IMT

Imas u Agrokopu, u Kobatovcima kod Laktasa, oni su zastupnici za IMT i Zetor , imas broj na netu pa zovi, daju i povrat na imt.

Pozz

Dali neko zna kolko kosta orginalni prednji kardan IMT 565 ?

Ili dali ima neki zamjenski ?

Hvala unaprijed svima na odgovorima !

Moze savet,lamela kardana je pojela one zljebove na osovini sto je tera,otrplike do pola ,da li ce to moci da radi dobrao kad stavimo novu lamelu ,jer majstor kaze da je velik poso skidanjete osovine mora da rasklapa menjac i xidrauliku .pa da nebi to rasklapali dal moze da tera kardan i ovako pojedeno do pola.Da traktor je 542.

Moze savet,lamela kardana je pojela one zljebove na osovini sto je tera,otrplike do pola ,da li ce to moci da radi dobrao kad stavimo novu lamelu ,jer majstor kaze da je velik poso skidanjete osovine mora da rasklapa menjac i xidrauliku .pa da nebi to rasklapali dal moze da tera kardan i ovako pojedeno do pola.Da traktor je 542.
Nece odvajati drugi stepen,tj neces moci ukljucivati kardan. Provereno. Bolje odmah rastavljajte. Da bude veci fazon,na prazno tj kad je traktor ugasen kad pritisnes kvacilo i probas pozadi kardan da vrtis bice u redu a kad sastavis traktor,upalis ga onda nece biti u redu. Ako slucajno ne budem u pravu i traktor bude funkcionisao kako treba,to nece dugo trajati pa ce se desavati ovo sto sam malopre pisao. Kako hoces ali sad ste mu na pola rastavljanja,van sezone i mislim da treba da ga odradite.

Poslednja izmena od urednika:
Ja sam prosle jeseni kupio Teleoptikov sat za temperaturu i platio ga 2500 din, i crkao je nakon 2 meseca... A proletos sam u |Rumi kupio neki za 500 din, i radi jos uvek i pokazuje tacno...

Sinisa izvini mozda sam dosadan ,ali nije pojeden zleb onako okolo ,nego po duzini otprilike do pola,valda od puno presovanja ,presovo sam puno sa njim ,pa dal si imao takav slucaj ,majstor kaze da brusilicom samo izravnamo ivice mada ni on nije siguran ali misli da ce funkcijonisati. posto vise ne baliram sa njim,sta mislis .

Nisi dosadan,zasto bi bio? Znam kako je potrosena spojnicka.... Par milimetara s pocetka nije pa dalje jeste pa opet nije.... Tipicno trosena za takav posao,sto je radio traktor. To sa brusilicom bi moglo da upali,meni je uspelo ali ne znam dal jos uvek radi. Tj ne znam koliko bi moglo raditi... Ako vise ne baliras... Pa moglo bi da posluzi. Ali opet kazem ako ces zadrzati traktor odradi to sad kad nije guzva. Kako hoces.

Tako je sonda je odgovarala alli holender samo morao drugi da napravim, onaj na njemu je bio mali.... A na satu nema nikakvih oznaka, ima roze skalu... A sajle ima i previse....

Nece odvajati drugi stepen,tj neces moci ukljucivati kardan. Provereno. Bolje odmah rastavljajte. Da bude veci fazon,na prazno tj kad je traktor ugasen kad pritisnes kvacilo i probas pozadi kardan da vrtis bice u redu a kad sastavis traktor,upalis ga onda nece biti u redu. Ako slucajno ne budem u pravu i traktor bude funkcionisao kako treba,to nece dugo trajati pa ce se desavati ovo sto sam malopre pisao. Kako hoces ali sad ste mu na pola rastavljanja,van sezone i mislim da treba da ga odradite.
Promeni to sad, jer će ti onda crći kad ti bude najpotrebniji! Glupost bi bila da sad ne zameniš kad je već rastavljeno na pola, osim ako ne nameravaš da prodaš traktor.... Jedino zamenom kritičnog dela ćeš biti siguran da te traktor neće izneveriti u sezoni, a kvarovi su onda najskuplji kad nemo'š raditi a posao je hitan....

Ja sam kupio proljetos sat za temp. navodno Indijac, pise na njemu "parametar" odradio je oko 300rh i fino sljaka,mada nemam termostat na traktoru pa rijetko prelazi 60 stepeni.I to mi je cudno, kad npr. kosim sa rotokosom 165 u julu mjesecu na temperaturi od 35stepeni, motor ne dize temp. preko 60_65 stepeni c. zar to nije malo? ipak je recimo ta kosa poteska za fergu.

Nazad
Vrh