Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
dr Dule je napisao(la):imt 558 cesto ima lufta u bocnom reduktoru. zaljuljaj ga posteno
Za vikend verovatno idem u selo pa cu ovo da izmerim, nego pojasni mi na sta si mislio, jel na onu cetvrtastu cevku kardana (u koju se ubada cevka masine) ili nesto drugo.DALI NEKO ZNA KOLIKE SU POPRECNE DIMENZIJE KOCKASTOG (muskog dijela)
I mene to muci, kad malo zahladni moram da drzim traktor u garazi. 558 ima M-34 motor, isti takav imaju i Rakovice i stariji Tamici, tako da bi njihovi alnaseri trebalo da se uklapaju.Alnaser mi je prespor na 558
Dali možda naš gde mogu nabaviti te alnasere??vasulj je napisao(la):dr Dule je napisao(la):imt 558 cesto ima lufta u bocnom reduktoru. zaljuljaj ga posteno
Ljuljali smo ga deda i ja zajedno, a posle sam ga podigao na dizalicu da sam drmao tocak. Lufta nema, ali kad se jako zaljulja osovina tocka kao da se malo uvija (manje od 0.5mm), tj. kad se stavi prst izmedju tocka i osovine (nepokretnog dela) oseca se malo pomeranje. To nije luft, tj. skljocanje, izgleda da se samo poluosovina savija od opterecenja. Ovo je verovatno normalno. Istu stvar sam opazio i na levom tocku.
Propustio sam da kazem da sam letos dolio oko 200 grama ulja u taj reduktor, ali to skljocanje je pocelo jos dok je ulje bilo na optimalnom nivou.
Za vikend verovatno idem u selo pa cu ovo da izmerim, nego pojasni mi na sta si mislio, jel na onu cetvrtastu cevku kardana (u koju se ubada cevka masine) ili nesto drugo.DALI NEKO ZNA KOLIKE SU POPRECNE DIMENZIJE KOCKASTOG (muskog dijela)
I mene to muci, kad malo zahladni moram da drzim traktor u garazi. 558 ima M-34 motor, isti takav imaju i Rakovice i stariji Tamici, tako da bi njihovi alnaseri trebalo da se uklapaju.Alnaser mi je prespor na 558
IMT558 je napisao(la):Probaj da nabavis alnaser od Rakovice 65 (Brzi alnaser) moj drug taj ima na 558 vrti kao nenormalan a zimi pali kao doksa sa njim