IMT

A šta ako zameniš deo korpe a na tom delu repera nema? Ne podrhtava njemu traktor kada radi nego kada kreće iz mesta.

Pozdrav svima,nov sam na poljoinfo ,hteo bi vas pitam da li je neko ima slican problem sa traktorom IMT 539.Pre neki mesec sam kupio polovan Imt539 traktor 98 godiste,na izgled je izgledao pristojno nisam mogao da utvrdim koliko tacno ima radnih sati ,jer je zamenjen sat ,na njemu je pisalo 920 radnih casova,sto verovatno nije tacno
Primetio sam da prilikom kretanja u svakoj brzini pomalo trza kada krece,papicica je visoka,kardansko vratilo se ukljucuje bez nekih problema,ali i kada krene na 800 do 950 obrtaja u svakoj brzini pogotovu prva,druga,treca brza podrhtava ,-trese ceo zadnji trap.Na ostalim obrtajima nema podrhtavanja.Zamenio sa mu kompet ulje u menjacu i prekontrolisao šrafove na konusno tanjirastom ,sve je bilo perfektno stegnuto i nema nimalo nikakvih opiljaka u ulju
Odvili se safovi na sapicama

A šta ako zameniš deo korpe a na tom delu repera nema? Ne podrhtava njemu traktor kada radi nego kada kreće iz mesta.
Neznam dal sam pisao..i kad sam u pokretu i samo naslonim nogu na kvačilo osjeti se to podrhtavanje..kao neki povratni udari a kad stisneš potpuno toga nema..pogotovo se ti povratni udari osjete nizbrdo kad se ide..na mjestu kad stiščeš kvačilo a traktor nije u brzini ne osjeti se trzanje.....kupljen je drugi zamajac i njegova korpa i lamela..sve komplet...pa kad riješim sijeno rastavljati ćemo traktor

Jebemu misa taj traktor ko Skadar
Nego evo zanimam se sa nekim 542 stari tip 1986
Traktor nije ni izradjen ni napacen vec su ga njakali idioti
Blok pukao, navodno motor radjen skoro i sad duva na iber lauf ko kompresor, u punom gasu ulje izbacuje
Bos pumpa linijska i zaglavljuje regulator
10g je stajao i pumpa vode creva sve je kantastrofa, gume kantastrofa, trap i spone u luftu, kvacilo ok kocnice lose itd naravno nema ni instalacije ni akomulatora, dva stakla fale, poteznica nema samo ima toplink, ima papire

Razmisljam koliko da mu ponudim
1800-2000e

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

Luka ne vredi to ni toliko po meni.
Ja sam jedan takav uzeo povoljno i sredio za sebe, do duse kocnice su bile ispravne, volan i trap perfektni, nije imao mnogo rh ali iznjakali ga majmuni.
Sad sredjujem Rakovicu 65 u slicnom stanju bila.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Kao nuklearni napad da je preziveo
67b6706e7fbee91343cd7c2fcdc014c1.jpg
b521e1309ae8989b32afa8eefdead9cb.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Na 577 pritisak ulja varira, na leru bude 3 cim malo dam gas digne na 6, da li je možda sat u kvaru ?

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Kod mene na 539 kad se ugreje ulje pritisak ulja pada na 0,5 (na leru) cak nekad i malo manje od toga a kada je ulje novo i hladno ne prelazi 3 bara. Sat za ulje je jos fabricki i mislim da ne meri bas dobro jer traktor tako readi vec 10 a mozda i vise godina.

Isto je i kod mene na Rakovici 47, od prvog dana. Čak i posle generalne.
Sipam Nisotec dizel S3 sae 30.

U sva tri IMT-a sipam monogradno ulje INA Super 3 SAE 40. Na dva je pritisak ulja odličan, dok na jednom kad se ugrije na 1500 o/min motora pritisak dođe blizu ruba zelenog i tu ga drži. Nakon što sam nasuo SAE 40 pritisak ulja je za cca do 0,5 bara veći. Zimi bi trebao sipat ulje niže gradacije, ali to ne radim, ostavim ih da se malo ugriju (imaju termostate + obavezno vreća na masku :) ) i teraj dalje.

Nazad
Vrh