IMT

KOJI JE OVO IMT???

URL]

Gdje je ovo slikano... Ima dva usisa za zrak (ako ono sto mislim da je s lijeve strane nije odsjaj desnog usisnika u staklu...) Ako ima dva usisa i dva turba pod haubom, to bi trebao biti jedan od dva preostala 5500. I cini se da je u jako urednom stanju. Inace sve mi mirisi na 5360, jer 5500 kao da su u zemlju propali.

@Bobo
I ja mislim da je ono IMT 5500,V 12 motor,dupli auspuh,lici mi na njega.

images

Slika je mala ali moze da pomogne za uporedjivanje.

i 5360 ima dva auspuha isto ovako psotavljena. Postojali su i s jednim velikim ovisno od serije do serije. 5270 je imao dva auspuha uz coskove kabine, nisam vidio da je 5360 imao takve serijski, ali je lako moguce da je bilo i takvih serija.

Uglavnom, koliko sam ja upucen (a vec se raspravljalo o ovoj temi na forumu) da 5360 i 5500 imaju obadva V12 motore, samo je na 5500 dodan turbo.

Ovo sa slike je najvjerovatnije 5360, jer se turbo ne vidi, a trebao bi se vidjeti s lijeve strane motora. Traktor ima dva usisnika za zrak sto je bilo karakteristicno za 5500, ali vidjao sam i 5360 s dva manja bureta za zrak umjesto jednog veceg. (ima i clip na youtubeu kako vuce neki sjetvospremac)

Dakle, 90% siguran da se radi o 5360

TAČAN ODGOVOR IMT 5500 NAJJAČI SRPSKI TRAKTOR BIVŠE SFRJ OVO JE U TORKU FOTOGRAFISANO SLIKO SAM GA U PROLAZU inače nosi jedan ogroman podrivač

---------- Poruka napisana u 13:27 ---------- Prethodna poruka je at 13:23 ----------

Ne znam sad čovek je non-stop na njivi s tim traktorom jedino što znam da ne može da ore snjim

Hvala, ako budes u situaciji da nabavis slika mnogi bi ti bili zahvalni. Usput, nemoj da pises velikim slovima, to se smatra vikanjem i nije dozvoljeno.

Ne mora biti da je 5500. Daj neki dokaz npr slika natpisne plocice ili bar sliku motora s druge strane da se vidi turbina... Ovako tvrditi da je to 5500 ti "ne drzi vodu"...

A ovo da ne moze orati s njim je vjerovatno zato sto ima i desne tockove duple a nema plug vuceni koji je bio namjenjan za takav traktor. Za oranje ovjesenim plugom se moraju skidati desni dupli tockovi i onda ide bez problema kad se jednom uhvati ravnina.

Dok se ne vide neke bolje slike, ovo je 5360.

Nisam uspeo da uslikam podrivač koji vuče al mogu vam reći da to nje nešto normalno video sam podrivač kačen za Fendt 936 na netu al ovo što ovaj IMT nosi nije nešto normalno

To je promasen traktor totalno,kao i 5360.Kako moze biti dobar traktor kojem svake godine treba menjati konusno tanjirasti i koji kosta kao nov 539,i jos uz to nemoze po klizavom ici.Za mene totalni promasaj fabrike i nasih glupih inzinjera.

TAČAN ODGOVOR IMT 5500 NAJJAČI SRPSKI TRAKTOR BIVŠE SFRJ OVO JE U TORKU FOTOGRAFISANO SLIKO SAM GA U PROLAZU inače nosi jedan ogroman podrivač

---------- Poruka napisana u 13:27 ---------- Prethodna poruka je at 13:23 ----------

Ne znam sad čovek je non-stop na njivi s tim traktorom jedino što znam da ne može da ore snjim
Neznam koliko je procenata Srpski traktor?Motor Mercedesov,donji postroj,od Radoja Dakić,koji je poreklom Amerikanac.Povrh svega,dobro je rekao Mirko 015 :svinja:

Nema veze mogli su se ti traktori usavršit ima jedan 5360 u radu odličan stroj...
Pa oni su bar složili traktor od 500 konja što nije mala stvar treba to ukomponirat...
Evo videa...

Pa šta ima veze što je dosta komponenti udrađivano koje nisu proizvedene u IMT-u, da je sreće da i danas tako rade kao nekad.Šta bi im falilo da danas kupuju nečije motore, transmisije i prednje mostove i da to sve sklapaju i prodaju pod svoji imenom.Mnogi proizvođači traktora prodaju traktore koje nisu proizveli, samo se farbaju u njihove boje i stavljaju njihove nalepnice.

Sremac88 nije to bas tako. ja sam pre neki dan imao razgovor sa njima. Oni kazu da oce i JD motor , a i Perkins. JD nece da im prodaje , a Perkins kasni sa isporukom i po godinu dana. jednostavno cilj JD i Perkinsa nije da postoji IMT na Balkanu. A to je cil ji EU. IMT nije u EU i ne moze nista da prodaje tamo. A dok budu usli u EÛ ko zna da li ce IMT jos postojati ili ce ga mozda Dinkic do tada spakovati zajedno sa IMR u jednu malu radionicu.

Sad je druga priča, o inovacijama je trebalo razmišljati minimum pre 10 godina kad se i moglo nešto uraditi dok kod nas još nije bilo toliko stranih traktora i dok nije bilo tako jakog stranog uticaja, a danas je gotovo nemoguće da IMT pokrene neku ozbiljnu proizvodnju.Lepo kaze jedan čovek iz mog sela: "Ne mogu male i slabe ruke da podignu otrombešenog džina!", pritom je mislio baš na IMT fabriku.

dragan82
Nije moje da ti kazem ali ponekad stvarno lupetas.Treba ti lepo braca da dodjes u Srbiju i da radis samo zemlju.Glumis nekog patrijotu a radis u Evropskoj Uniji.Svi mas mrze,hoce da nas uniste....Smanji malo.Zar ne mislis da smo mi krivi zbog tog makar malo?

Dobro kad si ti tako pametan onda ti kazi zasto IMT ne radi , zasto ne izvozi na EU trziste ? Meni je tako reko tip koji se u IMT okupira za prodaju, A ako si ti bolje od mene cuo nas razgovor, ti napisi ovde da svi procitamo sta smo mi pricali. Mene vrlo zanima, mozda sam nesto ispustio ili nisam dobro cuo.

Nije Belorus u EU,on je u diktatorskoj(meni bratskoj)Belorusiji,pa traktore izvozi na sve strane,radi u 3 smene.Kakvi nasi poslovi,nismo mi sposobni za bilo kakav ozbiljan posao,samo za lopovluk i prevaru.Pa eto napravili smo i 5360,5500,i jos se dicimo promasajem od traktora.Zato su i zadruge propale ako su svake godine kupovale konusno tanjirasti za njega,a cena kao ferdza.Covek treba da se proteze koliko je dugacak:osmeh:

To sto radnici dodju na posao malo izprljaju ruke onda doruckuju pa malko odremaju i eto ti 3 sata i kuci.To sto im preko noci ukradu iz kruga 50 konusno tanjirastih i izteriju kompletnog fergusona i to sto ne placaju nikom nista.Izdaju magacine za kojekakvu kinesku robu i diskonte pica.Kinezima i Indijcima ce da daju i motore i licence a nas Srbe mrze.Toliki svet i toliko zemlje a oni samo cekaju da nama Srbina prodaju traktore.Taj sto te je lago ili je neki direktor(sef) i ovako mu odgovara ili neko ko nena pojma.

Pozvao sam jednu nasu privatnu firmu sto je nasi mnogo hvale. Ne zelim da kazem koja je to firma. Cim je vlasnik cuo da zovem iz inostranstva odma je preokrenuo sve cene . Dan ranije njegova sekretarica mi rekla jedne cena i to tacne , a sutradan kad me on pozvao on mi se nalupao cena. A nema ni dozvolu ra izvoz robe iz srbije.
Eto takpo se to radi kod nas.

Umesto da spusta cenu samo da mi dobio stovise kupaca i posla , on oce da proda jednu , kao da mu je to poslednja.

---------- Poruka napisana u 18:44 ---------- Prethodna poruka je at 18:37 ----------

malaksalo u IMT za vecinu masina nisu ni culi da postoje. Moze ko zeli da ih pozove i da im postavi pitanje . Oni kao da nisu iz te fabrike . po meni zaliboga sto primaju te plate. Ja ne bi im ni to placao. A prvo koje bi isterao iz te fabrike je direktora i celokupno rukovodstvo.

Oni kao Fabrika nisu sposobni da prodaju sami svoje proizvode , nego idu preko njihovih zastupnika. Fice iz Svilajnca (mislim da se tako zove) koji je nekad kao direktor doveo neku drzavnu firmu do propasti , a posle izlaska iz zatvora je otvorio Jugometal . I sad je jedan od najacih u tom kraju. E preko njega IMT prodaju traktore.

Nazad
Vrh