan sa traktorom radi mase.
Za cenu koju bi kupio taj termo davac mogu kupit sat za merenje temperature ali to opet iziskuje posla valja mi prosecat mesto gde bih montirao sat,zanima me da li neko zna na kom principu funkcionise ovaj elektronski pokazivac temp.

Najjeftinije pouzdano rešenje
abcf93352692894.jpg
[/URL] [/IMG]

Izgleda da imaš i previše mase čim kad sat staviš na masu poludi kazaljka temperature.
Treba se malo poigrati s tim, negde si fulal ili ti nešto negdje dodiruje masu

Po ovome sto mi se desava nebi trebalo da je sat temperature otisao jelda?
Izgleda da cu trebat trazit nekog dobrog elektricara,najzanimljivije od svega toga je to sto mi je sve funkcionisalo dobro dok sat nisam otvorio a kablove sam sve vratio na isto mjesto jer sam pre skidanja obelezio,medjutim nejasne mi one oznake iza sata T, D, + jedino ovo zadnje znam tj.+
RAzmisljam ja o ugradnji novog sata ali ako ne uspijem resit problem sa ovim kombinovanim,jel sat dobija masu preko onih srafova sto drze sat,drzaca?

Danas malo radio na IMT 539 posto u polju nemoze da se radi...

Zamenio sma hidroulicnu lamelu,izbacio semering na radilici i vratio pletenicu,kupio NOVU pletenicu (prva ugradnja) i to namontirao...

Kad sam vec rasturio to ajde da nastavim jos malo da ga sredim tako sam rasturio i trap da zamenim biksne gde se prelama (poceo malo da se mrda kad prelazim preko neravnina)...

E sad imam pitanja... Kako da sredim luft u rukavcima sto drze trap??? Sad kad sam trap sredio reko ajde i njih da sredim,luft je vrlo mali ali ipak necu da zanemarim to..
Da li postoje delovi i za te rukavce ili moram da inprovizujem nesto???

I jos jedno pitanje pojavio mi se mali luft u volanu ali me nervira,sta promeniti u kucistu volana kad je rec o tako malom luftu da kazem svega 2cm slobodnog hoda na volanu???
Da li ono vreteno,biksne ili elemente??? :sta:

- - - - - - - - - -

Sta prvo strada a dolazi do tog malog lufta... Hteo bi sad da to sredim pa da ne brinem neko vreme...

092114183610.jpg

Bobo, tebi ova kabina dođe taman. A nije mala kabina.:osmeh:
Crtalo ti je visoko postavljeno.

U kabini kraj mene ima mjesta za jos dvojicu koja sjede iza mene na rezervoaru ;) Isprobano vise puta. Crtalo je tako postavljeno i ono se ne dira. sad orem na 25 za psenicu i onda za jesen 5 cm dublje da ga ne premicem gore-dolje stalno, nastimam i teram ;) Disk je dovoljno velik da mogu tako raditi s jednim podesavanjem i s tim se puno ne zamaram.

Bobo kad odlucis raditi mjenjac znas koga ces zvati na ispomoc! Sto se tice zupcanika onaj sto je "malo sporiji" je ako se nevaram ulazni par od 577 i mislim da gornji ima 2 zuba manje.
Jel kardan prve vuce u pogonu ili remont jos traje? Bez prednje vuce nema pravog oranja

Danas malo radio na IMT 539 posto u polju nemoze da se radi...

Zamenio sma hidroulicnu lamelu,izbacio semering na radilici i vratio pletenicu,kupio NOVU pletenicu (prva ugradnja) i to namontirao...

Kad sam vec rasturio to ajde da nastavim jos malo da ga sredim tako sam rasturio i trap da zamenim biksne gde se prelama (poceo malo da se mrda kad prelazim preko neravnina)...

E sad imam pitanja... Kako da sredim luft u rukavcima sto drze trap??? Sad kad sam trap sredio reko ajde i njih da sredim,luft je vrlo mali ali ipak necu da zanemarim to..
Da li postoje delovi i za te rukavce ili moram da inprovizujem nesto???

I jos jedno pitanje pojavio mi se mali luft u volanu ali me nervira,sta promeniti u kucistu volana kad je rec o tako malom luftu da kazem svega 2cm slobodnog hoda na volanu???
Da li ono vreteno,biksne ili elemente??? :sta:

- - - - - - - - - -

Sta prvo strada a dolazi do tog malog lufta... Hteo bi sad da to sredim pa da ne brinem neko vreme...

Misliš na luft u podupirajučim rukama?

Na volanu probaj dotegnuti konusnu maticu ispod kola volana

Nazad
Vrh