IMT

Kolega mi je kupio upravo taktvog,2005 godina,400 radinh sati, dao je za njega 100 000 kuna,to je oko 13 500€.

i mozes mi reci dali je zadovoljan sa njim??
ja moram kupiti nesto izmedju 60 i 80ks,pa radije njega kupim novog koji kosta oko17500evrova
nego nekog stranca starog 10god,a kosta 15000evrova i ko zna koliko rh,ima

Tovljač junadi je napisao(la):
Kolega mi je kupio upravo taktvog,2005 godina,400 radinh sati, dao je za njega 100 000 kuna,to je oko 13 500€.

Neka ih okrene kao ja, ali to je ljudima ispod casti, radije ce kupovati dvoje prednje gume godisnje, nego sebi izaci u susret...

Jos jedno rjesenje na IMT-u da se smanji portosnja prednjih guma, je da ih "nateras" da se trose jednako iznutra i izvana, sto ce reci da prednji most traba malo "otvoriti" s prednje strane, tako da se trose i unutarnje ripne kao i vanjske...

A voznja po asfaltu s prednjim tegovima mi nikad nije isla u glavu... Pogotovo ako znas da ces imati puno transporta i na dalje staze, tegovi obavezno dolje, sto zbog komfornije voznja, manje potrosnje i guma i goriva. Meni smeta cinjenica sto se to na 549 ne moze napraviti, jer su budale napravile prednje tegove kao sastavni dio felge... konji...

kod njega je rucno ukljucivanje vuce nije automatsko,sjetili se imt-ovci da to ne valja pa izbacili

Bobo, bolje je da je optika kako treba pa s' vremena na vreme zameniti mesta gumama nego da se bezpotrebno trose sa obe strane.

Vladimire, IMT je izmedju 1983 i 1985 prekinuo ugradnju automatske prednje vuce na 577. Za 5106 nisam siguran ali mislim da je tu negde oko 1990-te godine...

Bubu, dzabe dobre optike kad ce se gume na IMT-u uvijek jako trositi prednje... pre uske su na svima osim na najnovijem 577, i mozda na brenama, za vece ne znam, ali znam da su na 577 preuske ove dosadasnje bile, bas kao i na tim 565... kod mene je problem ugradjenih utega i masivnih felgi, pa se vise s time ne zmaram. kako sam prednje okrenuo naopako, gume se skoro ni ne trose, a kad su bile onako, u 200 radnih sati ih je stuko strasno. Sad ima 1500 i gume se jos drze i odradit ce i iducu jesen i onda mjenjanje sve 4. da sam ih onako ostavio, 549 bi ih stuko do sad da budu ko na formuli...

Iduce naprijed idu radijalke za broj vece, prednjoj vuci kako bude...

Pa normalno je da se prednje trose brze od zadnjih jer je obim tocka dosta manji (naravno kod traktora koji ima prednje tockove manje od zadnjih).
Kada je guma kvalitetna ne trose se bas brzo. Ja sam sa novim prednjim gumama napravio mozda 400 radnih sati od kojih je polovina bila sa svim tegovima (stari tip 8 komada po 25-30kg) i nisam primetio znake trosenja. Slicna situacija je i kod ostalih 577 sa cijim se vlasnicima poznajem. Samo jednog 549 DV-a vidjam i to je traktor vise u transportu nego u njivi (vuce cisternu za fekalije) i tockovi su mu uvek redovno namesteni. Znam ciji je traktor ali se nikada nisam interesovao za trosenje prednjih guma.

Branislave ovde je rec od prednjoj vucu unazad...Koliko sam ja primetio ovaj moj 577 slajfa u rikverc,a Vlada kaze da njegov ne...e sad...

Ako se prednji pogon ukljucuje rucno, onda vuce i u rikverc, ako se ukljucuje automatski, onda radi samo naprijed...

Sto se tice tockova na IMT, jasno da se prednje trose brze nego zadnje, obim tockova i vecom se brzinom okrecu sve je to meni jasno, ali prioblem kod IMT-a je taj sto ima prednje tockove pre uske u odnosu na zadnje. Moje gume su jaaaako mekane, kako prednje tako i zadnje, i jako se trose. na prvih 200-250 sati prednje preko pola potrosene, pa to nema nigdje. gledao sam geometriju prednjeg mosta i napravio jednako i naprijed i nazad i traktor se puno manje otima po cesti. ali problem potrosnje prednjih guma nije nestao. Citao sam na britanskom forumu zasto neki traktori imaju naopako okrenute prednje gume i saznao da se potrosnja drasticno smanjuje ako su gume okrenute naopako, i dok nisam probao nisam ni vjerovao. Evo, kazem 1500 sati guma jos ima, a da sam ih onako ostavio, vec bi druge prednje bile potrosene do pola, a to je po meni veliki problem.

IMT 549 ima po meni los prednji rap koji za njga nije zamisljen, jer prednji tockovi skoje kao na ursusu, dakle vise tereta je na vanjskim ripnama i tako se isto nejednako gume trose. Od kako su naopako okrenute, trose se puno jednolicnije, a u blatu se lijepo ciste iako su naopako okrenute. kocenje u sumi na nizbdici s ukljucenom prednjom vucom je takodjer bolje, jer se ne puni blato u gume, vec samo iz gume izlazi... U berbi kukuruza kad se negdje naguzim prednjim krajem, prednja vuca pomaze jaaaako puno, vise nego u naprijed, tako da su mi se ovako okrenutu gume na 549 pokazale kao jako dobra stvar.

Nazad
Vrh