IMT

Al vi znate nešto od kad ga kupio konusno tanjirasti nije bilo problema nego lula za zglob tako je čovek kazao

---------- Poruka napisana u 22:28 ---------- Prethodna poruka je at 22:22 ----------

Kako mislis nije normalno, nije normalno koliko je veliki podrivac, ili je nenormalnog izgleda ?
ma kakvi nenormalna veličina kažu da dubina 70cm i da ide ko metak po njivi ja sam 100% siguran da taj traktor 5500 jer ima 500 ks još mi vlasnik reko i 1 deda koji je radio u ZZ Torak (nekadašnja zadruga) da je tih bilo 2 komada kod njih i da ima više od 3 komada pravljenih

Da se josuvek prave takvi traktori , ja sam siguran da bi svi kupovali njih umesto polovnjaka sa zapada.

Al vi znate nešto od kad ga kupio konusno tanjirasti nije bilo problema nego lula za zglob tako je čovek kazao

---------- Poruka napisana u 22:28 ---------- Prethodna poruka je at 22:22 ----------

ma kakvi nenormalna veličina kažu da dubina 70cm i da ide ko metak po njivi ja sam 100% siguran da taj traktor 5500 jer ima 500 ks još mi vlasnik reko i 1 deda koji je radio u ZZ Torak (nekadašnja zadruga) da je tih bilo 2 komada kod njih i da ima više od 3 komada pravljenih

Ovaj traktor sa slike je 5360... Nema se tu sta pricati a o 5500 pouzdano znam iz prve ruke informacija dosla da su napravljena SAMO I SAMO 3 komada. To sto neki deda tamo prica, nema veze s vezom. jedan 5500 je prosle ili pretprosle godine prodan po cjeni starog zeljeza. motor mu je izvadjen i ugradjen u brod koji vadi soder iz Dunava a sasija izrezana i prodana na otpad... Kruzila je prica da su ostala dva 5500 vidjeni negdje u Sloveniji jos za vrijeme Jugoslavije na nekom drzavnom kombinatu. ovo ne znam je li istina, iz IMT-a mi je dosla informacija da nisu slani nikud iz Srbije, i da ne znaju gdje su zavrsili. Sva 3 komada prodani u privatne ruke, tako da je malo vjerovatno da su dva zavrsila na nekom drzavnom imanju...

Ko ce ga vise znati. Sve u svemu, da se negdje po srbiji voza 5500, za njega bi se znalo, kao sto se znalo da je ovaj dugo vremena stajao na jednom mjestu da ga nitko ni pogledao nije dok nisu dosli decki i kupili ga samo radi motora...

Kako ja iz HR znam o IMT-u vise od vas koji ste tam odomaci i mozete imati vise doticaja s tvornicom nego ja?!?

Ja danas isao kupovati neke plugove 757,kad tamo covek ima 5270 i prodaje ga.Zaobaravio sam aparat pa bi ga slikao.Ceni ga 7000 eura.Menjao na njemu sve zivo,kvario se katastrofa,konusno tanjirasti svake godine,menjac vise puta radjen,hidro volan po 2 puta godisnje je odlazio.Zagledao sam ga,mogu vam reci da je ono grob neopisiv od traktora,totalno sklepan.Ima V10 motor ordjinale Mecka i to je jedino sto i dan danas nije radjeno,suv ko barut.

Taj deda nije tolko glup kad ima 62 godine veruj to je 5500 za tanjiraču koju vuče taj traktor od 5,5 metara teške i reci ti meni ako si tolko bistar kolko konja treba za tu tanjiraču sa obimom 660mm po zemljištu IV klase ajd pevaj odgovor

---------- Poruka napisana u 00:56 ---------- Prethodna poruka je at 00:50 ----------

100% 5500 vuče 5,5 metara tanjirače sa diskovima 660mm po zemljištu IV klase ima još 10 čoveka koji to tvrde nije samo 1 deda u pitanju i vlasnik koji te zajebava

Ovaj traktor sa slike je 5360... Nema se tu sta pricati a o 5500 pouzdano znam iz prve ruke informacija dosla da su napravljena SAMO I SAMO 3 komada. To sto neki deda tamo prica, nema veze s vezom. jedan 5500 je prosle ili pretprosle godine prodan po cjeni starog zeljeza. motor mu je izvadjen i ugradjen u brod koji vadi soder iz Dunava a sasija izrezana i prodana na otpad... Kruzila je prica da su ostala dva 5500 vidjeni negdje u Sloveniji jos za vrijeme Jugoslavije na nekom drzavnom kombinatu. ovo ne znam je li istina, iz IMT-a mi je dosla informacija da nisu slani nikud iz Srbije, i da ne znaju gdje su zavrsili. Sva 3 komada prodani u privatne ruke, tako da je malo vjerovatno da su dva zavrsila na nekom drzavnom imanju...

Ko ce ga vise znati. Sve u svemu, da se negdje po srbiji voza 5500, za njega bi se znalo, kao sto se znalo da je ovaj dugo vremena stajao na jednom mjestu da ga nitko ni pogledao nije dok nisu dosli decki i kupili ga samo radi motora...

Kako ja iz HR znam o IMT-u vise od vas koji ste tam odomaci i mozete imati vise doticaja s tvornicom nego ja?!?

ovo sto si ti napisao su bajke za malu decu, a mi mala deca nismo, i tvoju konsataciju da ti znas vise o imt od nas, zadrzi za sebe...
i ja sam cuo nedavno od pase koi je radio u kombinatu "pobeda" u boki, da zna za jedan takav model u zr-u da je postojao, a torak je nadomah zr-a, tako da se price uklapaju...

A po vasim pricama da se kvare ko nenormalni i 5360, kako onda ovaj covjek (ako i ima 5500) uopce vozi taj traktor po cesti, kako mu se ne sruni diferencijal?

Istina je da su ti traktori njezni, ali diferencijal odlazi kao i na breni, zbog hvatanja zaleta pa naglog pustanja prikljucka u zemlju. Znam aj za dosta zglobasa u HR koji nikada nisu imali srunjen diferencijal a radili su i po kombinatima i dosli kasnije u privatne ruke.

Ako ovo i je 5500, kako to da nema vise slika tog traktora po internetu, kako to da se ne spominje po forumu a toliko je puta tema bila pokretana, kako to da nema posebnu temu, jer je to do dana danasnjeg najjaci europski traktor u serijskoj proizvodnji a nitko na ovom forumu mu ne pridodaje paznju, vec se s vremena na vrijeme spomene...

Dakle, MOLIM VAS da netko ode poslikati taj traktor, kad se vec "zna za njega" pa da imamo neke uspomene, da imamo detaljnije slike tog cuda, da se ne zaboravi.

Po pitanju znanja u vezi IMT-a nisam govorio opcenito, vec o samom prepoznavanju traktora... Pojedinci su prije pisali da 5360 ima V10 motor, i da je svaki s V12 motorom 5500... Govorim samo da znam dosta s obzirom na to gdje zivim i da nisam nikada tvornicu u zivo ni vidio, jedva sam nasao na google gdje se uopce nalazi. Dosta forumasa je tamo i bilo, prolazilo pokraj nje i puno lakse ste mogli doci do informacija nego ja.

Bobo taj traktor nije mrdnuo iz šupe 2 godine sve dok mu nije popravio taj konusno tanjirrasti,diferencijal,lamelu,zglob i hidrauliku

aj da se i ja ubacim prelistao sve stranice :bravo:meni nudio neki tip 5270 mercedesov motor od kamiona ubacen,nisam ga pitao koji je bio originalni motor u njemu sredjen u top stanju jedino je imao 4 tocka ne 8 za 6500evra. kaze mi da ga prodaje vec par godina i da nema kome da ga proda tj slabo ko ih trazi i poseduje... licno ja nemam gde da radim sa njime parcele su mi par hektara najvece i ne samo ja nego i cela moja okolina... a da rece da je imao problema sa menjacem ctf cini mi se ima i to samo cevke od vazduha se kidale olizu se od trenja...

Taj motor je orginalan,mercedesov,diferencijal je radoje dakic i konusno tanjirasti mu kosta 250 savrEmenih!Taj traktor je okretan! ima ga jedan covek u selu i radi samo tanjiranje za zito sa njim a lakse se okrene nego ja Sa 5170!

e momci samo da javim ja i stari uplatili 07.12,ove god u Kobatovcima(r.s),imt 539dv,pa su rekli da bi trebao stici nekad u martu.
e sad cemo da vidimo kad ce stici.

ljudi,vama svaka cast kad uplacujete nove traktore i spremni ste da cekate ko zna koliko,a dajete kes novac.Ili sam ja lud sto nemam ni malo poverenja u ovakvu(lopovsku)drzavu,ili mozda preterujem.Bilo kako bilo sretna kupovina!

Ja kad sam prošle godine kupovao 577 sa prednjim utovarivačem platio sam ga prvog septembra i dobio ga polovinom oktobra. Po savetu jednog čoveka prve dve nedelje sam zvao jedanput nedeljno druge dve nedelje svaki dan a treće dve nedelje dva puta dnevno.Bilo je situacija kad mi se nije hteo javiti na telefon a ja uzmem pa nazovem sa drugug mobilnog tel.pa sa jednog fiksnog pa sa drugog fiksnog pa sakrijem broj na mobilnom i tako... Jednom je bio "navodno" na sahrani i nejavlja mi se, a ja promenim telefon i on se javi i kaže "čoveče ja sam na sahrani" A ja njemu "izvini i moje saučešće al ajd sad kad si se već javio reci mi kada ću ja dobiti moj traktor" naravno nije mi ništa rekao i prekinuo je vezu,da bi me za pola sata nazvao i rekao da je traktor gotov samo još da se namontira prednji utovarivač i gotovo.Ma moraš biti uporan i dosadan i bezobrazan i moraš da pretiš sa tužbama i da govoriš kako trpiš gubitke e onda možda nešto i uspeš,a ako on tebi kaže da ćeš dobiti traktor za pola godine i ti na to pristaneš...,e nećeš ga dobiti ni celu godinu!

jedino tako,ali to je daleko od necega sto se zove legalna i civilizovana trgovina.Kad bih imao te novce,sacekao bi neki sajam(uz koga ima i neki % poopusta za kes) i onda solarni nacin placanja"lovu na sunce"ti njima a oni tebi volan u sake i vuci siti i ovce na broju,a ne vuci siti a kupci ovce!

Možda pitam glupost, ali dali je moguće i koliko je ulaganje ubaciti blokadu diferencijala na 533?

Nazad
Vrh