Kremator
Član
Ljudi,dobri ste.Pitali ste za toliko stvari na traktoru i vidi se da ste ljudi od struke.
Covek koji mi je radio generalnu je poznati majstor,uradio je gomilu takvih traktora.Kad je sklopio masinu,upalio,vidim radi,pustio je duze vremena na razradjivanje a i ja sam ga nekoliko dana tako na leru pustao da radi po sat dva.Kad je napravio 50-ak sati sve pocelo naopakn ponovo dodje,rasturi paljenje,pogleda ventile-kaze ovde je sve dobro nosi opet pumpu i dizne kod majstora,ja se iznerviram i odnesem u IPM.Majstor u IPM zameni sve delove[dok ostali majstori samo nesto steluju] i ja prakticno dobijem novu pumpu.Vratim namestimo,opet nece i on kaze ja tu vise ne znam sta je.I tako ja menjah majstore i trosih pare ko lud da sam.Kaze jedino ti nesto ne valja masinska obrada,a i ona je radjena u poznatom servisu u Nisu.
Evo slucaj od pre 10 dana.Kako pali:vruca voda dok na slavini bloka ne potece bas topla voda,onda grejac 3-4 puta i on pali,pritisak skace pun krug a kad se zagreje on se vraca{ leti to ne radi},pustam ga da se malo masina zagreje,izlazim iz garaze on nema snage ni sebe da vuce dok se ne ugreje,kasnije ide ali to nije to.Npr. vise ne moze da vuce rotacionu kosu sip 135 ili prikolicu 3t sa omanjim teretom.Fiber nije gumeni.Ne trosi ni gram ulja od zamene do zamene i dimi crn dim ali nema ni previse dima kada si u mestu,kad oseti teret normalno,dimi...Nisam montirao glavu,cekam da mi dodju ti ojacani ventili.Tako da cu danas da slikam sve i svasta.
Vojkane jel proveravana kompresija?