IMT

@worm
I ja sam cuo od jednog majstora iz okoline da lako strada prenos za prednju vucu kad se optereti npr trobraznim plugom. Zbog toga sam u dilemi da li da kupim sa prednjom vucom ili bez prednje vuce ili da sacekam da prodam nekog bika pa da uzmem neki MF ili rusa.

Kod nas su u glavnom svi bez prednje vuce, ima dva tri komada sa prednjom ali i njima kako kazu vise ne radi prednja nego sto radi

Kod imt je prvi 549 2wd.Po meni.Još trineske gume i imaš traktor za sve.Što se tiče prednje tu je jedino doživotna vuča na zetoru i ursusu ona stara vuča sa velikim zgloboma ne ova nova carrarro ili euro.

worm pa da uvek je bolje imati viska snage da mozes normalno raditi,i kvalitet obrade je odmah bolji..npr kod mene je zemlja takva da vucem 2 brazde sa 539,samo nekoliko njiva nemogu..577 komotno vuce 3 brazde...

Kod nas 892 vuce 757 dve brazde, retko da moze lepo vuci 3 brazde

- - - - - - - - - -

@Nedjooo
Najverovatnije ce se kod mene i useliti noviji tip 577dv samo moram jos malo da razmislim i da pokusam da nadjem negde blize meni. Jer po oglasima je sve bar 200-250km od mene, a mnogo bi mi bilo lakse kad bih nasao negde blize.

Pa ja sam prodao Torpeda nedavno i ljudi ga odvezose 170km ,sam je sebe odvezao u novi dom :)

Nemoj te se zavaravati da su delovi za imt/a bas jeftini nesto jeste ali mnogo toga ne.Moj drugar ima 577dw i stalno muku mici sa luftom na prednjim tockovima i prednjom vucom ali traktor bas radi zestoko,tanjiranje oranje setvospremiranje do kosenja baliranja i ostalog,motor je vrh za sad.

ima kod nas jedan nov 1 god 577dw ceko ga par meseci sa nji seje kuruze vuce kembridz valjak ili kako se zove ono nazubljeno govno baca vestak prska660l i jos je ubacio gprps(navigaciju) e sad kolko je hidraulik jak ?pravio ga jedared mislim da ga sjebo sa zadnjim viljuskama(ono kao viljuskar) a drugi mu kinez 120 konja(fiat)

to su price,raspitaj se kod clana Montoya,imao je on 577,inace kod mene ih ima dosta i nikome prednja vuca nije stradala...stradace onome ko ne vodi racuna o traktoru,a kamo li da podmaze nesto nekada...577 sa malom kabinom je po udobnosti dosta gori od torpeda.ali sa novijom i odignutom kabinom je bolji od torpeda i to dosta...bar po meni..
Montoya i dalje ima 577....

Delovi prednje vuče za 577 su veoma skupi.Počevši od zglobova do trkača,sunčanih zupčanika...jedino poluosovine nisu papreno skupe.

Komplet delovi za stari tip prednje vuče su 400 eura(polovni)+zglob koji je 180 eura.Komplet delova za novi tip su skoro 600+zglob.

To je i najskuplje na tom traktoru što može da strada... ali ja još nisam čuo da je neko ko je uzeo kompletan traktor sve to kupovao...
zglob ako je loš remontuje se u Inđiji 50e kom

DOKAZANO da prednja vuca strada na 577 u mom kraju. NO stradavale su samo automatske prednje vuce kad se tanjura npr. grbavo oranje pa ju stalno ujkljucuje-iskljucuje. lagan prednji kraj, tockovi proklizuju i cimanje neprekidno i otkidaju se poluosovine kao od stakla...

Jedan je cak isao u krajnost pa je prepravljao poluosovine naprijed od nekog vojnog vozila i nikad nije problema vise s tim imao, dok su drugi skuzili da je fora u "automatici". Postavljanjem rucnog ukljucivanja prednjeg pogona je pogon stalno "utegnut" i nema lupanja i to uz odrzavanje radi godinama i godinama... Novi svi imaju rucno ukljucivanje i tih problema nema. Sjedaj i teraj. Toci, mazi, vozi...

@worm
Nije mi problem da platim kamion ga dotera, nego je problem naci dobar traktor. Jer sve to mora da se pogleda i da se proba, pa ako nadjem dobar odmah planiram da kupim i da doteram, ali ako ne bude nesto valjalo dzaba sa bio put. Skoro sam gledao u okolini jedan 577 stariji tip sa duplom vucom i primetili smo da mu je pucao blok motora i da je varen i jedan majstor koji isao sa nama je preporucio da ga ne uzimamo jer bolje da potrazimo neki drugi sa tim varenim blokovima nikad nisi siguran koliko je dobro uradjen.
A cuo sam da je upravo ta automatska prednja vuca razlog brzeg stradanja prednje vuce, slican problem imaju i 5106 i 5136. Ali uz dobro odrzavanje ne mora da znaci da ce tako lako da strada. A i ako strada zameni se i ako je malo skuplje ali bar si posle miran, koliko znam bar su im motori odlicni.
Ali im cena nije mala. Gledam po oglasima nema skoro nista za manje od 9000-10000e. Cekam samo da prodam bikove i idem da pogledam neki i da uzmem ako valja.

prednja vuča strada i kod zapadnih traktora pa mora i kod IMT-a....
kad nešto dosta radi mora se nekad i pokvariti
577 ima dobru cenu,pogotovu DV
tražio sam prošlog leta da kupim 577DV pa nisam našao ništa dobro a iole povoljno pa sam uzeo 5106,zasad se ne kajem ni malo...
bio je u opticaju i mtz 82 ali su me odgovorili neki članovi foruma....i hvala im

Rusi su nasa braca, tako da ne bih pogresio! :cao:
U mojoj okolini ljudi sa prednjom vucom na 577 nisu imali problema, mahom su sve na mehanicko ukljucenje.

Nazad
Vrh