IMT

Zasto bi maglila stakla?
Kolega svaka cast za odradjen posao!
I ja sam za to kad se radi da se uradi jednom i da valja...
Od cega si iskoristio mali hladnjak i kuler?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Mali hladnjak je od juga samo što sam mu umesto originalne slavine namestio druge krivine i stavio kugl ventil (originalna slavina nije držala) a drugi priključak je razletovan i okrenut za 180 stepeni, tako je najviše štimalo da ne smeta.Kuler neki od 12cm.Nisu jedino ofarbane cevi jer sam računao da ce bar negde suziti i ostalo je da se stavi neka mrezica preko.

Zasto bi maglila stakla?
Kolega svaka cast za odradjen posao!
I ja sam za to kad se radi da se uradi jednom i da valja...
Od cega si iskoristio mali hladnjak i kuler?

Zato sto ne uvlaci novi kiseonik nego grije ovaj u kabini koji s vremenom postane ugljen-dioksid od koga magle stakla. To je ono kada izdahnes na staklo pa zamagli. Htio sam slicno staviti na traktor pa sam naisao na podatak da je neko imao problema sa magljenjem stakla, mada je kabina kod mene velika i busna pa ne bi maglilo vjerovatno.

Tomislave stvarno fino odradjeno, tek sad vidim kako je nosac fino odradjen. Ako bude problema da slabo grije, posto vidim da nema prostora za jos jedan od 12cm stavi ove od procesora od 80mm ako se ne varam. Oni na 12v duvaju kao ludi, jos stavis prekidac sa dva polozaja pa palis jedan ili oba po potrebi.

Kad sam napisao post proslo mi kroz glavu na sta si mislio...
Kuler nije veliki i ne uzima veliku kolicinu vazduha tako da mislim da ce to biti ok.
Ja sam zimus orao sa traktorom koji ima grejanje, to je milina raditi, napolju oko 0° a ti u majici jos ti i vruce.

Zato sto ne uvlaci novi kiseonik nego grije ovaj u kabini koji s vremenom postane ugljen-dioksid od koga magle stakla. To je ono kada izdahnes na staklo pa zamagli. Htio sam slicno staviti na traktor pa sam naisao na podatak da je neko imao problema sa magljenjem stakla, mada je kabina kod mene velika i busna pa ne bi maglilo vjerovatno.

Tomislave stvarno fino odradjeno, tek sad vidim kako je nosac fino odradjen. Ako bude problema da slabo grije, posto vidim da nema prostora za jos jedan od 12cm stavi ove od procesora od 80mm ako se ne varam. Oni na 12v duvaju kao ludi, jos stavis prekidac sa dva polozaja pa palis jedan ili oba po potrebi.
Nemoj od 8cm bucni su :osmeh:

Pa nije to zbog ugljen dioksida vec zbog vodene pare... Ako je temperatura stakla niza od tacke rose (koja zavisi od temperature i relativne vlaznosti vazduha, gugl "dew point calculator") onda ce kondenzovati...
Mislim da nece grejati dobro jer taj hladnjak je konstrisan da stoji horizontalno...a mozda i gresim...
Mozda bude problema sa izbacivanjem vazduha zbog polozaja... Ako ne bude grejace ok. Ako bude dodati male ventile za luftiranje, ili tanku cevcicu odozgo da vazduh moze da prodje skracenim putem i bice sve ok

Pa nije to zbog ugljen dioksida vec zbog vodene pare... Ako je temperatura stakla niza od tacke rose (koja zavisi od temperature i relativne vlaznosti vazduha, gugl "dew point calculator") onda ce kondenzovati...

Mozda bude problema sa izbacivanjem vazduha zbog polozaja... Ako ne bude grejace ok. Ako bude dodati male ventile za luftiranje, ili tanku cevcicu odozgo da vazduh moze da prodje skracenim putem i bice sve ok
Ne znam dali je moguće da ima vazduha jer je dosta potopljen u odnosu na hladnjak motora,glavu...Inače je isproban,greje ubija,cevi se ne smeju držati koliko se zagreju.

Prijatelji mozda je negde pisano ,Ali da NE cesljam sada celu temuu,interesuje me da mi Neko ko zna kaze,da li kada se ubaci u traktor motor s44 od recimo tamica 80 sa linijskom pumpom,da li mora pumpa da SE nosi kod bosiste na prestelovavanje,ili moze traktor da radi I sa tamicevom fabricki nastelovanom pumpom??
I ako ostane motor sa tamicevom fabricki nastelovanom pumpom na traktoru kolikoo od prilike ce traktor imati konja pri 2000-2200 obrtaja???

Prijatelji mozda je negde pisano ,Ali da NE cesljam sada celu temuu,interesuje me da mi Neko ko zna kaze,da li kada se ubaci u traktor motor s44 od recimo tamica 80 sa linijskom pumpom,da li mora pumpa da SE nosi kod bosiste na prestelovavanje,ili moze traktor da radi I sa tamicevom fabricki nastelovanom pumpom??
I ako ostane motor sa tamicevom fabricki nastelovanom pumpom na traktoru kolikoo od prilike ce traktor imati konja pri 2000-2200 obrtaja???
Videces kako se ponasa traktor kad stavis taj motor.
Kod nas je bio brz kao raketa na putu, u njivi nije imao snage, rotaciona pumpa.
Bosista je to tad sredio, kao postavio je na traktorski rezim...
Ne secam se koliko je kostalo.

@deks prijatelju negde Sam procitao Taj motor iz tamica na 2250 obrtaja nema Ni 65 konja..
Izgleda da mu je manje punjenje bos pumpe,a I klipovii su na svim tamicima valjda 98 ,a na traktoru 101 ,tako da videcemo sto kazes kada se namontira motor

Nazad
Vrh