IMT

Ako ga sklopis kao ovde recenicu u postu bice ko ovaj moj 533 razbuseni..:ROFLMAO:
Vezano za pitanje iz prethodne poruke gdje sam pitao za hod osovine pogona bosch pumpe na 533
Odmakao sam spojnicu fibera da ne dohvaca do kucista i radi ko singerica, ako ko opet bude pitao odgovor je da ne smije ispasti osovina :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

U mladenovcu, mas. obrada iveco, za m34 blok, glava, radilica 150e....
Ne razumem, šta dobiješ za 150e
Ja juče odneo jedan M33 na obradu 360e prvi takt plus glava oko 100e
Dihtunzi semerinzi ulje filteri, ULJNA pumpa, dizne pumpa, kvačilo izaće 650_700e
Trap još 100e

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Polusklop, ubacene i obradjene hilzne, poravnjat blok, skraceni klipovi, obrusena radilica i to sve spakovano, i uradjena glava, i toliko kosta bez delova.

Poslednja izmena:
Puno toga je kod vas jeftinije, kao i tete koje drzava placa u svakoj opcini da vam vode gazdinstva, a subvencije spram nasih bogovske.. mi da imamo to sto imate vi, retko ko bi i citao temu imt.

Polusklop, ubacene i obradjene hilzne, poravnjat blok, skraceni klipovi, obrusena radilica i to sve spakovano, i uradjena glava, i toliko kosta bez delova.
A ti kupuješ hilzne i klipove?
Ovde Polu sklop (prvi takt) polu motor
M33 Sve njihovo 450e i glava ide u tu cenu, vodjice sicevi ventili
Ostaje još dihtunzi semerinzi ulje filteri pumpa dizne i ULJNA pumpa
E sad uljnu dal menjaš ili ne

Ako je samo obrada 150 to nije jeftino
Hilzne klipovi karike 120_150
Lezajevi 50_60
Ventili vodjice sicevi ????

Samo brušenje radilice je oko 30e
Ravnanje glave 20e
Treba još hilzne presovati i honovati iravnati blok klipove skratiti

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Kod njega je 450 za m34 sa njegovim delovima, mi smo uzeli delove u raci, npr, 35e po rupi, glava nije radjena jer je bila pre stotinak sati, i on je naplatio bez glave 15.000 za polusklop i jos 5000 za sve lezajeve.... Ovde u kg neki samo za obradu uzimaju 300e , 60e samo za radilicu itd...

Puno toga je kod vas jeftinije, kao i tete koje drzava placa u svakoj opcini da vam vode gazdinstva, a subvencije spram nasih bogovske.. mi da imamo to sto imate vi, retko ko bi i citao temu imt.
Nez ko to vodi gazdinstva kod nas.
Subvencije su kontra produktivne jer više ni nema proizvodnje.
Kod nas uvezu robu veliki poljoprivrednici i prodaju pod domaće.
Subvencije su 300 eura po hektaru.
Što i nije nešto puno ako radiš samo radi toga je skup matrijal.

Bas vala sta je 300€ po ha kad je arenda 100 po ha i nafta u po cene… da se menjamo? Kad vec nisu dobre subvencije sto ne pravite protest da ih ukinu.?
Ja sam za ukidanje što veće subvencije manje se proizvodi.
Svake godine manje sadim.
Uskoro će ih smanjiti upola.
A nez što more biti dobro tona umjeta 1000 eura.
A gdje je ostalo nafta prskanje mehanizacija.
Velim sve manje se proizvodi uvoze zelje kisele prodaju pod domaće.
Krumpir uvezli i prodaju pod domaći.
Pogotovo treba ukiniti fondove pa da vidimo ko će kupiti kakav stroj.

Razumem sta kazes, ali sta nama vredi sto proizvodimo kad nemamo zivog novca… sta to vas dotice sto uvoze, proizvodite ko vam brani.?

Nazad
Vrh