IMT

ja dok sam sipao lož ulje nekad to mi se često dešavalo i rešio sam to sipanjem 2 dl ulja motornog na 200l nafte ili malo dvotaktola i više nikad nisam imao problema.i kad sam kupio mtz820 serviseri su mi savjetovali pošto je bojana nafta da sipam dvotaktol i ja sam poslušao za razliku od mog kuma kojem je nakon 100 sati zaribala pumpa

Siniša1979 dali sam neutralan ili ne ja sam samo izneo svoje iskustvo:ppozdrav:

Vojkanvrelo S obzirom da se i ja zovem Siniša ne smatram se prozvanim
Sada ce vam Sinisa opet sve detaljno objasniti o filterima:osmeh:
ali ne mogu da shvatim da toliko ne voliš filtere bilo koje strane proizvodnje iako ih nisi isprobao na svojim mašinama pa da imaš uporedno mišljenje i da zaključak sam izvedeš. Dok sam koristio FRAD prolazio sam kao i član DRAGAN K.
Ko zna možda poseduješ neki % akcija u Frad Aleksinac pa forsiraš prodaju istih:ideja::sta::haha:
Još jednom da napomenem da ja koristim Unico filtere na 539, 558 i S-46 motoru i da PVP vidim i "opipam" samo kad menjam filtere pa je luftiram a nek svako koristi ono što misli da je za njega najbolje.:ppozdrav:

Ljudi,sta god ko od vas reko ovde kod mene 99.99 % ljudi koristi frad i niko nikad nije imao nikakvih problema te vrste.Ja na ovolikim mojim masinama sve isto.Pa nismo valjda i mi ovde debili pa da stavljamo nesto sto ne valja.Jednom da mi se nesto desi oko filtera nebi ga vise vido na masini ali uvek je sve dobro.Samo u mom selu ima 100 traktora i u svakom susednom isto toliko,pa to je hiljade masina.IMT koristi za prvu ugradnju Frad a samo vi ovde mlatite praznu slamu-onu sto smo do pre neki dan vrsili.
Dnevno trosim oko 300l dizela i do skora loz ulja i nikad nije bilo problema za filtrovanjem goriva a sada cete mi vi soliti pamet da frad ne valja,pa kako da ne.Koristite sta ocete,briga me,samo niste u pravu ni jedan procenat.

Ah to iskustvo..... Nije to dovoljno.... Još nešto je potrebno,ali nećemo odlutati u O.T.
Nego imenjače,nije g-din Vojkanvrelo mislio na Vas nego na mene jer smo oko filtera vodili neku polemiku a ispostavilo se da dotični g-din i ne koristi tip filtera o kom je diskutovano. Znači došlo je do greške-nesporazuma.... A zna se,ko priznaje pola mu se dodaje.
I sad će ispasti da ja imam nešto protiv dotičnog,što me je isti i pitao,ali ne,nemam što se ne bi moglo reći za njega jer me isti proziva a nema ...... Nije važno.... Polako,neželeći ali ipak,odlazim u O.T. Zato ću se vratiti temi i reći Draganu K moje mišljenje a,naravno, nek radi kako misli da je najbolje.
Dragane sa rotacionom nećeš imati problema ukoliko predješ na neke kvalitetnije filtere.
Dok sa linijskom ćeš imati malo veću potrošnju goriva i postoji mogućnost da,ako nastaviš da koristiš iste filtere koje i sad koristiš,ti nastradaju dizne. Linijska će progutati prljavštinu ali dizne jok. Drugar je ugradio kućište filtera Golfa keca i nema više nikakvih problema ni sa pvp,diznama,prljavštinom a i olakšo je samu zamenu filtera. Što se tiče dizanja poklopca pvp,a u cilju čišćenja zaglavljenog odmeravajućeg ventila, to i nije neka nauka samo moraš paziti gde vraćaš oprugu jer imaš 9 pozicija. A svaka rotaciona pumpa na svojoj pločici ima jedan broj koji označava poziciju kačenja opruge. Ako nekoga interesuje,gde,šta i kako-objasniću.

Vojkane, što si na kraj srca odma????? Samo iznosimo svoja mišljenja!!! Uskoro ću s porodicom u Soko Banju pa kad budem prolazio kroz Aleksinac poneću
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG] ovakva 2 filtera da ti poklonim u cilju unapređenja međuljudskih odnosa jer kad uđemo u EU (jednog dana) tolerancija mora biti na VISOKOM nivou. :ppozdrav:

Na pločici se nalazi kolona u kojoj piše koji su max. obrtaji koje daje ta pumpa. E ispred tog broja (obično je od 2100 do 2500 za traktore) nalazi se broj koji označava poziciju kačenja opruge. Npr kod nas na rakovici izgleda ovako
tj pozicija broj 6 ako se ne vidi na slici i u tom slučaju opruga se kači u rupu broj 6 po ovoj šemi
Odnosno skroz desno rupa u polugu na poklopcu pumpe i srednja rupa u polugu koja gura odmeravajući ventil.
Komplikovanije nisam mogao da objasnim.:cool:
Ah,da ssurla... Slika koju si okačio pokazuje te rupe,pa da ih ne skidam sa neta i ponovo postavljam u post objasnio sam ovako. Ali ako će biti jasnije mogu i na toj slici da objasnim.

Dragane samo ti poslušaj savet i će se iznenadiš.

Dragane ako si već radio PVP i maltene očistio ceo sistem ne košta te ništa da probaš neku drugu marku filtera a ja lično ti predlažem UNICO. Član BUBU je takođe spominjao neke strane....
Mogu da ti garantujem da će ti se traktor ugasiti kad zaprlja prvi filter a da ni trunku nečistoće neće propusti u drugi a kamoli u sito PVP. Znači zameniš prvi a da drugi nediraš i vozi Miško....

Dragane ako si već radio PVP i maltene očistio ceo sistem ne košta te ništa da probaš neku drugu marku filtera a ja lično ti predlažem UNICO. Član BUBU je takođe spominjao neke strane....
Mogu da ti garantujem da će ti se traktor ugasiti kad zaprlja prvi filter a da ni trunku nečistoće neće propusti u drugi a kamoli u sito PVP. Znači zameniš prvi a da drugi nediraš i vozi Miško....

Izvinjavam se za :off_topic: ali ovo mi se u nedelju desilo na njivi, prvi filter zastopao, nista propustio nije u drugi, frad u pitanju, stavljen u aprilu 2013. Jos jednom sorry :off_topic:

E hvala bogu da neko rece nesto pametno.
Kameni,kad dodjes u Soko Banju javi se da idemo na Bovansko jezero.Ako si zainteresovan javi se pa da ti dam broj mobilnog na pp.Inace one filtere nemoj da ponosis.
Za drugog Sinisu,svi filteri su mi Frad i na traktorima i kombajnima i na Burgonu,znaci imam i ulozak i onaj drugi tip kao i filteri za vazduh takodje Frad.I necu vise da vodim nikakve polemike oko filtera.

Vojkane, drage volje. Obišao sam Ozren, Rtanj, selo Resnik al nikako nismo bili na Bovanskom jezeru iako smo više puta prolazili pored same obale pa bi mi bilo drago da te upoznam i da se ispričamo ko ljudi .....................:ppozdrav:
I naravno da malo prodiskutujemo o filterima.........:haha::haha::haha:

sinisa1979;724956 Mali Mišo je napisao(la):
Hvala na savetu u planu je da se odradi to sto kazes,sto je sigurno sigurno je. Koliko znam treba da ima 2 filtera za gorivo,ali ja na ovom traktoru 585 vidim samo jedan. Ako ima neko skicu gde treba da bude drugi,ne bi bilo lose da postavi. Dalje,koliko ulja u motor ide? U ponedeljak menjam ulje,pa na posao,sledece bi promenio vodenu pumpu iako deluje dobro. Kako da trazim u prodavnici? I moze li se sa slike zakljuciti cije tegove da trazim da kupim,ili da slikam felnu izbliza pa da postavim,a ako neko zna gde ima nek javi na pp.. Mislio sam da kupim original felne i gume,ali mi je to sad preveliki izdatak. Hocu traktor maksimalno da proverim i da izmenjam sta treba,imamo mi lepog posla za njega,ako sta para pretekne posle novembra,casticu ga originalnim gumama i kabinom od 577. Sad sve je to u domenu razmisljanja,sta cu do kraja uraditi videcu,a moram i plug i jos nekih priljucaka da kupim za njega. Osim zamene ulja i filtera ja drugo sve prepustam majstoru,ne smem da se igram s necim sto ne poznajem. Ako se jos sta setim pitacu.

M. Mišo Jedan filter ide iznad ac pumpe a drugi iznad anlasera. Moj savet,moje mišljenje :Kupi nosač filtera goriva od Golfa keca dizela ili od Opela Kadeta dizela i olakšaćeš sebi zamenu filtera goriva a sad ti je idealna prilika jer ti jedan fali. Btw nosač ćeš pronaći samo na auto otpadu. Ulja ti treba 8 litara a filter ulja ako je stari tip tj izmenjivi umetak znaj da štima od starog moskviča 1500ccm a ako je novi tip izmenljivi na navoj onda štima od golfa-audia dizela. Ispisao bih šifre filtera ali.......
Pumpa vode ili vodena pumpa,prosto,tražiš za S-44 tj imt 577 ali ako je ova na traktoru dobra,mislim da ne moraš kupovati rezervnu.... No,kako hoćeš.
Felne.... Mislim da su od Torpeda. Znači trebaju ti tegovi od Torpeda eventualno oridji felne od 577. A ima ih,mogu da se nadju po oglasima.

Lep je ovaj 2090... Steta sto nisu napravili vise!!!! Kako se snalazis za delove za njega posto je napravljeno samo nekoliko????? Ili delovi su isti kao na stale IMT??? Mislio sam na filtere i podrosne delove... Cij motor on nosi jer IMR????

Nazad
Vrh