Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako podmazujes rukavce onda je nesto u glavi ako nisi podmazivao rukavce oni su zaribaliZna li neko koji razlog moze da bude sto se IMT 539 tesko navija (mehanicki volan). Rasturao sam mu tockove i promenuo mu one sve lezajeve, redovno podmazivam, sve po propisu samo u volanu nisam nista dirao. Da li tamo moze nesto da zavitlava? hvala unapred.
Ma kad bi neko imao traktor te snage strane proizvodnje ja bi ga kupio da plasi te traktore,jer on nema sta da trazi u malim njivama.
Prije rata je kombinat ovde ima dva tri takva. Traktoristi kažu da su bili jako malo korisni . Imali su i vučene plugove i velike tanjirače . Najbolje su se pokazali sa velikim vučenim sjetvospremačima . Najlakše su zapadali od svih , ako naidju na vlažno potonu pa ih nemaju čime izvući . Jedan je čak prezimio u sred njive . Kažu još da su bili zeznuti za transport , moraš biti maher za upravljanje ili ići jako sporo užim putem . Često se dešavalo da izgube kontrolu i skliznu sa asfalta , neznam zašto . Trošili su nenormalno mnogo , doduše većina nafte nije izlazila kroz auspuh .
Imas ih koliko hoces,skoro sam ulazio u clasa zglobnjaka bili neki privatnici da baliraju slamu posto smo im svu prodali ,mislim da bese motor od 480 ks mozda gresim ,vuce najveceg bigbalera sto clas proizvodi .Sila jeste ali opet ga muci ta presa ,fali mu jos snage.Zatim imamo krone silazni kombajn 660 i neku konjsku snagu tako nesto bese i opet mu cesto fali snage ,a hocu da kazem nijedan nije v 10 motor trpa se sad tolika snaga u sestaka i nije to to dobijaju se snage na kubikazi goriva i pumpama kojekakvim ubrizgavanjima a ono je bila nekako sirova sila bogte .
Dobiju lufta u zglobovima i samaraju po asfaltu i redovno su bili bez kocnica o tome se radi ,a da su stvarno trosili jesu ali je orano npr sa vucenim 4 braznim plugovima dubina 60 santimetara i strogo se vodilo racuna bez odstupanja .Ma kazem samo sto su motori valjali a ostalo je bilo krs do krsa ,ja sam licno zateko dva komada kod nas i oba su bili u losem stanju i ja sam jako malo sa njima radio i nikad ih nisam voleo !!!