IMT

Bolje da komsija proda taj 560 i da oko 1000 evra koliko kosta dobar motor + prepravke da + one pare sto uzeo od prodaje 560 i kupi lepo 577 i eto ti fabricki jaci traktor i bez budzenja.. Moje misljenje...
To sam mu i ja rekao, ali on kaze, ko zna na kakav 577 ce da naleti, na 560 je radio trap i kocnice, gume mu dobre i tako dalje...

@ Zico

Gledao sam taj prepakovan 560 sa s 44 motorom.
Nisu njemu reduktori stradjavali zbog motora koliko zbog vozaca.
Vuci plugove 3* 30 bez problema sa tim traktorom. Ako se pametno radi moze dugo da sluzi.
Posebno sto je linijska pvp na takvim motorima velika prednost.

to se slazem nemora biti razlog motor ima i drugi da ostane bez ulja ili kao sto kazes vozac cak i nesto drugo dobijo je i na brzini ja sam ga kratko probo ali je iso kao perobrzinac moze on da radi ali mu je puno da vuce 3*30 u tezoj zemlji lagan je on za taj motor ali ako nema bolje resenje moze i tako

Za 577 je idealan plug 2x35cm... lepo ga vuce, zavrsi 1 ha za 2h i 30 minuta, mozda i brze od toga... Znaci za jedan radni dan moze da izore i do 4 ha, i to da se ne brza... Po meni vise od toga i ne treba...

nisam vago mislim na zadnji kraj traktora kod mene nemoze svud da se vuce 3*30 sa 577 jer je takva zemlja vise teza nego laksa ima i lake ali manje 2*30 naj bolje se pokazo za 560 a i za 577

Prvo,kada se ubaci motor S44 na 560 dobija se 578 ili 588 jer je 560 trobrzinac.Drugo to sto stradjuju reduktori i menjac je cista neodgovornost vozaca jer 560,565,578,585,588 imaju isti menjac,hidraulik,trube,reduktore i tako dalje.

Cena motora S44 izvadjenog iz tamica je oko 300-400 eura da je u odlicnom stanju+karter od traktora 100 eura+razvodna kutija 50eura.

dali je izlaz iz mjenjaca isti odnos snage zasto nisu isti mjenjaci kod 577 i 560 itd kod 577 u planetaru je sitni nut i debela sovinica zubcanika a kod 558 560 krupni i tanka sovinica izuzev nove serije 560 gdje tu stavit sitni nut

540,560,565,578,585,588 imaju isti menjac trobrzinac,a 567,569,577 imaju menjac skroz drugaciji,petobrzinac,zato je tu razlika.

kolega nije stvar jeli trobrzinac ili perobrzinac nego mozel da izdrzi to opterecenje kada je jaci motor od propisanog po tvome ispade da mjenjac od 540 moze da se stavi motor od 578 i da se ne razleti to je dva puta jaci motor ja se slazem da moze mala razlika u snazi se tolerise a za ovo tvoje ne za ove mjenjace sto si ti naveo u principu su isti ali po izdrzljivosti ne

Pa zato na 540 nikad i nije crko menjac,pakovalo se to tako kod nas nekad,nema tu mnogo razmisljanja inzenjera.Pa zasto se raspadne menjac na 5106,5136?Malo kao rasteretili ulaz-izlaz ali dzabe slab menjac od manjeg IMT-a.
Naprimer i kod Rakovice sve isto i 47 i 76 nose isti menjac i trup.

U vezi ovog za 540 i 578,pa na 540 su nasadili komplet trup,menjac od 560,578,hidraulik,samo su stavili konusno tanjirasti i trube od 539 i motor koji su na bos pumpi malo pojacali da ima 42,5ks.

Shvatas sta sam hteo reci,nisu mnogo konstruktori izmisljali,amo su kombinovali sta su imali da bi nakraju sklopili nesto.

kako su radili tako i imamo vidim da poznajes nesto o mehanici to je moja struka ja taj poso radim i vec mi ga je preko glave kad vidim da mi imt ide u dvoriste pane mi mrak ali sta je tu je i sam posjedujem dva kom. u sustini svi rade na istom principu samo su neke sitnice drugacije kao i na rakovci 65 i76 na rakovci imam preko 5000.radni sati nikad crko nije mjenjac a na imt u oba po jednom a imaju nesto manje od 5000.sat planetare sam mijenjo tri kom.

Pisao sam vec o tome,da imam u 560 motor s44.I sa njim radim 60 kj. vec 5 godina i nista mu se jos nije pokvarilo ili pokidalo.Morao sam na zadnje tockove da stavim tegove od 577.Vucem vucenu tanjiracu od 24 diska tezine 1200 kg i 2x35 plug.Kod mene ne bi mogao da vuce 3 brazbe jer je teska zemlja.

Zna li neko koji razlog moze da bude sto se IMT 539 tesko navija (mehanicki volan). Rasturao sam mu tockove i promenuo mu one sve lezajeve, redovno podmazivam, sve po propisu samo u volanu nisam nista dirao. Da li tamo moze nesto da zavitlava? hvala unapred.

PA moze da bude nesto u glavi upravljaca ako si sve ostalo promenio,podigni prednji trap na dizalicu pa probaj ako opet zapinje a sve si sem glave uradio nema sta drugo da bude...

U kućište volana je valjda propisana tečna mast, samo ulje će da polako iscuri. Ako nema gde da se kupi tečne masti onda u ulje dodavati tovatne masti i mešati pa polako ugurati, nivo do šrafa za sipanje i kontrolu nivoa.

Nazad
Vrh