IMT

Imt nije ni proslajfovo :haha: :haha: :haha:

igordulic je napisao(la):
Samo sto taj imt uradi 100 jutara i mozeu radionicu a jd zaboravis da imas sto se toga tice :D
aca je napisao(la):
ma da,ti 5200 su losi,slabo ko ih koristi. :nono:

taj vozac IMt-a sa snimka se bas ne bi slozio sa ovim on ima 3 zglobna i kaze da sa menjacem nije imao nikakvih problema a traktore je kupio sa imanja

Na 5200 garant diferencijal nije problem kao ni mjenjac. Problem je sofer, a na starijim 5200 i motor koji nije mercedes, nego (nemojte me drzati za rijec) FAP redni 6-cilindras...

Jeste gledali clip kako spajki okrece na uvratini s 5210. polako, smireno, nema cukanja i lupanja, kao ni krcanja mjenjaca. Da se tako radilo i u kombinatima sa zglobnim IMT-ima trajali bi i dan danas, kao i Spayev 5210.

Pricali su mi stari traktoristi s ovdasnjeg kombinata da ko god je radio sa zglobasem i pazio sto i kako s njim, da je to traktor samo takav. U privatnom vlasnistvu takvi traktori mogu napraviti puno posla i na puno mjesta sam vidio 5270 da se koristi, jer je taj model bas najcesci za pronaci...

MONTOYA je napisao(la):
bobo 5200 je mercedes a FAP je 5220

Koliko si siguran u ovo? ja znam da postoji i 5200 sa FAP motorom i jednim auspuhom... 5160 i 5220 kao i 5265 su bili samo prototipovi, ako se ne varam? Slike samo postoje u raznim katalozima, ali da su se prodavali, ne znam bas...

za 5220 ne mogu biti 100% siguran, al prvi IMT zglobas je nosio oznaku 5160 i na prototipu je ostalo, 5265 mislim isto tako, da nije iz kruga izasao, a ako i je to je bila neka mala serija...

Najcesci su:
5200, 5270, 5360 kao predstavnici zglobnih traktora i famozni 5500...

NA: ostali su vec odgovorili, ja necu ponavljati za njima...

Ja sam cuo da su dosta losi i svi se zale na njih,kazu da su im losi menjaci,kao i na 5100.

Kazem, za 5220 ne znam da je prodavan pod tim imenom nekud dalje... Lako moguce da jesu, ali sam cuo da su FAP motori bili jako problematicni na tim traktorima, dok mercedes ko mercedes, radi bez greske.

aca: zasto kazes da ja mjenjac los na 51xx kad nije... ako ti kupis taj traktor i ti ga bozis normalno kao i svaki drugi za koji si dao novce i odrzavas ga, mjenjac ce ti trajati jako dugo, a ako radis na kombinatu i boli te briga za traktor, onda ces ga terati i "za brzinu vise" jer on ima snage, al mjenjaci odlaze na njima sam ozato jer ih ljudi preforsiraju. navikli su da 539, 560, 577 oru u prvoj direktnoj, pa mora i 5136... E, malo sutra.

Nazad
Vrh