IMT

Na gornji,taj sa novim cepom...On je spojen ispod rucne kocnice,ne izlazi iz tog razvodnika(ili sta je vec)

MONTOYA je napisao(la):
kod tebe je od starog tipa razvod pomoćnog hid.samo jedan dvoradni a ovo treće crevo je sa glavne hid. pumpe
na koji si ventil ti kipovao od ta tri

MONTOYA, to isto sam mu i ja rekao!
Moguce je da mu nije u funkciji zupcasta pumpa pa su zato ubacili 3. crevo samo da bi kipovali.

Kod mene je skinut dvosmerni razvodnik na DV-u a kupio sam ga i bez zupcaste pumpe pa vucem vucenu tanjiracu prikopcanu samo na jedno crevo tako sto dizem tanjiracu pri transportu a u radu ne mogu da dignem tockove kao sto se to moze uraditi sa dvosmernim razvodnikom. Naravno, treba kopcati crevo kada te janjiraca u transportnom polozaju da ne bi doslo do naprezanja creva koje se ne koristi.

Ja sam to rešio ubacivanjem onog poklopčića jer takođe nemam pomoćnu pumpu a razvodnik mi je sa dva izvoda jer nije imao nikakav kada je došao a ja sam takav imao pa ubacio.

Meni se na obicnom 577 razdrmao nosac glavne a ujedno i pomocne pumpe zato sto je traktor 'malo' radio, pogotovo sa kardanom pa mi je zbog toga napuklo telo pomocne pumpe gde ulazi ona cevcica preko koje se napaja razvodnik. Posto sam ponekad mrzovoljan i imam druga posla, ja sam lepo kupio 'kornjacu' koju sam zavrnuo na plocu i jedno crevo iz nje stavio na razvodnik i to je prelazno resenje koje jos nisam vratio na standard. Posto pumpa i dalje gura ulje, ja sam umesto cevcice stavio poklopac da ulje udara u njega i da se sliva u kuciste diferencijala.
Mnogo bolje je to sve reseno kod novog tipa zadnjeg mosta sa mokrim kocenjem. Pomocna pumpa nema izlaz preko cevcice pa da moze usled drmanja da pukne vec preko creva i jednog holendera. Meni je u planu da rasklapam ceo zadnji kraj i da stavljam pomocnu pumpu novi tip i da busim rupu za taj holender.

Moraо сам да наштелујем балансну опругу на мом трактору, имала је зазор већи од 5мм. Пошто нисам имао искуства са тим пролетос смо настрадали при раду са утоваривачем због тога.
2aalvf6.jpg

Jao ljudi sto mene bije maler u zadnje vreme. Juce bio u vinograd sa 539 i na vracanju taman sam se spustio iz brda kad odjednom pade pritisak ulja skroz. Kad sam izvuko merac imam sta i da vidim karter pun do gore. otisla membrana na AC pumpi i izmesao mi ulje i naftu, a pre dve nedelje sam promenio ulje. Danas opet novo ulje i nova ac pumpa :udri:

Drug mi danas kupio 577,91god i ima mali problem...

Ne može okrenut plug kak treba..Traktor ima 4 izlaza i 2 ručice s ljeve strane.Plug je Voogel Noot,i ima samo jedno crijevo za okretat..Problem je sljedeči:kod okretanja kad ručicu pogurneš prema naprijed cilindar se uvuče nutra i sad plug dođe u "vagu" i klip se skupi, kad povučeš ručicu za okretanje prema nazad neče pritisnut klip van..Onda kad nabiješ gas do kraja nekako polako počne gurat klip van ali opet nema dovoljno snage,onda spustiš plug dolje pa tek onda nekak može pogurnut cilindar van da se okrene,a to moraš par puta spustit,pa opet ručicu prema iza da nabije ulja,pa podič i opet spustit da bi cilindar do kraja izašao van..

Sad dali je problem u pumpi ili u razvodniku?

možda nema dovoljno ulja ili razvodnik na traktoru šteka meni se isto dešavalo na imt539 kada hoću podignuti koš na beraču digne koš do pola i stane ili se vrati ili ostane podignut na pola

ja znam da mu je mana menjač i da se baš i nije proslavio motor je mercedesov V8 a inače ga bar kod mene zovu rogonja zbog dva auspuha

Nazad
Vrh