IMT

Ja sam pitao. Hvala! A to je full cena ili odbijaju onih 21%? Ili tog vise nema?

Nema cenu ni kod nas,
Moj savet je ako se odlucite za kupovinu IMT, kupujte ga u videnom napravljenom stanju ako vam se sviđa uzimajte, nikako nemojte unapred platiti na nevidjeno jer je pitanje kad cete ga dobiti, ima ljudi sto su cekali po nekoliko meseci dok su ga isporucili a na kraju nije bio 100% kompletiran.

Ja sam pitao. Hvala! A to je full cena ili odbijaju onih 21%? Ili tog vise nema?

Nisam siguan da li je sa 21 %,mi smo pitali u decembru,pa msm da jeste,a opet video sam na njihovom sajtu na slici da je cena na sajmu bila 16000,tak da nisam siguran. kad samo zvali rakovicu rekli su da su proizvodnju privremeno zaustavili i da ce je ponovo pokrenuti posle januara kada ce opet biti povlastice na kupovinu novih traktora

Imam utisak da polovina foruma nije sela uopste za traktor,560 je dobar traktor i kod mene u selu ga ima koliko ocete.Svaki traktor ima svoje prednosti i mane,a ovde se pricaju neke glupe price o 558,560,542,549 i oranju,okretnosti....
I naravno lepo je kupiti neki strani traktor,ali kad nesto crkne u pola sezone ja treba da idem 100km da kupim deo ili da cekam brzu postu da mi donesu,a za IMT i IMR odem do grada i za kratko vreme traktor spreman za akciju.I ja bih kupio novi 560 samo su cene IMT-a novih jake pa Rakovica ima sve vise kupaca.

Na imt560 ne valja ajnslag samo, kocnice suva verzija ne valjaju ni na sedmici isto kao i kardan nije brzi ni na 565 i 577, i zasto samo onda povika na 560.Mi imamo 560 stari tip, bez hidro volana i funkcionise i meh. volan sasvim solidno ali je potrebno to malo odrzavati podmazivati itd.Potrosnja je 25_30 lit po hektaru oranja.

Imam utisak da polovina foruma nije sela uopste za traktor,560 je dobar traktor i kod mene u selu ga ima koliko ocete.Svaki traktor ima svoje prednosti i mane,a ovde se pricaju neke glupe price o 558,560,542,549 i oranju,okretnosti....
I naravno lepo je kupiti neki strani traktor,ali kad nesto crkne u pola sezone ja treba da idem 100km da kupim deo ili da cekam brzu postu da mi donesu,a za IMT i IMR odem do grada i za kratko vreme traktor spreman za akciju.I ja bih kupio novi 560 samo su cene IMT-a novih jake pa Rakovica ima sve vise kupaca.

Tu moram da se slozim sa tobom. IMT 560 novi bi po mojoj proceni trebao da kosta (nemam tacne podatke pa sam zato pitao ovde) oko 14-15000e ,dok rakovica 65 kosta 11200 a 76 oko 14000e. jedini problem oko rakovice je to sto mnogi kod nas ovde koji su je kipili se zale na nju :/

Kad imas hidro volan svaki traktor je okretan ko ume da vozi i brzo salta,a ko vozi ko baba i nabada njemu nepomaze ni hidraulicni volan ni ekstra kocnice da ga okrece na kocnici.
A kad cujem ovo 533 i 539 bolji oraci od polovine nasih traktora,najezim se:haha:

@malaksalo

Napisao sam da smo urili polovne imt traktore ali su skupi i stari,svi su preko 20god,retko koji je mladji a taj koji je mladji ne islati se kupovati ga jer kosta oko 60%cene novog. Pa raspitivali smo se za zetora,ali nisam bas siguran za neku drugu marku .

Ima li uopste 560 ili 565 u prodaji? Meni se cini da moras prvo da narucis da ga sastave. A ako ti budu trazili love unapred bolje nemoj dati jer ces se ziv pojesti jedno godinu dana koliko ce im otprilike trebati da je sastave. Moje licno misljenje je da 560 nije los traktor ali za oranje i tanjiranje je bolji 577 pogotovo ako si u brdovitom kraju. Pod uslovom da u motor od 577 ne ugrade slabiji motor nego sto ga sleduje,tj s-44 sa manjim klipovima.

Ima li uopste 560 ili 565 u prodaji? Meni se cini da moras prvo da narucis da ga sastave. A ako ti budu trazili love unapred bolje nemoj dati jer ces se ziv pojesti jedno godinu dana koliko ce im otprilike trebati da je sastave. Moje licno misljenje je da 560 nije los traktor ali za oranje i tanjiranje je bolji 577 pogotovo ako si u brdovitom kraju. Pod uslovom da u motor od 577 ne ugrade slabiji motor nego sto ga sleduje,tj s-44 sa manjim klipovima.

560 ima,a za 565 mislim da nema. Pa ako bi ga kupovali to bi bilo preko kredita,tako da nemamo tu bas nesto mnogo izbora,jedan nas komsija j ekupio 549 isto na kredit i nije se pozalio ,e sad koliko je cekao i da li je sad posle godinu dana zadovoljan nisam siguran ali se nije zaliio

Kupiti nov IMT je zona sumraka,sta da se radi,zato mnogi uzimaju rakovicu jer se lakse dolazi do nje a i jeftinija je.A 577 je azdaja,kao i 560 sa s44 motorom.Ja sam uvek za varijantu jaceg i stabilnijeg traktora,tako kad zapnes da ne razmisljas,vazno je da traktor odise sirovom snagom.

Neko je vec pisao i u pravu je. Placaj traktor SAMO ako ga vidis! Ni u ludilu tipa uplatite i bice vam isporucen krajem nedelje.... Mi smo ganjali tockove i setvene ploce za Majevicu sejalicu 8 meseci. Unazad par stranica ces pronaci mislim da je clan Razarach cekao 549 godinu dana i tako more primera.... Ono sto vidis placaj u suprotnom jok! Jeste Mirko u pravu si samo sto je nova rajka shit! Evo kod nas u selu ima tri nove. Jednu vec pravim drugu je sam vlasnik pravio a za trecu ne znam. Od malih do malo vecih popravki.... Jednom recju razocaranje. Ni prismrditi starim rajkama..

Poslednja izmena:
To sto neko od clanova pomenuo da je 560 tezak na volanu, novi tip ima hidro volan, kocnice se srede, kardan se za male pare ubrza. Ja licni vucem 756.20 plug, mada sam kacao i 757 i ide dobro, 2.50 setvospremac, a i kod mene ima brda.... Sa njim i sejem, prskam, kultiviram, berem, baliram, kosim itd...

Kupis 560 stari tip za 3000 evra (moze da se nadje dobar) teraj ga jednu sezonu i prodaj ga.Nista nov nije bolji od starog samo sto je malo kabina bolja.

Ja nemam 560 ali bih izneo jedan slučaj o ovom traktoru.
Moj teča ima 560 sa linijskom pumpom (kupio ga novog '84 te).Taj traktor nikada nije išao kako treba jer nije imao snage. Pre nekoliko godina uradio komplet generalnu i pumpu visokog pritiska, ali opet isto traktor i dalje jako trom.
A sad preokret. Prošle godine kupi on polovni vojni agregat sa praktično novim motorom M34/T ali sa rotacionom pumpom i taj motor ugradi u traktor. Ja ne mogu da vam objasnim koja to razlika. Sada mašina puca od snage. Na kakvim čukama on ore sa plugom od 2x14 coli prvom brzom to je za ne poverovati.

Hteo sam samo da kažem da 560 može da bude itekako dobar ali mnogo zavisi od slučaja do slučaja.

Ajd sto kudite stare 560 zbog okretnosti i kocnica ali recimo ni stari 577 sa servo volanom nije okretan a i kocnice obicno ne valjaju. Covek je lepo pitao za novog 560 a nov 560 i 577 imaju isti prednji trap koji je sada okretan skoro kao Rakovica a ima i mokre kocnice za koje jos nisam cuo da je neko pokvario. Kardan manje-vise kakav je. Na novim su kabine relativno dobro resene a poslednja informacija koju sam ja imao dok su pravili 577 bez DV da je cena bila 13000 evra tako da ne verujem da je u ovom trenutku 560 bez DV skuplji od te cifre. Ima ljudi kome je dovoljan menjac 6+2 i 60ks mada ja licno ne bih kupio nista ispod 577 i to da radi SVE poslove u domacinstvu na 30ha zemlje.

Da,ali samo poslednjih 2 god,inace pre toga smo obradjivali oko 10ha.
e da se ipsravim jer sam i ja bio pogresno informisan,Zvali so IMT oni su nas uputili na Agrorid koji prodaju njihove traktore.IMT 560 se vise NE PROIZVODI. Dok sa druge strane IMT 577 se proizvodi i sa jednom vucom i njegova cena je 17000e.

---------- Poruka napisana u 11:43 ---------- Prethodna poruka je at 11:42 ----------

@vlada90
odradjivao si 30ha samo sa 542?!

I da dodam da smo obradjivali samo nasih 30ha tu ne racunam rad kod drugih za novac,tipa kosenje,sejanje,baliranje ,itd...

Nazad
Vrh