IMT

Ne mora da znači da je sat dobar. Ti si menjao termodavač ali ne i sat, šta ako je tvoj termodavač ispravan pa onda i sa drugim termodavačem imaš istu situaciju?
To stoji,ali ja sam pored ovog elektronskog ugradio i onaj "zivin" termometar.

Ja i dalje tvrdim da ti je zacepio hladnjak unutra.To sto ti njega napunis i sve izadje sto je i uslo nepokazuje da je hladnjak dobar.Jel imas mozda rengenske oci da vidis gde je zacepljen.Moze biti pola celija zacepljeno i sve sto naspes u njega ima da izadje jos brze kad ga ispiras.Sace u hladnjaku nisu vezane kao zmija,one su vezane na sistem kucnog radijatora:osmeh:tako da moze da funkcionise hladnjak i kada je pola zacepljen,hladice samo onaj deo gde se voda zavuce i gde moze cirkulisati,a kad ga praznis sve ce da izadje bez problema.

Vidimi da se dosta hvatate na hladnjak... Ako je grijanje pocelo naglo, jel to ne bi moglo biti da se neko od crijeva "raspalo" iznutra i da koci protok tekucine kad traktor radi? Znam za dva slucaja gdje se ovo desilo sa sistemom za hladjenje motora i za bezbroj slucajeva s crijevima za gorivo.

Vidimi da se dosta hvatate na hladnjak... Ako je grijanje pocelo naglo, jel to ne bi moglo biti da se neko od crijeva "raspalo" iznutra i da koci protok tekucine kad traktor radi? Znam za dva slucaja gdje se ovo desilo sa sistemom za hladjenje motora i za bezbroj slucajeva s crijevima za gorivo.
Kako sam razumeo a i procitao,a ne citam na brzaka njega zeza traktor evo vec 2 nedelje.Ali ustvari od prosle godine ga zeza od kad je izvadio termostat.Ko ce sve to razumeti.:osmeh:

Da li neko zna zbog cega mi na imt 577 iskace reduktor u ler kad hocu ubaciti u rikverc ili drugu brzinu tj,gornji polozaj,znaci mala rucica mi iskoci u srednji polozaj kad velikom prebacujem u rikverc ili 2

Šta reći ??? kada je hladnjak zapušen i teško prohodan za vodu i kada nema termostat u njemu oće da izdacuje vodu tokom rada .Aj ti njemu vrati termostat i optereti ga pa da vidiš šta radi jel održava temperaturu ,dali raste dal oće da prokuva ,naspi vode u ladan motor do čepa upali i pusti u rad na leru da vidiš dali voda vibrira ,pa će on sam progovoriti ovako nema ništa .

imam pitanje u vezi ac pumpe

prosle god mi je bila otisla membrana na pumpi , pustilo naftu u karter . Popizdim i stavim elektricnu , evo crkla danas, dali je od cistog goriva ili sta vec ne znam, resio sam opet ac da vratim posto su mi el preskupe da experimentisem opet

primetio sam da neke imaju malu rupicu izbusenu ispod pumpe ( kontam da sluzi u slucaju da ode membrana da se sliva niz nju napolje nafta) ali neke pumpe nemaju

pitanje dali bi se mogla izbusiti rupica ako vec ne nadjem tu izbusenu vec , kontam da su mehanicki iste unutra ?

Kontaj da ti kroz tu rupicu bude ulje curjelo van jer nije pumpa takvog tipa.
Najbolje su one koje su imale dvije membrane, a između plastiku. Takvih više nema

imam kuci staru teleoptik i imala je tu rupicu a ipm nemaju , da oni hoce membranu od vitona da naprave nebi to crklo ni za 20 god

vredi li dati 700-800 din vise za teleoptik ili je to isto

Strašno se IPM pokvaril u zadnje vrijeme, čak sam počel više cjeniti Talijanke koje kod nas nude.
Teleoptika nema u ponudi pa nemam iskustva

Koliko moze da vredi samo kuka od automatske kuke za imt 539 itd.? davno kupljena nova i stoji, nije ni jednom namestena na traktor.

jedno pitanje

Dali su ac pumpe za 533, 539 , 558 , 560 iste ? ili treba menjati onaj pipak sto po bregastoj ide ? jer ako nije isti ugao moze previse da nateze membranu, zavisi koliki su bregovi na bregastoj od 558 , ne znam dali su isti kao i na 533
narucio sam teleoptikovu pumpu ali pise za 533 i samo za 533 i prave

a ipm su mi se zgadile, svakih 200-250 radnih sati nova

Nazad
Vrh