IMT

Изгледа да је само зарасло.
ec92b06dc5b0586cdf2e7d61c49f85f0.jpg
Hmmm... Ne mora da znači. Nekad ružan var drži mnogo bolje nego neki lep na oko. O ostalom videćeš. Ako krene da puca brušenje pa ponovo, da valja.

Није моје, и нисам ја варио. Не разумем да не може да купи нову грану, него се упусти у у варење гуса.

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока
Eво још једног уметничког дела.
a9fd148f77bc50292256bf52735b2674.jpg

Poslednja izmena:
Ne znas ti kada je ti vareno. U doba sankcija nije bilo za hleb a ne za novu granu.
Uostalom, te grane su smrt za zavarivanje. Celik izgoreo a ugljenika koliko zelis

Moze kao pakistanci sto vare prslu glavu...tope i nalivaju
Sve može. :). Pitanje koliko je isplatljivo. Sad kad sam pogledao, nova grana može da se nadje za nešto ispod 3000. Dobar majstor bi otprilike isto uzeo... tako da ne.
Isplati se samo u retkim slučajevima npr. Znaš da variš, imaš odgovarajuću elektrodu, viška ..Ako nije previše izgorelo, zašto da ne. Testiraš malo svoje veštine. Ili ako si u toj nekoj vukjebini Pakistana gde bi naručivanje grane bilo veoma vremenski i novčano nepovoljno.

IMT 577 izgubio kočnice tokom setve. Probao sam da ozračim kočnice, ali ne izlazi ulje, čuje se samo da izlazi vazduh. Posuda ulja je puna, mada ne povlači ulje uopšte.
Primetio sam da na glavnom kočionom cilindru curi ulje prilikom pumpanja. Da li je glavni kočioni uzrok ovoga?

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Radi li se remont glavnog cilindra ili se kupuje novi?

Naj jednostavnije nov
Naj jeftinije remont
Gumice imas u ponudi
Sve zavisi od stanja

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

@p4vle ako slučajno imaš parče gumenog creva između posude i glavnog, proveri njega da li prolazi ulje slobodnim padom. Može i ono biti uzrok.
Može da se remontuje (može i da se poboljša cilindar ali to je za avanturiste :) ) Gumice su fi 19,05mm i mogu da se kupe npr u juselu. A možeš da ih pronađeš i u prodavnici auto delova. Takve gumice idu u Zastavin glavni kočioni, Zastavini zadnji kočioni cilindri starog tipa (nov tip su oko 18mm), Lada kvačilo cilindar gornji, Alfa 33 kvačilo cilindar gornji itd...

Proveriću dotok od posude do cilindra, moguće a i nadam se da se začepilo. Dosadilo mi da skidam tablu :D
Ne bih ništa da budžim, kočnice su odlično radile dok nisu otkazale :D

@p4vle ako slučajno imaš parče gumenog creva između posude i glavnog, proveri njega da li prolazi ulje slobodnim padom. Može i ono biti uzrok.
Ne bi curilo ulje da je to crevo zapušeno.
Meni je sumnjivo što su obe otišle odjednom jer je napravljeno kao nezavisni sistemi (jedino im je bočica za ulje zajednička) baš iz razloga da se ne bi pokvarile obe istovremeno. Moguće da je jedan otišla ranije.

Pavle da li znaš da su pre kvara obe radile kad ih razdvojiš ili samo znaš da je traktor kočio?

Po meni šteta ne remontovati ako cu slindri dobri, a dobri su sigurno jer je traktor kočio do skoro. Mnogo je jeftinije a jednostavno. Veći posao je skinuti cilindar nego zameniti gumice.

Proverio sam crevo od posude do cilindra, čisto je i prolazi ulje. Ponovo sam pokušao da filtriram kočnice, ali tek malo ulja se pojavilo na šrafu za filtriranje kod trube.
Mislim da je kočila jedna kočnica kako treba, mislim leva, ali sam uvek stiskao obe, nisam obraćao pažnju.
Gde da nađem set gumica? Petoletka?

Nazad
Vrh