IMT

Relej nije baš preporučljiv na tom mestu, jer može se desiti da zalepi, i onda će anlasovati sam.
Verovatno se to u praksi nebi lako dogodilo, ali eto, postoji mogućnost.

Ma radi automat, dovedem mu struju sa pomocnim kablom direkt sa plus kleme na pobudu i radi, uzmem isti kabl probam da mu dam struju sa zice sa koje brava dobija struju i opet problem, znaci problem je sa strujom koju brava dobija otprilike...
Isti takav problem imam na jednoj iskri palim na ključ on ŠTEKĆE
Pa probam direkt šrafcigerom i radi bez greške
Dovedem 6mm2 presek na bravu i sa nje i opet isto, Onda rastavim automat a sve čisto kao sad da je montirano!!
Automat je negde probio i vuče mnogo struje!!!!!
A brave za paljenje svuda imam stari tip ruskih brava odlične su!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Imam neke od 50 zato pitam… nije mi poznato koliko ampera povuce kad vrti anlaser.. verovatno za veci traktor, treba vise…

Ma radi automat, dovedem mu struju sa pomocnim kablom direkt sa plus kleme na pobudu i radi, uzmem isti kabl probam da mu dam struju sa zice sa koje brava dobija struju i opet problem, znaci problem je sa strujom koju brava dobija otprilike...
Ocisti sve kontakte do brave i stavi nove. Znaci: gdje god ima stopica ili tako nesto sto naleze jedno na drugo ocistiti, osigurac i nosac osiguraca takodje ocistiti, gdje se god srafi zica odsjeci taj komad zice pa blankiraj i stavi novi.
Ne bih rekao da je do slabih provodnika, jedino ako neko nije sta cackao pa stavljao manje kablove. To mi najvise smrdi na slabi spoj, ali moze biti i nesto trece..

Ako malo cesce radis sa strujom kupi multimetar pijacarski za 10e, odradjivace ti posao. A stvarno zna da pomogne..

Akumulator je 100 Amper-casova, znaci 10 A 10 h, ili 100A 1h ili 1000A 0.1h (pojednostavljeno, jer nije isti kapacitet, za velike struje praznjenja kapacitet je nesto manji), a ako pogledas na vecini akumulatora imas oznaku tipa 800 CCA, (Cold Cranking Amps, ampera za hladan start), i to je minimum A koji akumulator moze da da na nekoj niskoj temperaturi odredjeno kratko vreme tipa 30s. Za hladan start ti je bitnije CCA nego Ah.

U SAD se akumulatori uopste ne oznacavaju sa Ah vec iskljucivo sa CCA na primer.

Ocisti sve kontakte do brave i stavi nove. Znaci: gdje god ima stopica ili tako nesto sto naleze jedno na drugo ocistiti, osigurac i nosac osiguraca takodje ocistiti, gdje se god srafi zica odsjeci taj komad zice pa blankiraj i stavi novi.
Ne bih rekao da je do slabih provodnika, jedino ako neko nije sta cackao pa stavljao manje kablove. To mi najvise smrdi na slabi spoj, ali moze biti i nesto trece..

Ako malo cesce radis sa strujom kupi multimetar pijacarski za 10e, odradjivace ti posao. A stvarno zna da pomogne..

Probacu sutra sa zicom tanjeg preseka da mu dam pobudu direkt sa plus kleme, ako i onda trokira onda je mozda stvarno automat probio i vuce mnogo struje.

Ciklon kome je zapremina 500-600litara; može li 558 da radi sa njim (kada je pun)?
U smislu dizanja i nošenja.
U onom priručniku koji imam piše da može u transportu da nosi 830daN a to mu dodje 850kg. Ali, velim, da pitam iskusnije….

Isti takav problem imam na jednoj iskri palim na ključ on ŠTEKĆE
Pa probam direkt šrafcigerom i radi bez greške
Dovedem 6mm2 presek na bravu i sa nje i opet isto, Onda rastavim automat a sve čisto kao sad da je montirano!!
Automat je negde probio i vuče mnogo struje!!!!!
A brave za paljenje svuda imam stari tip ruskih brava odlične su!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk
I mene to isto zeza na Case-u. Direkt nikad ne preskace, ovako cvaka, cvaka i na kraju uhvati. Bravica nova, relej zamenjen, nov automat stavljen i isto. Jedino kablove od releja do alnasera nisam probao da zamenim.

Ma nose oni, ako malo pazis nema sta da bude, mi sa 555 nosili 550kg i plus rasipac… prskalica ag 600l i 7 redi nodet. A hidraulika kao na 533.

Nazad
Vrh