IMT

da,a i cale gledamo da kupimo neki traktor,gledamo polovne 560 i 577 ali su po mom misljenju jako skupi i matori,pa se nesto razmisljamo izmedji nove rakovice 65 ,76 ili 560... cenu rakovice vec znam zanima me 560...

A posto je nov 577? Meni je nekako u secanju ostala cena sa sajma od nekih 16000e kad se odbiije subvencija ministarstva .... hmmm.... bem gi sad koji su davali.... Jesam dobro zapamtio? Vlado za cega ti treba tj koje operacie bi radio sa tim trak.?

565 koliko ja znam se vise ne proizvodi,a 577 ima dv koja mi je nepotrebna i samo mi podize cenu traktora a i komlikovaniji je za odrzavanje

I u mom kraju je 560 proglasen najpromasenijim IMT traktorom, odmah uz 542...

zasto, previse mi je za pisati, ti i dalje sa svojim budi zadovoljan i da te dalje dobro sluzi, jer ovdje nema ni jednog da je spomena vrijedan,. Odrzavali ga ili ne, jednostavno ne valja, a stare 560 necu ni spominjati...

Kod mene u selu ima 10 komada 560, koliko znam svi su zadovoljni, jer da nisi do sada bi ih zamenili... Svaki je traktor dobar ako znas pravilno sa njim da rukujes i da ga uposlis...

Nisam hteo da ga kritikujem ali to je moje mislenje, sacekacemo jos odgovor clana "bubu" da i on iznese svoje mislenje,
ja 560 ne bi nikad kupio, 558 do je druga prica, bolje uzmi yto 554 za 14ooo to ti je 60ks a u svim operacijama ce nadmasiti 560.
procitajte detaljnije ovu temu, vise vas je u 560 ugradila S44 motore (od 577, tamic-a)

@bobo
zasto je 542 promasen traktor. Mi ga imamo vec 25 god i prezadovoljni smo sa njime. Uradili smo generalku pre 4 god i od ted smo sa njime napravili preko 25oo rc bez problema.
577 noviji nema bez dv ,samo se tako pravi.
Kad je u pitranju 560 ja sam cuo samo hvale za ovaj traktor.

Kolega, kad on u mojoj lakoj zemlji ima problema s vucom 757.20 na dubini 30cm, nemamo sto vise pricati o njemu... kod mene 560 ore s 2x12" a ja orem s istim plugom s 549! Kolika je potrosnja tog 560 u oranju onda s 2x12" plugom? Okretnost NULA, volan tezak, kocnice se daju napraviti i to im ne zamjeram, kardan spor, to mu je neoprostivo... Traktor trazi mnogo prepravki i ulaganja novca da bi postao iskoristiv. Jednostavno, kao da je pre tezak za taj motor. 565 se ponasa duplo bolje od 560 u radu i uzeo bih polovan 565 na zmireci prije nego nov 560...

542 ista prica, motor od 539 a na njega naslagali limariju, kabinu, zadnji trap tezi, usporili ga u oranju a 539 ore bolje od njega s plugom 755.20, a 542 s kabinom ne moze vuci 2x12" osim OLT slavonca, al to ovdje vuce i malo bolji 533...

542 je NPR skoristiv za kultivaciju, prskanje i gnojivo, drugo nista... a 560 nije iskoristiv ni za sta. bar ovdje kod mene.

EDIT: Po pitanju s44 u 560, e to je azdaja samo takva za oranje, spremanje i teze poslove... IZMISLJEN TRAKTOR

usporedba 558 i 560 takodjer stajem na stranu 558, jer on ne moze ni prismrditi 757.20 plugu a 756.20 vuce da je to milina i s njim ore s potrosnjom manjom od 10l/kj.

Ovde takodje niko nema problema sa 560 jedino se svi zale na njegovu potrosnju.Kazu sisa ko tele a koliko je to tacno ne znam.

Idemo dalje ne skrecemo sa teme, 558 je kvalitet, dobar orac (bolji od 560 ne znam zasto ali tako kazu ljudi sto imaju i 558 i 560) 560 je veliki potrosac (bar sa linijskom pumpom) i ne znam sta bi još dodao, nemoj misliti da vredjam 560 ali to je moje mislenje

Mi obradjujemo oko 30ha zemlje i bukvalno sve smo radili sa 542. Od oranja,tanjiranja,sejanja,prskanja,itd. To je mali i slab traktor pa iz tog razloga zelimo da kupimo nesto vece,da bi rasteretili i njega i nas. Pre sega za oranje i tanjiranje. A ne odg mi niko koja je cena novog 560. jel niko ne zna ili ? mi smo planirali da pozovemo sutra imt ,al reko ako neko zna cenu... a neko je pitao posto je 577,njegova cena je nesto preko 19 000 e,ima dv i kabinu

Opet naglasavam da se kod mene radi o brdovitom terenu. U ravnici vjerujem da se drugacije ponasa, ali ovdje kod nas ga se svi pokusavaju rijesiti. stari tip 560 polovan ima nizu cjenu nego polovan 539. Zar to nikome nije sumnjivo?

Nazad
Vrh