Nikad ne mogu zaboraviti dedine price, i dan danas ga nekad vratim u to vreme da mi prica, neverovatno koliko je interesantno, nisu imali nista a grcali su i vukli napred, bukvalno borba za zivit.
I dalje stoji stara stala koja je bila za konje nekad a pre toga su bili volovi, par volova, i maksimum dve krave i tele. (dedi zao da je porusimo a i ja ne insistiram i ako mi zasmetala vise puta, postao nam mali kucni plac....)
Kasnije je napravio stalu za goveda a konji su uzivali tu u toj staroj, imali su vecu komociju.
Isto mi pricao koliko su bila pameta stvorenja, pa mu mnogo puta kroz pricu suza potekne, bas je voleo konje, a i dan danas zivitinje.
Po imenu je izdavao naredbu i svaki je znao kad i kako treba da postupi, te neke reci su znali kad im kaze sta treba da urade, kajasi mu nisu toliko ni znacili.
Kaze kad bi dolazio kuci, nocu ili danju, taj jedan sto je bio vezan do zida obavezno bi provirio kroz prozor stale i njistao dok on prilazi dvoristu i ako ga nije mogao videti, valjda oseca, samo je na njega reagovao.
Kad ga je prodao na pijaci, niko drugi mu nije mogao prici, nogama je sevao kao Ilija munjama, kaze tad mi je bilo najteze ali trebale pare za traktor i jbg.
Послато са SM-G970F помоћу Тапатока