IMT

Juče razbacivao veštak po žitu sa fergom i u jednom momentu, kod trećeg punjenja neće hidraulik da spusti rasipač na zemlju. Bio se prepao i nekako završim i treću turu, sve po 200 kg, zakačim špediter i krenem u selo. Dođem kući, on radi. Šta može biti. Ulje svake 2-3 godine dospem po pola litre, žuto kao med, radim 4-5 ha...Ovo je prvi slučaj. Plašim se šta ako zakačim, za mesec dana, pskalicu i neće da reaguje hidraulika?
Komšo bolje kad zaglavi dignut nego spušten.😃

Poskakuje..danas uzoro 1.5 ha i poskakivanje se desilo par puta...dođe kao da mu je teško krenut..najčešće u drugoj iz mjesta...u rikverc nisam primijetio a više puta probavato...postoji negdje luft..samo nemogu raspoznati dal u mjenjaču Il deferencialu
Mislim da je konusno tanjirasti srafovi su popustili tako je isto radio 533 meni trese u drugu proveri srafove obavezno cim skines poklopac hidraulike videces

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

I spediter zakacis naravno za rasipac kao i svi?

A fina rucica ostala od oranja u srednjem ili gornjem polozaju?
I onda spediter njaka toplink i to uopste nije dobro
Igla u ploci koja ide od toplink veze zaglavi i hidraulik dize do kraja

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока
Luka, šta u buduće treba da radim? U pravu si, meni one dve ručice uvek stoje negde na sredini i tako ceo vek, od 1986.godine. Jel onu što se malo pomera da spustim dole do kraja, ali ona može samo malo, posle 2 cm traži da se i ona druga spusti. Do sada nisam nikad kuburio sa tim.

Znači u oranju da vratim na sredinu, kao što su do sada, a kako kad tanjiram, drljam i prskam?

Zato je za te stvari najbolje ne kačiti topling za jaram već za klin od gornje vuče,da bi ze izbeglo to trzanje na oprugu i sve ostalo vezano za fini hidraulik

Sremac, to je malo greska fabricka da tako kazem kod fergusona sto sve mora na oprugu da se kaci.
Ja kad nosim nesto teze kacim za lomljeni klin, recimo grajfer ili slicno.
Aco samo za oranje koristis tu mali rucicu ili kod jos nekog orudja gde bih trebao da smanjis radnu dubinu, inace uvek treba stajati dole.
Mislim da na traktoru trenutno nemas nikakav kvar ali nije lose da tu staru naviku promenis.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Pa to sam i mislio,na taj lomljivi klin...ja sam tako kačio i prskalicu,atomizer,grajfer,ciklon...baš da bi izbegao bespotrebne trzaje,a tealno za to i ne treba fina hidraulika

Imam samo jedno mesto gde je fabrički predviđeno da kačim tpling. U buduće ću da spustim te dve ručice skroz dole, za transport, rad sa rasipačem i prskalicom, a za oranje tanjiranje i drljanje da ga vratim, jel sam tako razumeo?

Imam samo jedno mesto gde je fabrički predviđeno da kačim tpling. U buduće ću da spustim te dve ručice skroz dole, za transport, rad sa rasipačem i prskalicom, a za oranje tanjiranje i drljanje da ga vratim, jel sam tako razumeo?
To su ti rucice kojima odredjujes dubinu a ona druga sluzi samo za podizanje i spustanje te rucice su ti najvaznije za oranje tanjiranje sve tu ima dve rucice ona veca sluzi kada traktor tesko vuce plug ili slajfuje podignes je malo i tako teret predje na zadnje tockove to se zove fino podesavanje

Koju nijansu boje koristite za imt masku i motor ja sam 533 farbao sa er lak 107 i 110 mesao to je za masku sada bi 558 farbao i koja je najbolja kombinacija?

Super Deks, puno hvala.
Niti si prvi nit poslednji koji je pogresno drzao rucice
Kad je vec prica o razbacivanju vestaka kakva ti je guma na balansnoj opruzi, one gace iza toplink klina, ako su poderane naspi naj obicnijeg silikona da voda i zemlja ne ulaze hoce da zastopaju iglu unutra!!

Ljudi, da pitam ovde, modovi nek prebace ako ima tema.
Gledam Lovol 504N voćarski. Ima li iskustava.
Imam 539, 549 i R65 DV.
Jedan (ili 2) bih prodao ako kupim ovaj.

Luka, nisam nikad gledao to. Kad odem u selo pogledaću. Jel ta guma ili šta već, može da se kupi i zameni ili je to deo nečeg većeg? Kako se zove?

Luka, nisam nikad gledao to. Kad odem u selo pogledaću. Jel ta guma ili šta već, može da se kupi i zameni ili je to deo nečeg većeg? Kako se zove?
Da bi je zamenio ona 200 din kvalitet ravan nuli a previse posla za rastavljanje toplink veze mozda cak i zamena nekih delova
A silikon uradi posao perfektno

Наћи манжетну од хомокинетичког зглоба најприближнију и навући је. Пошто нема никаквог ломљења и савијања трајаће вечно.

Imam muku 558 prvo paljenje ujutru uvek teze posle lepo pali ja sam muku mucio sa 533 ali za njega sam i znao spor anaser i to, sta da radim na 558 moze li da se naoravi da pali odsečno kao 539

Koji je anlaser na 558, brzi ili spori?
Grejac mora biti ispravan...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh