Proka Azanja
Član
Ne bi mu skodilo da se poravna glava.Ujedno mogu i da se provere ventili i miran si.A kako je prosao ostatak motora (klipovi,klipnjace)?
Izgleda da si imao srece.
Izgleda da si imao srece.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nadam se i ja da imaš sreće jer kao i u fizici sva energija koja negde "uđe" mora i da "izađe" a kod tebe je izašla na dihtung !!! Kod nekoga slomije radilicu, iskrivi klipnjaču....Izgleda da sam imao srece,danas ga otvorih i samo je dihtung probio na prvom cilindru (gledajuci od strane hladnjaka) sad cu kad sam ga otvorio jos neke sitnice uradit.Da li je neophodno glavu malo obrusit tj.poravnjat i mozel to cemu skodit?
Zanima ga garez na vrhu cilindra a ne klipa...
Garezi pri vrhu cilindra bude posto taj dio ne dokuci karika i ne "cisti" se taj dio cilindra pa se s vremenom tu stvori mala naslaga. Nista to nije. A na IMT-u klipovi dobro pa nisu masni a garez je normalna pojava u motoru.
kao sto rekose uzmes izguras klip do vrha uzmes celicnu cetku i ocistis garez. Kad je rec o cilindrima, spustis klip do dna ubacis neku pamucnu krpu u cilindar i uzmes smirglu koju nauljis i ocistis tu garez. Kad zavrsis sa ciscenjem lepo to sve obrises krpom. Ulje je tu da bi ublazilo agresiju smirgle i da nebi delovi garezi i smirgle upadali u cilindar.Edit:zasto pri vrhu cilindara ima kao garezi natalozilo se(malo ne mnogo) ili je to nesto drugo,sta to pokazuje i mozel se i sme sta radit sa tim?
Nemoj brusiti glavu ako misliš da nema potrebe, provjeri ju pa vidi jel ima potrebe.Izgleda da sam imao srece,danas ga otvorih i samo je dihtung probio na prvom cilindru (gledajuci od strane hladnjaka) sad cu kad sam ga otvorio jos neke sitnice uradit.Da li je neophodno glavu malo obrusit tj.poravnjat i mozel to cemu skodit?
Sad imam problem sa anlaserom(valjda) traktor sam i ovaj put morao upalit na slepanje i sve je ok.
Kod pokusaja paljenja na kljuc (a i direktno) cuje se samo skljocanje,nesto sumnjam na automat te pitam mozel se on skinut bez skidanja celog anlasera?Vidjeh da samo jedan sraf ga drzi (ako sam dobro video) i mozel se njegova ispravnost proverit i kako.
I ako su kablovi malog preseka hoće da prave otpor, mada u tom slučaju bi trebao da primetiš da se greju. Možda ti je slab i taj drugi akumulator sa kojim pokušavaš.