MONTOYA
Član
To je samo orjentaciono
Da za gume 11.2-28
Da za gume 11.2-28
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mislio sam ako odgovara od nekog drugog traktora da uzmem da bude jaca i sama poluga sa kat,II.Ja sam na drugim nekim traktorima.. Što te muči, kupe se drugi krajevi poluga, stari se odseku, novi se zavare i teraj
Moguce,ali Agromehanikin 440lit.dok sam imao nosio bez problema.Mislim da bi ovog isto nosio sa 400lit,vode,Zetor nosi sa 600lit. bez problema.Hoće li ta prskalica dizati fergine prednje točkove ?
Misliš na letvu za gas ? Jasno mi je da po logici stvari, zbog nagiba ubrizgava previše goriva i da neka regulacija tu ne funkcioniše. Npr. na blagoj nizbrdici 5-10% ne diže obrtaje i ne zaleće sa punom prikolicom u trećoj direktnoj. Dok u trećoj sporoj na onoj nizbrdici i prazan podigne malo obrtaje, ali ne zaleće valjda ga prenos drži. Nije toliko ni zaleteo koliko je obrtaje podigao i prebacio max, pa samim tim mora i da ubrza. Imam utisak da bi podigao obrtaje i kad bi ga zaustavio na nizbrdici na leru. Da li njegovo "štelovanje" zbog promene onog dela uopšte važi ? Mada ovako radi ok, ništa se ne primećuje, vuče ok, ore, samo na nizbrdici kao da ulazi u iberturu. Da ne bude da mu zbog nagiba ulje ulazi u kompresioni prostor pa zato diže obrtaje ?Verovatno iz nekog razloga letva zaglavljuje i ne vraća skroz nazad na nula goriva već samo na ler ili malo ispod. Probaj da kad krene nizbrdo povučeš i držiš ručicu gasenja. I promeni bošistu
Pa jesi li i pre te intervencije na pumpi vozio tim nagibom? Ako je do ulja valjda bi se tako desavalo i ranije.Misliš na letvu za gas ? Jasno mi je da po logici stvari, zbog nagiba ubrizgava previše goriva i da neka regulacija tu ne funkcioniše. Npr. na blagoj nizbrdici 5-10% ne diže obrtaje i ne zaleće sa punom prikolicom u trećoj direktnoj. Dok u trećoj sporoj na onoj nizbrdici i prazan podigne malo obrtaje, ali ne zaleće valjda ga prenos drži. Nije toliko ni zaleteo koliko je obrtaje podigao i prebacio max, pa samim tim mora i da ubrza. Imam utisak da bi podigao obrtaje i kad bi ga zaustavio na nizbrdici na leru. Da li njegovo "štelovanje" zbog promene onog dela uopšte važi ? Mada ovako radi ok, ništa se ne primećuje, vuče ok, ore, samo na nizbrdici kao da ulazi u iberturu. Da ne bude da mu zbog nagiba ulje ulazi u kompresioni prostor pa zato diže obrtaje ?
Jesam. To je u mestu u kome živim put do jedne njive. Od kako ga imamo od 1984. svake godine je išao tuda. Kažem to se pre nije dešavalo. Tek od prošle godine pošto mi je ovaj radio pumpu. Komšija isti traktor, ista pumpa, punu cisternu spušta drugom direktnom. I mi smo tako prazni drugom spuštali, pod teretom prvom išli uz brdo.Pa jesi li i pre te intervencije na pumpi vozio tim nagibom? Ako je do ulja valjda bi se tako desavalo i ranije.
Hvala puno na odgovoru. Baš to sam za regulator pričao ocu malo pre gledajući snimak Uroša Davidovića sa bošistom kod Puškaša. Radio je rotacionu i rekao je da su neki Zetori imali problem sa regulatorom i da su dizali obrtaje. Pitao sam jer me interesovalo da znam zbog čega je to. Jasno je da nije dobro uradio, ali šta konkretno.Па скини пумпу и пошаљи је неком крштеном бошисти да је уради. Безвезе тражиш савете и помоћ од нас овде кад свакако сам немаш шта пуно на пумпи да чачкаш. Ја би рекао да је нешто сјебано око регулатора чим он мења режим рада на нагибима значи да, је нешто остало лабаво у пумпи. Исплати ти седа је скинеш и брзом поштом пошаљеш Жеравици, Рамачу или неком познатом бошисти. А видим да си, из БГ-а јбг у центру си државе све ти је близу.