IMT

Nije pravilo
Moze ovom sa dzonom pre bolest da zakuca na vrata.

E, moj druze koliko sam ja odradio u plastenicima za ovo godina, a i radio sa traktorom, neko bih prve godine ispustio dusu.

Naravucenije

'' treba imati srce''

Svi se mi cuvamo, ali mora da se radi.
E, sad sto su neki malko veci picani (svileni ljudi), to je druga prica.

Ako pogledamo ove iz gradova koji nit' su orali, nit' su kopali, a nema ni jednog ispravnog.
Sta njima dodje glave.

Al zato taj sa dzonom kuka na sav glas kad mu crkne nesto,em skupi delovi em ko zna kad ce stici deo(kad mu se zuri,oranje,tanjiranje...) Dok ovaj sa IMT ili IMR neki deo crkne,pozove,zameni sutradan opet u njivi.

Onda zakaci neki imt, imr obrise prasinu i zavrsi zapoceti posao. :osmeh:

Ne mrzim zapadnjake, ne uzmite za zlo.

Covek ne mora da kupi skupog i velikog dzona da bi radio isti posao kao sa IMT ili IMR, cak meni draze da imam vise razlicitih konjaza traktora i da mogu kombinovati posao,dok neki dzon od 200ks,zakacim plug i tanjiracu i to je to,a gde medjuredna obrada itd....

recimo imam budzet 20 hiljada evra, novi IMT i IMR kakvo je sad stanje u fabrikama nikad ne bih uzeo,kad se ponovi standard 90-ih tad vec druga prica. Znaci uzeo bih 577-5106,R65,2x 539 A da za te pare kupis neki dzon ili clas...nije da ne bih voleo da ga vozim,al ne bih da ga imam. On jedan mi ne moze vrsiti posao kao na primer 3traktora.

Ako čovek ima mogućnosti treba ići napred.Svi smo nekad imali Nokiu 3310 a moj komšija ima i danas i nepadami na pamet da ga ubedjujem da je neki drugi telefon bolji od tog njegovog .Ono zašta njemu treba je više nego dobar,a čovek nepati od nekog kompleksa.Isto vredi i kod traktora, svaki može da radi ono zašta je konstruisan.

Slazem se,al cinjenica je ta da traktor Clas ili Dzon Dir je dobar dok radi i kad crkne neki deo mora se ceka,sta na primer da zuri zbog kise ili zbog setvenog roka....za takve traktore se delovi cekaju sigurno duze nego za neki od IMT ili IMR,Belarus druga prica,u NS ima delova.

Nisam ja nista sporio fijatove modele vec kazem za zelenjake(clas,dzon),covek selu ima fijata,ceo zivot radi sa njim,ne zali se. MF nikad ne bih kupio,ni presu,ni traktor kamoli kombajn,bem ti colovano. U jednom selu dalje od mog,skoro celo selo ima po dve R65 i bar jednog ili dva fergusona. Kad smo vec kod vecih traktora,ursus od 1xxks+ je ekstra sve pohvale,imao sam prilike da radim sa njim,i od sledece godine bi trebalo opet u rad.

Al ga ti zemo usporedi.Kolega@Poštar@Hoćeš da voziš suzukija a nećeš Javu ili Emze,a a ovamo nećeš Masseya a hoćeš tog ursusa ...

Nisam rekao da ih ne volim,pa sa Clas presu i clas kombajn godinama radim. Nego uopsteno za traktore sam vec rekao da za delove se mora duze ceka nego za IMT,ursus... a kad je sezona moz se slikas. Eto primer,danas drugar narucio delove za MF,stizu tek za 20dana...sta vise reci,sreca pa zimsko sad vreme,sta da je sezona.

što se ne bi usudio sa tvojim traktorima raditi 160 kj :sta:

Zato jer sam navikao na male i grbave njive... ovdje je gnjavaza raditi zemlju, kad ju radim u kojekakvim razbacanim parcelicama... Druga bi pjesma bila da radim pravilne njive dugacke 400m gdje bi mi bio kraj. Ovako kako sam navikao nema sanse da bi radio 160kj s ovim sto sad imam... To bi bila doslovce ROBIJA. 577 ovdje da je ne znam kakv nema sanse da stigne kvalitetno odraditi i 50kj. nisam bez veze na 50-ak kj zemlje sto radim kupovao 5106. treba mi traktor samo za oranje i nista vise.

Kazem da je na 150kj uvijek bio u oranje upregnut 577 i 5136 nekad je i 5106 isao za njima. Jedva se stizalo i oralo se do kasnih zimskih mjeseci. evo, kolega vec danima s dva traktora ore 100kj zemlje sto ima, radi se o JD 110ks i zetoru 70ks. Jednostavno se ne stize... Eto za kombinatske table je htio uzeti zglobasa jer bi mu se tamo isplatio, drugacije je i brena prevelika za dobar dio ovdasnjih njiva.

Zato ja skidam kapu covjeku koji radi preko 150kj zemlje a glavni mu traktor "sedmica"...

Nazad
Vrh