IMT

Jeste jaci,motor s44 na 577 ima 70ks,a tamicev s44 ima 76ks kao i na Rakovici 76.

E to je ono sto uzbrdo koci.
Pogledajte po oglasima kada oglasavaju 577
Jedan 75 ks, drugi 77
svi navode neke svoje informacije, a niko konkretno ne daje odgovor.

Zna li neko koji razlog moze da bude sto se IMT 539 tesko navija (mehanicki volan). Rasturao sam mu tockove i promenuo mu one sve lezajeve, redovno podmazivam, sve po propisu samo u volanu nisam nista dirao. Da li tamo moze nesto da zavitlava? hvala unapred.
Ako podmazujes rukavce onda je nesto u glavi ako nisi podmazivao rukavce oni su zaribali ::namigivanje::
U glavu upravljaca ide ulje :ppozdrav:

sc0001.jpg

Poslednja izmena:
Uzmi spric kanticu i sa gornje strane naspricaj nafte u rukavce.
Vrlo brzo ces bez skidanja istih videti u cemu je problem.

Po ceni,po stanju u kom se traktor nalazi,a i dosad nisam imao prilike da vidim ovakve traktorre u oglasima da su u dobrom stanju a kamoli uzivo

Duze vreme se mota po tim oglasima verovatno ima neku boljku cim jos nije prodat.. Sto se mene tice ja i moj drug smo 1000 puta gledali taj oglas i kupili bi ga bez razmisljanja da imamo ama jedan posao za njega ali nazalost nemamo preveliki je za nas.. Nemamo masine nemamo nista...::lose::

Pa kad bi imali dva mehanicara ko od stene odvaljena da idu za vama da menjaju hidraulicne pumpe i ostale zezancije da resavaju za gratis,i jednu naftnu busotinu pa da covek kupi ,salim se to je toliko jak traktor da covek neveruje ali jedino motor sto valja sve ostalo je neverovatno problematicno !!!

Naravno da nema sta da trazi u malim njivama ali jednostavno mu se divimo koliki je,a jos vise bi voleo da provozam jednom 5360 makar na kratko,divim mu se.. Ipak je to snaga... ALi sta da radi kod nas malih poljoprivrednika nemoze ni da se okrene u njivi od 2 hektara...

Prije rata je kombinat ovde ima dva tri takva. Traktoristi kažu da su bili jako malo korisni . Imali su i vučene plugove i velike tanjirače . Najbolje su se pokazali sa velikim vučenim sjetvospremačima . Najlakše su zapadali od svih , ako naidju na vlažno potonu pa ih nemaju čime izvući . Jedan je čak prezimio u sred njive . Kažu još da su bili zeznuti za transport , moraš biti maher za upravljanje ili ići jako sporo užim putem . Često se dešavalo da izgube kontrolu i skliznu sa asfalta , neznam zašto . Trošili su nenormalno mnogo , doduše većina nafte nije izlazila kroz auspuh .:haha:

Ma kad bi neko imao traktor te snage strane proizvodnje ja bi ga kupio da plasi te traktore,jer on nema sta da trazi u malim njivama.

Imas ih koliko hoces,skoro sam ulazio u clasa zglobnjaka bili neki privatnici da baliraju slamu posto smo im svu prodali ,mislim da bese motor od 480 ks mozda gresim ,vuce najveceg bigbalera sto clas proizvodi .Sila jeste ali opet ga muci ta presa ,fali mu jos snage.Zatim imamo krone silazni kombajn 660 i neku konjsku snagu tako nesto bese i opet mu cesto fali snage ,a hocu da kazem nijedan nije v 10 motor trpa se sad tolika snaga u sestaka i nije to to dobijaju se snage na kubikazi goriva i pumpama kojekakvim ubrizgavanjima a ono je bila nekako sirova sila bogte .

Kako mislis da vecina nafte nije izlazila kroz auspuh??? Bio sam letos kod Djurija u Plocice kad ono tako dosao neki lik da kupi IMT 5360 dosao sa kamionom da ga slepa Jedva upalili grdosiju.. Kad je upalio Ta v12 motor prozori se tresu.. Oni ga upalili da bi mogli sa njime upravljati a ovaj sa kamionom mercedes neki veliki za pesak kamion sa 3 osovine jedva ga pomakao iz mesta.. Mi smo se malo zadrzali i negde na pola puta smo ih jedva pretekli koliko je sirok taj 5360.. Gde ga vozili i sta mu je falilo da je radio sve ali nije moga sam da ide,dugo sam ga zagledao sa svih strana.. Ima jednog rasturenog joj ljudi kolika je sasija i ruda za vucu.. Ono nije normalno... Ja mislim kad je sve ispravno da ga nije tesko voziti jer sam video da je onaj sa kamionom poprilicno brzo vukao ovog a on je drzao pravac super.... Ipak to je pusta zelja za mene da ga prvozam jednom...::lose::

Prije rata je kombinat ovde ima dva tri takva. Traktoristi kažu da su bili jako malo korisni . Imali su i vučene plugove i velike tanjirače . Najbolje su se pokazali sa velikim vučenim sjetvospremačima . Najlakše su zapadali od svih , ako naidju na vlažno potonu pa ih nemaju čime izvući . Jedan je čak prezimio u sred njive . Kažu još da su bili zeznuti za transport , moraš biti maher za upravljanje ili ići jako sporo užim putem . Često se dešavalo da izgube kontrolu i skliznu sa asfalta , neznam zašto . Trošili su nenormalno mnogo , doduše većina nafte nije izlazila kroz auspuh .:haha:

Dobiju lufta u zglobovima i samaraju po asfaltu i redovno su bili bez kocnica o tome se radi ,a da su stvarno trosili jesu ali je orano npr sa vucenim 4 braznim plugovima dubina 60 santimetara i strogo se vodilo racuna bez odstupanja .Ma kazem samo sto su motori valjali a ostalo je bilo krs do krsa ,ja sam licno zateko dva komada kod nas i oba su bili u losem stanju i ja sam jako malo sa njima radio i nikad ih nisam voleo !!!

Imas ih koliko hoces,skoro sam ulazio u clasa zglobnjaka bili neki privatnici da baliraju slamu posto smo im svu prodali ,mislim da bese motor od 480 ks mozda gresim ,vuce najveceg bigbalera sto clas proizvodi .Sila jeste ali opet ga muci ta presa ,fali mu jos snage.Zatim imamo krone silazni kombajn 660 i neku konjsku snagu tako nesto bese i opet mu cesto fali snage ,a hocu da kazem nijedan nije v 10 motor trpa se sad tolika snaga u sestaka i nije to to dobijaju se snage na kubikazi goriva i pumpama kojekakvim ubrizgavanjima a ono je bila nekako sirova sila bogte .

E to volim da cujem Vade 400 konja iz obicnog sestaka samo neke turbine inter kuleri direkno ubrizgavanje.. Ma daj to je sve lazna snaga... Postavi te taj motor pored motora iz 5360 onaj v12 oduvace ga.. Stavite sve te gluposti na taj v12 motor tipa turbine inter kuler cipove i kompljutere pa imace 1000 konja garant!!! To je za mene snaga bez tih gluposti toliko snage... Ma neka i trosi samo da je snazan nije to golf 2.....

- - - - - - - - - -

Dobiju lufta u zglobovima i samaraju po asfaltu i redovno su bili bez kocnica o tome se radi ,a da su stvarno trosili jesu ali je orano npr sa vucenim 4 braznim plugovima dubina 60 santimetara i strogo se vodilo racuna bez odstupanja .Ma kazem samo sto su motori valjali a ostalo je bilo krs do krsa ,ja sam licno zateko dva komada kod nas i oba su bili u losem stanju i ja sam jako malo sa njima radio i nikad ih nisam voleo !!!

Pozovite mene ja bi za dzaba vozio nekog pa makar bio naj gori krs i trosio koliko hoce...

Nazad
Vrh