IMT

Ne moze...zato sto brojcanik pokriva ceo mehanizam
Jedino da mozda busis rupice naspram cifri...ili napravis od pleksiglasa pozadinu

Mnogi pojma nemaju da tu ide ulje. Drug sa jednim MF dal 158 nije ni znao da se tu sipa ulje pa sam mu napomenuo da moze da ga kosta poprilicno ako bude bez ulja.

Da osvežimo temu,spakovane kočnice i ofarban trup i felne.

IMG-20220806-173040.jpg

Kakve su bile stare kocione lamele, pohabane?
Od jednog mehanicara sam slusao da mogu jako dugo da traju.
Ma da sam ja prezadovoljan i na suve, prve trajale 30 god, druge zamenske neke indijske navodno, evo 10 god bez problema ali moram da otvaram vec jer je ulazila voda i mehanizmi glave pa po nekad blokiraju tockovi.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Vracene su stare lamele samo je dodata još jedna ova ploča sto ide između njih.Sad lufta skoro da nema,to jest ima toliko da se sve normalno okrece rukom a bilo je nekih 4mm(odokativno).

Sta bi mogao biti problem da mi izbacuje ulje na cep za dolivanje ulja u motor?
Radim cesto na velikom nagibu ali ne bi smjelo u ovoj mjeri izbacivati van
Cuo sam da ima neka opruga u cepu i da ona zna oslabiti
aec9eba681dab79cbe16fc40d86fa1fb.jpg

Ja sam imao tu situacija nakon kompletne generalke motora da baca na čep. Odrađeno sve živo, a majstor koji je radio nije uopće gledao iberlauf, nakon što mi je opet prejebalo brtvu, nije htio upalit više, tražili uzrok, ono iberlauf zaštopan. Užas...

Овај је своје одрадио, чим он не стиже на ибер лауф да издува већ мора и на чеп тај је зрео за генералну.

Pa da.ja sam cackao i kupovao i novi cep i komplet to grlo i dihtung al ne vredi opet probije.al doduse isao je tako jos par godina dok nije poceo na iberlauf da dimi kao smederevac.

Kod mene na 542 je izbacivao svuda, pogotovu ako vozim pun gas ... motor los
Ugradio mu jos jedan iber lauf kao na tamicu 60 iza bos pumpe na deklu i sam mozes ga voziti i raditi sta god hoces nema izbacivanja

Nije, od kad pamtim za traktor tako izbacuje ulje
Избацује јер су на једноме клипу попуцале карике,а он иде не осећаш да је изгубио снагу. Исти случај сам и ја имао са 542 исто додали још један ибер лауф и када смо отворили мотор на 3 клипу карике попуцале и развалиле клип, а трактор ишао ништа се није осетило.

Nazad
Vrh