IMT

Proletos sam sa jednim nasim clanom foruma razgovarao i rakao mi je da ima u Vajskoj pradnja vuca ali narano moras na njoj malo (mali vise) da poradis plus gume.

Maticu: Nisu to djecacki snovi... Evo, kolega moj dok je biop u HR radio je oko 150kj zemlje s 2x539, 577, 5106 i 5136. U poslijeratnim godinama su medju sobom trojica "jacih" podjelili medju sobom zemlju tadasnjeg kombinata i dogovor je bio takav da kad izadje natjecaj za zemlju da ce svatko licitirati samo ono sto radi i da nece ulaziti jednu drugima u parcele. NO politika kakva je kod nas svu zemlju dala pojedincu koji zemlju nikad ni radio nije niti hoce i eto, propalo...

NEGO cilj ove kratke price je slijedeci: Jedan je imao i sad ima dva zglobna JD traktora 120 i 190ks i radio je s njima, jedan je radio vecinu s ursusom 1634 i imt 5136 a kolega moj s vec navedenim IMT traktorima... Imao je u planu i nasao je 5270 i 6-7m sjetvospremac i htio ga je kupiti no doslo je do ovog namjestanja natjecaja i propade mu i zemlja i sve i ostao je na tih 150kj na koje mu se ne isplati kupovati zglobasa. Sam je rekao da zna da je to kvarljiva roba, ali samo da mu potanjura i pripremi vece parcele, vec mu se isplatio.

Tako i ja imam 5106 samo za oranje i igrom slucaja jeftinu tajuracu nadjem pa cu i tanjurati s njim...

Znate i samo da volim IMT i sve sto s njim ima veze i zasto si jednog dana ne bih priustio neki 5200 tako, neka stoji ili bar da vuce neki sjetvospremac toliko da ne stoji bas skroz za dzabe...

Evo, dva izradjena traktora i jedan za djelove za nekih 6500€

Poslednja izmena:
577 da ima nazad siroke gume i dobre ripne i fabricki teg u felni,i + sa strane po 2 tega zasrafiti na tockove i blokadu i ima da ore i da tanjira bez problema,velike su pare 2500evra za prednju vucu.Ali najbitnije je od svega srce na traktoru tj. motor,ako to ne valja dzaba mu sve,kada ide kao deda od 100godina. :ppozdrav:

MOj rodjak je pre 2 godine ugradio prednju vucu na 577, kostalo ga je 1500 evra sa solidnim gumama, i dao je svoj prednji most.... Tako nesto je i meni nudjeno letos, tako da cu verovatno i ja u toku sledece godine ugraditi predju vucu na moj traktor....

Drugar radi 160 k.j sa 577 pa mu moram preporučiti da obavezno uzme 5360 da ima jer `leba ne traži,nije skup a i veoma univerzalan traktor.Ko zna možda može i međuredna obrada sa njim da se radi samo niko nije probao.

Samo neka on radi kako hoce, ja nikoga ne osudjujem.

Tako i ovaj moj ima 2 komada 5270 od kojih je jedan za djelove a drugi drlja oranje u proljece i zatvara vlagu i gazi s njim silazu... Da ga proda ne vrijedi mu nista a traktor ispravan 100% nema s cime vuci tu tesku drljacu i taj traktor svoje tokom godine zaradi.

Kolegi tvojem skidam kapu, al s 577 raditi 160kj ja se ne bih usudio ni s ovim mojim "rkama" sto imam u dvoristu...

Tako i ovaj moj ima 2 komada 5270 od kojih je jedan za djelove a drugi drlja oranje u proljece i zatvara vlagu i gazi s njim silazu... Da ga proda ne vrijedi mu nista a traktor ispravan 100% nema s cime vuci tu tesku drljacu i taj traktor svoje tokom godine zaradi.

Kolegi tvojem skidam kapu, al s 577 raditi 160kj ja se ne bih usudio ni s ovim mojim "rkama" sto imam u dvoristu...
što se ne bi usudio sa tvojim traktorima raditi 160 kj :sta:

Znam covaka sto radi 100 kj. sa rakovicom 65.Nije problam u mehanizaciji nego u coveku.Moras psihicki da se spremis za takav poduhvat.

Dali je jedan ili pet traktora na 100 obradivih hektara nije mnogo bitno.
Bitno je da covek ima finansije da to sve izgura. ulozi
E, sada sto ce raditi par dana duze,,, njegov problem.
Uradi i onaj sa IMT - om kao i onaj ''gazdurina'' sa dzonom.

I za par godina ovaj gazda sa džonom ko momak a ovaj drugi ko starac sa reumom,išijasom,prostatom i ko zna sa čim.
Daleko od toga da se ne može sa malim traktorima odraditi 100 i više jutara ali zar se ne može i u kući biti sa fenjerom a ipak koristimo struju.

Nazad
Vrh