IMT

tedi je napisao(la):
tedi je napisao(la):
Na 558 mi se desava da prilikom izbacivanja iz 3 brzine menjac jednostavno preskoci i ostaje zaglavljen malo iznad neutralnog položaja a zubčanici su uzbljeni u 2 brzini :sta:
Šta mi je činiti sa tim? :udri:

Proka Azanja je napisao(la):
To se na IMT-u desava.Mozda je se pojela rucica menjaca pa se "skratila".

da li se moze naci nova rucica, ova navariti ili .....
probaj kada saltas brzine da nevuces rucicu menjaca prema gore,stisni je prema dole,jer kada je pohabana civija menjac ode gore i zaglavi...

tesin je napisao(la):
tedi je napisao(la):
tedi je napisao(la):
Na 558 mi se desava da prilikom izbacivanja iz 3 brzine menjac jednostavno preskoci i ostaje zaglavljen malo iznad neutralnog položaja a zubčanici su uzbljeni u 2 brzini :sta:
Šta mi je činiti sa tim? :udri:

Proka Azanja je napisao(la):
To se na IMT-u desava.Mozda je se pojela rucica menjaca pa se "skratila".

da li se moze naci nova rucica, ova navariti ili .....
probaj kada saltas brzine da nevuces rucicu menjaca prema gore,stisni je prema dole,jer kada je pohabana civija menjac ode gore i zaglavi...

OK
Hvala :ppozdrav:

hvala vam u svakom slucaju,pa i ja sam misliod a ne postoji no neki covek je mislio nesto ali lose je mislio ;D al reko ima tu ljudi koji znacu pa cu da pitam :ppozdrav:

igordulic je napisao(la):
Molim za pomoc trba mi jedna informacija.
KOlko ide kilometara na cas imt 577 trobrzinac u 3 sporoj?
veliko hvala.
zavisi dal ide uz brdo ili nizbrdo .... ako vuce kamionsku od 2 vagona kukuruza niz breg ide ko metak ... ladi i ferarija :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

pozdrav,
novi sam u ovoj temi zanima me trebo bi da skidam bos pumpu na 539 sa kompresorom linijska pumpa dali treba da se skida kompresor komplet da bi skinuo bos pumpu ili moze da se skine samo glava i cilindar kompresora, a i ako se skida komplet kompresor dali ce slucajno prezubiti zupcanike u razvodniku.
hvala :cao:

Neće ispasti. Imaš zupčanik na kompresoru koji ide zajedno sa kompresorom, a zupčanik koji ga pogoni u razvodu se ne pomera. Kad izvadiš pumpu, taj zupčanik u koji ulazi pumpa će se pomerati, ali ne može da preskoči zub.

evo mog imt 539
23mwit0.jpg

Bez tih dampera danas se ne moze zamisliti gradiliste. Ne znam koliku primenu imaju kod nas , ali u evropi ima ih najmanje 1 po svakom gradilistu.

Bubu je napisao(la):
koceljevac je napisao(la):
bubu postoji 577 dv sa trobrzinskim menjacem to je ovaj moj

To je 579 ili neki pakovan 577 ili 578 sa budzenom prednjom vucom. Zaboravite u originalu 577 sa 3 brzine, to ne postoji!!!!
adamov zoran je napisao(la):
postoji 577 sa tri brzini fabricki bez budzenja

mozda je po narudzbini radjeno tako? moguce ili ne? :sta:

Nazad
Vrh