Tintoreti
Član
da li je iko ikada video ovaj traktor u akciji?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
da li je iko ikada video ovaj traktor u akciji?
Ako je pravilna razlika između prvog i drugog stepena onda štelaš na pedali.pozdrav svima,izvinjavam se ako je vec pisano o tome,nemogu naci,treba mi pomoc,imam traktor imt 539,kupljen nov u fabriku 83 god,pa me interesuje kako nastelovati kvacilo na njega posto zapinje kad se ukljucuje kardan,citao sam u ono upustvo tamo pise da treba da se odvrne saraf i da se kroz rupu provuce nesto i okrene u smjeru kazaljke na satu dok nesto ne uskoci i treba da papucica ima neki luft od 1cm ali mene to nije jasno kakav luft i sta da uskoci,kako to provjeriti,i ima li kakav video,inace traktor je kao nov radio samo 600h
Iscurjel ti je plin iz sonde sata temperatureImam na 577 onaj kombinovani sat(temp,gorivo,ulje,dinama,svetla) kako se bio rasklimao iznutra, poodrvtali se svi oni mali srafovi ali je sve bilo ispravno tad ja nekako skinem ono staklo i to sve sredim,sad mi medjutim ne pokazuje temperaturu a gorivo i sve ostalo radi.Medjutim traktor pre tog mog zahvata i nisam koristio duze vreme pa i neznam mozda se taj pokazivac teperature i pre pokvario,jer da sam nesto zeznuo otkud da radi pokazivac goriva,onaj dio gde se stavlja kabal od temperature je bio klimav pa sam ga ja pricvrstio super lepkom da li time nisam mozda izolovo taj konektor kako se vec zove.Kupovina celog kombinovanog sata mi je neisplativa samo radi tog pokazivaca temp. medjutim postojil nacin kako da proverim da li je taj sat u kvaru ili je mozda zatajio onaj "termo davac" privrnut na blok motora,imal neko neki predlog kako se to sve moze ispitati pre svega mislim na onaj komb.sat.
Imam na 577 onaj kombinovani sat(temp,gorivo,ulje,dinama,svetla) kako se bio rasklimao iznutra, poodrvtali se svi oni mali srafovi ali je sve bilo ispravno tad ja nekako skinem ono staklo i to sve sredim,sad mi medjutim ne pokazuje temperaturu a gorivo i sve ostalo radi.Medjutim traktor pre tog mog zahvata i nisam koristio duze vreme pa i neznam mozda se taj pokazivac teperature i pre pokvario,jer da sam nesto zeznuo otkud da radi pokazivac goriva,onaj dio gde se stavlja kabal od temperature je bio klimav pa sam ga ja pricvrstio super lepkom da li time nisam mozda izolovo taj konektor kako se vec zove.Kupovina celog kombinovanog sata mi je neisplativa samo radi tog pokazivaca temp. medjutim postojil nacin kako da proverim da li je taj sat u kvaru ili je mozda zatajio onaj "termo davac" privrnut na blok motora,imal neko neki predlog kako se to sve moze ispitati pre svega mislim na onaj komb.sat.
mene je kvacilo kd ga stisnem od vrha do dna jednako tvrdo,i kad hocu da ga izbacim iz brzine kvacilo jedno 1cm od vrha ga odvoji,a ubacivanje kardana moram skroz u patos da stisnem pedalu da bi ga ubacio i to zapinje i ima krtak hodPrvo podbaci nesto ispod pedale kvacila, ili naci pomocnika da ti pridrzava dok podesavas, polako otpustaj sraf i vrlo malo zaokreni osovinu sa srafcigerom, onda malo dotegni sraf pa probaj da li lepo odvaja obe lamele. Nemoj da ti prerano hvata jel onda kada stsnes do kraja da odvojis kardan, zvrnadace u korpi nesto, ne znam sta bese o sta , ali podesi tako da lepo odvoji kardan ali da nema zvrndanja.
Jel bio onda mogao samo da zamenis mesta zupcanicima? ako pasu na oba vratila.
Ne budi luuud! Ko te to nagovorio? Pa valjda je onaj brkati ciko u fabrici sa olovkom i digitronom u ruci proracunao kako taj menjac treba da radi... Pa valjda je zato skole ucio?zelim mjenjac usporiti
Pokusajte na korpi kvacila ali po svoj prilici je i lamela i korpa potrosena .mene je kvacilo kd ga stisnem od vrha do dna jednako tvrdo,i kad hocu da ga izbacim iz brzine kvacilo jedno 1cm od vrha ga odvoji,a ubacivanje kardana moram skroz u patos da stisnem pedalu da bi ga ubacio i to zapinje i ima krtak hod
Hehehe... jbg, sad vidim da sam jos onda pogrijesio...
Neka, sala nije viska, dok god je dobronamjerna
Ako se imas kod koga raspitati i ako imas volje slobodno vidi sta i kako se usporava i koji je omjer naj bolji i gdje nabaviti kvalitetnu robu. Nije mi hitno, ovu jesen nek odradi kako god zna i umije a na zimu ili na proljece cemo se igrati s mjenjacem.