IMT

10x7bev.jpg

1129x1t.jpg

Tacno tako stevo. A evo i slika. Ako vas smaram slikama vi kazite. :cao:

pozdrav svim forumasima, i imam jedno pitanje hidraulika mi je slaba na 560 pa bih skinuo pumpu. sediste sam skinuo i dosao do poklopca ali neznam da kad skinem poklopac da li nesto ida sa njim i kako da ga vratim. :cao:

ako nisi to radio bolje nemoj nije bas tako jednostavno izvaditi pumpu posle poklopca treba izvaditi kardansko vratilo treba skinuti osovinu pogona dif skinuti oblogu rucne kocnice ne verujem da ces uspeti bez necije strucne pomoci za najgore je skinuti osigurac kardanskog vratila a treba i prestelovati poluge itd

Tri puta sam skidao poklopac tj. MAJSTOR zbog male pumpe za prevrtač,uzmem repariranu kad ona ima lufta, pa majstor nestavi nov dihtung pa procuri, jednom prilikom sam gledao izvadi iz njega sve, naježio sam se. ni u ludilu sam nebi to pokušavao.

Imam problem sa bravom za kontakt,grejanje,palenje.To je kazu tamniceva brava.Inace nov imt577 ima takvu bravu mislim da je Jugodata sa 10 buksne.Da li da promenim citav sistem paljenja ili samo opet da kupim novu bravu.Ako trba da menjam koji sistem je najpouzdaniji.

Kod mene čovek sa 549 nosi 6 redi nodet za soju ili vikon 600l i stavi jos i nastavke, ali napravio je nosač sa tegovima napred. :cao:

Pitam jer ja od ove godine cu nositi takodje sestorednu nodetku. Vec dve godine nosim Amazone od 600 l i to bez tegova mada bi bilo pozeljno da ih stavim (sto cu i uraditi) i nisam imao nikakvih problema. Po papirima bi trebalo da je podizna moc 1400 kg, a nodetka je max 800 kg kad je puna.

Ne sekiram se, nego me cisto interesuju druga misljenja. Ja sam sa mojim dizao korpu od 150 kg i u korpi tri bureta nafte. Prepostavljam da sejalica nije teza.
Imam gume od fergusona tako da cu sejati prvom brzom. Merio sam brzinu i na nekih 1600 obrtaja ide oko 6 km/h sto je po meni idealno za setvu. Ranijih godina sam sejao drugom brzom oko 8 km/h i to definitivno nije dobro u setvi kukuruza.

Ja sam ovu moju kupio na otpadu imteovu, pa sam je peskario i farbao puno je izašla ukupno 1250e, u martincima ima čovek koji pravi kabine za imt-a, doteraš traktor kad pripremi kabinu i on je namontira, a vidjao sam i na vašaru u rumi gotove kabine, nisam pitao koliko koštaju.

Nazad
Vrh