IMT

Zasto je moj traktor pre sredjivanja bio u ovakvom stanju?
2evzqk1.jpg

2rp5jt3.jpg

Sad vise nemam potreba kao pre pa sam sredio traktor a i on je zasluzio sta je sve preziveo.

A sunce ti tvoje, a ti mislis da ne trgas traktor kad ga u pola brda saltas... Stari ljudi su uvijek govorili, ako ne znas terati, kojom brzinom ides nizbrdo, tom brzinom i uz brdo... Pod teretom na pola brda u sumi mjenjati brzinu je IDIOTSKI, a ti se uvrijedi koliko god hoces...

Kod nas u sumariji ima stvarno svakakvihi sofera, to da vidis sta radi od traktora prenerazio bi se ko sto sam se prenerazio i ja.. .gdje god moze biti nesto zavareno, zavareno je... samo spojevi motor-zvonokvacila-mjenjac-diferencija. niju buili vareni, sve ostalo jest... I opet idu i idu, a lomljava mjenjaca i zaglavljivanje nije do traktora nego, kolega moj, do sofera koji ga ne zna pravilno koristiti...

Podrzavam Montoyu u njegovoj izjavi da ne bi ni okom trepnuo za 20 000€ kupiti nov traktor 90ks. Ako nam uvedu neke popuste za traktore, nesto cemo morati smuvati da ga ja sebi doteram ;)

Ne ljutim se nemas brige.Ko je koga kupio ja njega ili on mene.:osmeh:Ja sam nista kako to moj burazer Slavko tera,videli su neki clanovi foruma to uzivo:osmeh:
A za 20000 bi kupio stan i posle ga iznajmljivao za 100 eura mesecno ovima sto beze iz sela u grad:osmeh:
Sto bi rekao moj komsija,ja da imam 15000 ja se uopste nebi bavio poljoprivredom vec bi radio nesto sto donosi pare

A sunce ti tvoje, a ti mislis da ne trgas traktor kad ga u pola brda saltas... Stari ljudi su uvijek govorili, ako ne znas terati, kojom brzinom ides nizbrdo, tom brzinom i uz brdo... Pod teretom na pola brda u sumi mjenjati brzinu je IDIOTSKI, a ti se uvrijedi koliko god hoces...

Kod nas u sumariji ima stvarno svakakvihi sofera, to da vidis sta radi od traktora prenerazio bi se ko sto sam se prenerazio i ja.. .gdje god moze biti nesto zavareno, zavareno je... samo spojevi motor-zvonokvacila-mjenjac-diferencija. niju buili vareni, sve ostalo jest... I opet idu i idu, a lomljava mjenjaca i zaglavljivanje nije do traktora nego, kolega moj, do sofera koji ga ne zna pravilno koristiti...

Podrzavam Montoyu u njegovoj izjavi da ne bi ni okom trepnuo za 20 000€ kupiti nov traktor 90ks. Ako nam uvedu neke popuste za traktore, nesto cemo morati smuvati da ga ja sebi doteram ;)

Sve zavisi, ako je malo vlazno onda mora da se hvata zalet u 3. sporoj do daske (imt 533), pa kad spadne na 1000 obrtaja onda ga roknes u drugu... svaki sumski put je prica za sebe, nema goreg osecaja nego kad pocne prikolica sa 6m da vuce unazad...

Onda tovaris manje... nije mi se jednom traktor poceo propinjati i nisam jednom sjedio na haubi 539 dok je stari tjerao i pokusavao istjerati traktor pod teretom iz neke dumace... kako je 549 dosao, taj problem je rijesen.

Sve u svemu, koji zalet ti moze 3. spora dati a da te 2. spora moze izvuci na samom vrhu? Sve u svemu, mozes ti cjeli put preci i u 2. sporoj, ali je sporo, pa je lakse 3. dokle ide pa 2. kad bas mora. Onda ti ko mom kolegi pri saltanju rukavica pomakne reduktor, teret povuce traktor u nazad zadnji tocak se lijepo deocka na bukvu prednja sajba ti se saspe u krilo, a zadnju felgu ne mozes prepoznati poslije ovog...

I dalje ljudi pretovaraju male traktore u sumi i igraju se, ali ja ti kazem da je za 539 izvlaciti po blatu iz sume 3m drva puna kapa sve preko tog je pretjerivanje, naravno ako pricamo o nepristupacnim terenima odakle se izvlacis u 2. ili 3. sporoj. lakse je 6m izvuci u dve puta, nego ici jednom pa riskirati sve zivo i nezivo.

Nije to ništa evo da se pokaže ja nemam problem s imt ni šaltanjem ni ničim...
Ipak traktor vuče 10 metara drva i ide ko zmaj...
U brdo prva i jos kacim na gornju kuku ma ide nema da stane a ludak bi iso trecom pa saltao u manje..
I onda taki pogine kao kod mene jedan sa zetorom prebacilo ga na prikolicu i ocjeklo glavu.

Uploaded with ImageShack.us
I 2090 ako ima mjenjač ko 577 to je dobra stvar jer moj s 44 je i slab za prijenos onda je ovaj 2090 pun pogodak da je kod nas toliko para ja bi ga odmah kupio..
I neznam ovakav traktor s kinezom uspoređivat nema smisla ...
Lud je onaj ko kupi kineza bolje daj malo više pa kupiš stroj a kinez ko kinez ..
Šta ti je kinez...

Poslednja izmena:
Onda tovaris manje... nije mi se jednom traktor poceo propinjati i nisam jednom sjedio na haubi 539 dok je stari tjerao i pokusavao istjerati traktor pod teretom iz neke dumace... kako je 549 dosao, taj problem je rijesen.

Sve u svemu, koji zalet ti moze 3. spora dati a da te 2. spora moze izvuci na samom vrhu? Sve u svemu, mozes ti cjeli put preci i u 2. sporoj, ali je sporo, pa je lakse 3. dokle ide pa 2. kad bas mora. Onda ti ko mom kolegi pri saltanju rukavica pomakne reduktor, teret povuce traktor u nazad zadnji tocak se lijepo deocka na bukvu prednja sajba ti se saspe u krilo, a zadnju felgu ne mozes prepoznati poslije ovog...

I dalje ljudi pretovaraju male traktore u sumi i igraju se, ali ja ti kazem da je za 539 izvlaciti po blatu iz sume 3m drva puna kapa sve preko tog je pretjerivanje, naravno ako pricamo o nepristupacnim terenima odakle se izvlacis u 2. ili 3. sporoj. lakse je 6m izvuci u dve puta, nego ici jednom pa riskirati sve zivo i nezivo.

Kao sto rekoh svaki put je prica za sebe... izvuce sa dva puta, pa se pretera, pa se onda natovari sve, sa naizgled prikladnog mesta, jbg niko to ne radi iz obesti, sam znas, ali opet na youtube ima dosta budala, kao onaj u temi IMR...

Dok IMT kalkulise i filozofira IMR kupi poene i privlaci nove kupce jednostavnoscu i povoljnim cenama.Danas sam saznao od coveka da u susednom selu je predato 30 zahteva za novu Rakovicu,stiglo je 10 a jos 20 je na odobrenju,a i on sam je ceka da dobije uskoro_Ovakav potez je mogao i IMT da povuce sa klasicnim modelima 539,549,565,577 bez mnogo natezanja i varijanti oces ovo,ocen ono.Mogu i oni da prodaju 565 za iste novce kao i Rakovicu 65 ali izgleda da IMT ima mnogo gladnih usta.Verujem da bi ponuda klasik modela sa i bez kabine za iste pare kao i IMR privukla vise kupaca i od IMR-a.

Kolko se tek naradio moj 558... Bio prvi u nekoliko sela 72 godiste. Za par godina vlasnik sa njim kupio raznih prikljucaka pa nov traktor a ovaj posle bio ortacki pa kod mog pokojnog oca. A pozajmljivalo ga vise komsija kad mi je cale umro a ja jos dete. Stric napuni rezervar i okaci jos kanti na plug i ode u brdo ujutro a dodje nocu. Pre tri godine sam radio remont motor prednji most i hidraulicnu pumpu i ofarbao celog a menjac i ostalo jos fabricko. Stavljeni novi semerinzi na zadnje tockove i ne znam dal i koji lezaj, i desni tocak vec usran sa uljem iz reduktora. Toliko o kvalitetu sadasnjih delova. Srecom motor je i dalje ekstra. Tad je Motins jos valjao a sklopovi iz zaliha u magacinu. Samo mom 558 nalazim manu sto je spor i bez noznog gasa. Ne znam da su mladji 558 (oni brzi) losiji sa menjacem ili se potrevilo, moj komsija je prosle god menjao tanjirasti a jedini je vlasnik i ne radi mnogo sa njim.

Nazad
Vrh